Pasta alla puttanesca

Denne helgen laget jeg en fantastisk god pastarett, Spaghetti alla puttanesca. Spaghetti alla puttanesca betyr noe snt som horens spaghetti og ble oppfunnet p 20-tallet i den sr-italieneske regionen Campania.
Jeg byttet ut spagetti med Capellini. Dette er en veldig tynn "spagetti", no.1, og den skal bare koke i 3 minutter. Den tar til seg masse smak og er utrolig god. Men for all del, denne retten er ogs veldig god med vanlig pasta. Trikset er koke pastaen det siste minuttet i sausen. Da fr den mye mer smak.

Til 4 personer:

400 g Capellini eller Spagetti
4 sp Olivenolje
2 hvitlkfedd, finhakket
3 ansjosfileter, finhakket
1 rd chili, finhakket
1 lite glass italienske oliven (gjerne fra Liguria), uten steiner. Alternativt greske oliven. Det er viktig at de er sm og brune/svarte
3 sp sm kapers
10 cherry tomater, delt i to
1 stor tomat delt i biter
Basilikum
Parmesan til servering

Start med gjre klart alle ingrediensene. Nr alt er klart og hakket, start med ha olivenolje i en god gryte. Ha i hvitlk, chili og ansjos, la dette surre et par minutter. Pass p at det ikke blir svidd. Ha deretter i tomater, kapers og oliven og rr rundt. La det surre p svak varme.
Start koke pastaen og ta 1 dl. av kokevannet i pastasausen. Smak til med salt og pepper og ha i finhakket basilikum. nr det er igjen 1 minutt av koketiden siles pastaen og tilsettes sausen. Spar litt p kokevannet i tilfelle det trengs litt mer vske.
Server nr pastaen er 'al dente'. Ha over raspet parmesan og frisk basilikum. En god italiensk rdvin og godt brd passer godt.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits