Wok med grønnsaker, kalv og nudler

Denne retten ble til etter en deilig helg med mye forskjellig god mat. Og ikke minst etter et besøk i ASIA supermarked i Sandvika. jeg gikk helt bananas der og handlet hele handlevognen full. Så mye godt og spennende. Det ble en del Dim Sum også som vi koste oss med til middag i går. så godt. Men tilbake til min "reste-wok" som jeg hadd til lunsj. Veldig godt og raskt og enkelt å lage.

Jeg hadde laget kalvefilet daen før så jeg brukte restene av denne i woken. Men man kan selvfølgelig bruke både kyllling og oksekjøtt hvis man heller ønsker et, eller ikke kjøtt i det hele tatt. Alt smaker godt her.

Lunsj til 2 personer:

Picles (Må lages først):
1/3 agusrk, uten skall skåret i strimler med ostehøvel. Ikke ta med kjernen.
1/3 rettish (asiatisk reddiklignende i smak), hvis man ikke har dette er gulrot et veldig godt alternativ. Vaskes og strimles med osteføvel på langs.
5 dl lunkent vann
1 dl epleeddik
2-3 sp sukker

Bland alt godt og sett tilside men woken blir laget.

Til woken:
1 sp rapsolje
4-6 blader Bok Choy, alternativt Kinakål. Skjæres i 3-4 cm store biter
1/2 rødløk, delt i skiver
3 vårløk, delt i store biter
1 neve ferske bønnespirer
1 rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
Kjøtt i tynne strimler, mengde og type kjøtt bestemmer du selv (jeg brukte ferdigstekt kjøtt)
ca. 2 dl ferdig kokte nudler etter ønske, brukte selv grønnsaksnudler

Stek hvitløk, chili og rødløk i en wok eller en god stekepanne. Ha så i Bok Choy, vårløk, bønnespirer og kjøtt og rør godt mens det stekes et par minutter. Ha så i nudler og sausen (se under). Sil deretter picles og ha i woken. Bland godt, og server gjerne med frisk koriander.

Saus:
1/2 dl Oystersaus
4 sp fishsauce
4 sp sweet and sour sauce
4 sp soyasaus
2 sp Ketchap manis (søt soyasaus, hvis ikke du haar denne kan du bruke 1 sp honning)

Bland sausen godt.


Foto: Rimmis

Én kommentar

Gaski

27.01.2014 kl.14:21

Det så godt ut :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits