Auberginelasagne

Det er så mange måter å lage lasagne på, og dette er en av de bedre. Jeg har smakt mange gode varianter i Italia og jeg blir veldig inspirert til å prøve ut nye varianter. Jeg har jo andre oppskrifter på lasagne her på bloggen min og en er en åpen lasagne. Den er også veldig god.

Til en ildfast form (4-6 personer:
2-3 auberginer
3 fedd hvitløk finhakket
Noen kvister fersk timian. Plukk av bladene og kast stilken
1 rød chili, finhakket
1 liten gul løk, finhakket
6 ss extra virgin olivenolje
2x400 g hermetiske plommetomater, gjerne Mutti (de smaker best). Spar 1/4 av boksen til å ha over helt til slutt.
En skvett balsamicoeddik
1 bunt frisk basilikum , blader plukket og stilker hakket
150 g revet Cheddar ost
minst 5 dl Parmesan ost, revet, jo mer jo bedre
Ferske lasagneplater, eller vanlige lasagneplater. Da blir steketiden noe lengre.

Forvarm ovnen til 250 grader. Grill hele auberginer i ovnen til de er myke, ca. 30 min. Skrell og ta ut kjøttet, skjær det opp grovt . Sakte stek aubergine, løk, hvitløk , timian og chili i olivenolje i ca 10 minutter.
Tilsett boksene med tomater, og ha så i balsamicoeddik og mesteparten av basilikumbladene . Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter til sausen har redusert og tyknet .

Spre et lag med aubergine saus i en ildfast form. Dryss over litt Cheddar og en håndfull Parmesan , deretter et lag med lasagneplater . Gjenta en gang eller to , helt til formen din full. Avslutt med et siste dryss med parmesan, resten av tomatene på boks og så et par finhakket blader med basilikum.

Stek på 200 grader i ovnen til det bobler i lasagnaen. Server med godt brød og en god italiensk rødvin.


Foto: Rimmis


Én kommentar

Kristi Pedersen

04.04.2014 kl.09:21

åååh, dette hørtes godt ut! :D

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits