Rabarbarasuppe
Nå er det tid for rabarbara og jeg elsker det. Rabarbarasuppe er nydelig og det bringer tilbake barndomsminner. Det er jo så enkelt å lage, og det er godt å ha i kjøleskapet hvis man har lyst på noe skikkelig godt til dessert. Det er en del sukker i oppskriften, men noen ganger må man bare la det gå.
Ca. 1 1/2 liter suppe:
4 tykke, lange stilker med rabarbara, skåret i små biter
1,1 liter vann
300 g sukker
2-3 ts maizena
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
Del opp rabarbara i små biter og ha det i en gryte. Tilsett 1 liter vann, sukker og vanilje. La dette koke i ca. 15 minutter. Bland maizena med resten av vannet og tilsett suppen. Rør godt til det tykner. La suppen småkoke i 10 minutter. Sett så tilside slik at den blir kjølig. Suppen er god både lunken og kald.
Foto: Rimmis