Scampi wok

Sunn og kalorifattigmat kan være kjempegodt. Det er denne retten et godt eksempel på. Her er det bare å pøse på med de grønnsakene man har. Selv hadde jeg masse i kjøleskapet så det ble en fargerik wok.

Til 2 personer:
5-6 store scampi til hver
2 mellomstore gulrøtter, skrellet og delt i skiver (1-2 mm) på skrå
1 gul paprika, delt i store biter
1 rød løk, delt i to og deretter i tykke skiver
1 søt rød paprika, delt i store biter
2 cm fersk ingefær, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
15-20 sukkererter, delt i to på skrå
3 ss sweet and sour sauce
2 ss soyasaus, gjerne glutenfri for mindre kalorier
4 ss vann
Rapsolje til steking, så lite som mulig.
Ønsket type av nudler eller ris. Selv brukte jeg Japanske UDON nudler.

Skrell scampi og del i midten for å fjerne evt. tarm. Stek scampi, i rapsolje, i panne eller wok til de er rosa. Legg så scampi til side og ha i litt mer olje. Stek paprika og sukkererter et par minutter mens man blander hele tiden. Legg dette til side sammen med scampi. Stek så løk, hvitløk og ingefær noen minutter i litt rapsolje. Bland hele tiden.
Bland sweet and sour sauce sammen med soyasaus og vann. Ha i alle ingrediensene i woken og stek noen minutter mens du rører. Ha så i sausen og bland godt. Bland i ferdigkokte nudler eller server med ris ved siden av.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits