Grønn pizza

Denne pizzaen er fantastisk god, og så er den sunn i tillegg. De som for første gang hører at jeg skal servere grønn pizza blir litt skeptiske, men den skepsisen varer ikke lenge.

Her er oppskriften på den beste pizaen jeg vet om.

Til 4 porsjonspizzaer:

Deig:
4 dl speltmel
1 pose tørrgjær
2 ts bakepulver
3 ss rapsolje
2 ts honning eller agavesirup
2-3 ts Maldoon salt
2 ss linfø eller chiafrø
2 ss solsikkefrø
1-2 dl lunkent vann

Ha alt i en bakebolle, elt godt til deigen slipper bollen. Ha evt. i mer mel hvis deigen er for våt.
La deigen heve en halv times tid. Del den så opp i 4 emner og kjevle ut til fire pizzabunner. Stek i ovnen 3-5 minutter på 220 grader.

I mellomtiden lages urteolje:
1 bunt persille
1 bunt timian
1 bunt basilikum
1-2 dl raps- eller olivenolje
Noen dråper sitron

Ha alt i en food prosessor og kjør et par minutter til alt er en jevn masse. Sett til side.

Spinatpesto:
2 never babyspinat
2 ss fersk timian
2 ss limesaft
4 ss solsikkefrø
5 ss urteolje
1 dl parmesan, raspet
1 hvitløkfedd, finhakket

Ha alt i en foodprosessor og kjør et par minutter. Denne pestoen holder seg minst en uke i kjøleskapet og er god på pasta, til salat, på rundstykke, etc.

Topping:
1 Squash, skåret i tynne skiver med ostehøvel
Babyspinat
1/2 purre, finskåret
Maldoonsalt
1 neve solsikkefrø
Chevre, mengde etter ønske
Litt sinrevet mozerella, ca. 1 ss til hver pizza

Ha på spinatpesto på pizaen og topp med squash, purre, spinatblader, chevre, ost, solsikkejverne og litt Maldoonsalt. Krydre med Oregano.

Stek i ovnen på 220 grader 10-15 minutter. Server med litt chiliolje og urteolje over.


Foto: Rimmis

2 kommentarer

Ser veldig godt ut! Takk for tips :)

Rimmis

28.02.2014 kl.15:25

regineaf:: Tusen takk.

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits