Auberginelasagne

Det er s mange mter lage lasagne p, og dette er en av de bedre. Jeg har smakt mange gode varianter i Italia og jeg blir veldig inspirert til prve ut nye varianter. Jeg har jo andre oppskrifter p lasagne her p bloggen min og en er en pen lasagne. Den er ogs veldig god.

Til en ildfast form (4-6 personer:
2-3 auberginer
3 fedd hvitlk finhakket
Noen kvister fersk timian. Plukk av bladene og kast stilken
1 rd chili, finhakket
1 liten gul lk, finhakket
6 ss extra virgin olivenolje
2x400 g hermetiske plommetomater, gjerne Mutti (de smaker best). Spar 1/4 av boksen til ha over helt til slutt.
En skvett balsamicoeddik
1 bunt frisk basilikum , blader plukket og stilker hakket
150 g revet Cheddar ost
minst 5 dlParmesan ost, revet, jo mer jo bedre
Ferske lasagneplater, eller vanlige lasagneplater. Da blir steketiden noe lengre.

Forvarm ovnen til 250 grader.Grillhele auberginer i ovnen til de er myke, ca. 30 min.Skrell og taut kjttet, skjr det opp grovt . Sakte stek aubergine, lk, hvitlk , timian og chili i olivenolje i ca 10 minutter.
Tilsett boksene med tomater, og ha s i balsamicoeddik og mesteparten av basilikumbladene . Kok opp og la det smkoke i ca 10 minutter til sausen har redusert og tyknet .

Spre et lag med aubergine saus i en ildfast form. Dryss over litt Cheddar og en hndfull Parmesan , deretter et lag med lasagneplater . Gjenta en gang eller to , helt til formen din full. Avslutt med et siste dryssmed parmesan, resten av tomatene p boks og s et par finhakket blader med basilikum.

Stek p 200 grader i ovnen til det bobler i lasagnaen. Server med godt brd og en god italiensk rdvin.


Foto: Rimmis


n kommentar

Kristi Pedersen

04.04.2014 kl.09:21

h, dette hrtes godt ut! :D

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits