Ovnsbakt kylling og grønnsaker

Jeg er en stor tilhenger av veldig god, men enkel å lage mat. Og her har vi noe som bare en superenkelt, og hemmeligheten bak smaken er at det står lenge i ovnen. Smakene blir til under veis.

Til en stor form:
1 hel Stangekylling
3 mellomstore rød løk, delt i to
2 hele hvitløkfedd, delt i to
1 stor gulrot, delt i 2 cm skiver på skrå
8-10 amandinepoteter, delt i to
1 dl hvitvin
2 dl kyllingkraft, gjerne Jacobs
Kvister med rosmarin
20-30 røde druer
Salt og pepper

Delt kyllingen i 8 biter. Krydre med salt, pepper og paprika. Stek i pannen slik at bitene blir stekt på alle sider. Ha så i alle ingrediensene og ha over kraften. Dekk med foile og stek i ovnen på 200 grader i en time. Fjern folien og stek i ytterligere 20 min. Test at kyllingen er gjennomstekt. Server med godt brød og en god rødvin.
 
     
Foto: Rimmis

Én kommentar

Kristi Pedersen

07.04.2014 kl.12:40

dette så fantastisk godt ut! :D

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits