Risotto med squash og mynte

Risotto er nydelig, som egen rett eller som tilbehør. Jeg har blitt mer og mer tilhenger av å ha det som en egen rett. Og denne risottoen greier seg helt fint alene uten noe tilbehør. Den er bare himmelsk god.

Til 4 personer:

1 squash, skåret i små terninger
1 bunt mynte
1 fersk mozerella
1 rød løk, finhakket
1 dl finhakket sellerirot
1 ss smør
300 g risottoris
7 dl kylling eller grønnsakkraft
3 dl hvitvin
1 finhakket rød chili
50 g parmesan, revet
Olivenolje
Salt og pepper

Stek løk og sellerirot i olje. Ha i smør og rør godt rundt til løken er gyllen. Ha så i risen og rør et par minutter. Ha i chili og squash. Varm opp kraft og vin og ha dette over risen litt etter litt. Det er viktig at risen koker seg relativt tørr mellom hver gang man tilsetter litt av væsken. Når all vinen er tilsatt og risottoen er kokt, den skal ikke bli tørr. Den skal være litt kremete. Ha så i mozerella og parmesan og rør godt. Ha så over finhakket mynte, og smak til med salt og pepper. Rør rundt en siste gang før servering. Server med litt ekstra mynte til å strø over.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits