Spinat og ricotta Rotolo

Dette er en skikkelig god pastarett som ikke er så vanlig å se. Den ser flott ut, men er ikke så vanskelig å lage. Og så smaker den veldig godt. Det er nesten som en cannelloni, bare at rørene er lagt andre veien.

Til 4 personer:

8 ferske lasagneplater
2 dl Mozarella ost, strimlet
Fersk revet parmesan ost til servering (valgfritt)

Fyll:
250g frossen spinat
500g ricotta cheese
1 egg
2 dl revet parmesan ost
1 fedd hvitløk, finhakket
¼ fersk muskat, revet (eller ⅛ ts muskat pulver)
½ ts salt
svart pepper

Tomatsaus:
2 bokser Mutti tomater
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
Håndfull basilikumblader (valgfritt)
2 ss olivenolje
1 ts sukker
½ ts salt

Tomatsaus
Stek løk og hvitløk i god olivenolje. Stek løken til den er gyllen og tilsett resten av ingrediensene til tomatsausen. La sausen småkoke i 20 min.

Fyll
Tin spinaten og klem ut vannet med hendene. Damp så i en kjele med litt olje til spinaten for å få ut resten av vannet. Bland så inn resten av ingrediensene til fyllet.

Legg ut ett og ett lasagne ark. Lag en pølse av fyllet og legg på langs på lasagneplaten (kortsiden). Rull så sammen og del i tre slik at de er ca. 3 cm høye (lange). Ha 2/3 av sausen i en ildfast gryte eller form. Legg så i rullene og ha over resten av tomatsausen. Ha i ovnen i 20 min på 200 grader, ta ut formen og strø over revet mozzerella. Bak i ovnen i 10 min til. La formen stå i 5 min før servering. Strø over parmesan og nyt. Gjerne med en god Piemonte rødvin.

        
Foto: Rimmia

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits