Pappa al pomodoro

Dette er en fantastisk god suppe fra Toscana. Det er en tomat og brød suppe. Jeg lager den ofte dagen etter at jeg har hatt ostefondue for da har jeg som regel godt brød igjen. Jeg bruker landbrød.

Til fire personer:

500 gram daggammelt brød. Bruk gjerne landbrød. skjær i 2X2 cm biter.
1/2 kg av gode smaksrike tomater. Gjerne en blanding av store og små
2 bokser Mutti tomater
1 tom boks tomater med vann
1 gul løk, i tynne skiver
3-4 fedd hvitløk
1 klype peperoncino (chiliflak) eller pepper
1 glass hvitvin
1 håndfull basilikum
god olivenolje
salt, pepper og litt sukker, evt. litt grønnsakbuljong
1 neve revet parmesan + parmesan til servering

Ha brødbitene i ovnen på grill og snu slik at de blir brunet på alle sider. Sett tilside.
Del tomatene i to eller fire, ettersom hvor store de er. Legg dem i en ildfast form med 1/2 dl olivenolje, strø over litt salt og peperoncino, samt 1 spiseskje god balsamicoedikk. Bak i ovnen på 180 grader i 1/2 time.
I mellomtiden hakkes løk og hvitløk. Dette stekes på middels varme i god olivenolje til et er mykt og blankt, ca, 5 min. Ha i halvparten av bslikikumen. Tilsett vinen og kok inn til halvparten. Ha i tomatene og vannet og rør godt. kok i ca. 15 min. Ha så i tomatene og sausen som har blitt bakt i ovnen. Rør alt sammen og smak til med salt, pepper og evt. litt sukker. Ha så i resten av basilikumen.

Servering:
Legg brødbiter i en dyp tallerken og hell over suppen. Dryss over parmesan og server.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits