Spinat og ricotta Rotolo

Dette er en skikkelig god pastarett som ikke er s vanlig se. Den ser flott ut, men er ikke s vanskelig lage. Og s smaker den veldig godt. Det er nesten som en cannelloni, bare at rrene er lagt andre veien.

Til 4 personer:

8 ferske lasagneplater
2 dl Mozarella ost, strimlet
Fersk revet parmesan ost til servering (valgfritt)

Fyll:
250g frossen spinat
500g ricotta cheese
1 egg
2 dl revet parmesan ost
1 fedd hvitlk, finhakket
fersk muskat, revet (eller ⅛ ts muskat pulver)
ts salt
svart pepper

Tomatsaus:
2 bokser Mutti tomater
1 lk, finhakket
2 fedd hvitlk, finhakket
Hndfull basilikumblader (valgfritt)
2 ss olivenolje
1 ts sukker
ts salt

Tomatsaus
Stek lk og hvitlk i god olivenolje. Stek lken til den er gyllen og tilsett resten av ingrediensene til tomatsausen. La sausen smkoke i 20 min.

Fyll
Tin spinaten og klem ut vannet med hendene. Damp s i en kjele med litt olje til spinaten for f ut resten av vannet. Bland s inn resten av ingrediensene til fyllet.

Legg ut ett og ett lasagne ark. Lag en plse av fyllet og legg p langs p lasagneplaten (kortsiden). Rull s sammen og del i tre slik at de er ca. 3 cm hye (lange). Ha 2/3 av sausen i en ildfast gryte eller form. Legg s i rullene og ha over resten av tomatsausen. Ha i ovnen i 20 min p 200 grader, ta ut formen og str over revet mozzerella. Bak i ovnen i 10 min til. La formen st i 5 min fr servering. Str over parmesan og nyt. Gjerne med en god Piemonte rdvin.


Foto: Rimmia

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits