Rabarbarasuppe

Nå er det tid for rabarbara og jeg elsker det. Rabarbarasuppe er nydelig og det bringer tilbake barndomsminner. Det er jo så enkelt å lage, og det er godt å ha i kjøleskapet hvis man har lyst på noe skikkelig godt til dessert. Det er en del sukker i oppskriften, men noen ganger må man bare la det gå.

Ca. 1 1/2 liter suppe:
4 tykke, lange stilker med rabarbara, skåret i små biter
1,1 liter vann
300 g sukker
2-3 ts maizena
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

Del opp rabarbara i små biter og ha det i en gryte. Tilsett 1 liter vann, sukker og vanilje. La dette koke i ca. 15 minutter. Bland maizena med resten av vannet og tilsett suppen. Rør godt til det tykner. La suppen småkoke i 10 minutter. Sett så tilside slik at den blir kjølig. Suppen er god både lunken og kald.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits