Blinis med ørretrogn

Dette er en deilig forrett. Denne ble en vinner hos oss i helgen. Og jeg laget så mange at jeg fikk en del igjen til dagen etter. Like gode da også. Hadde det til frokost og da hadde jeg noen med Philadelphia og noen med syltetøy. En god helgefrokost.

Til 6 porsjoner:
250 g siktet speltmel
1/2-1 ts salt
1/2 pk tørrgjær
2 1/2 dl lunken melk
2 egg
50 g smeltet smør
2 dl creme fraiche

Bland alt det tørre i en egen bolle. I en annen bolle blandes lunken melk, egg og creme fraishe. Tilsett deretter smøret. Bland det våte og tørre, og rør til det blir en glatt røre. Dekk til og la stå 1/2 time. Ha litt smør i en stekepanne og stek blinisene. Ca. 2 ss røre per blinis.
Server med Kesam, ørretrogn og finhakket rød løk.

Dette er snaddermat så det går unna.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits