Pasta alla puttanesca

Denne helgen laget jeg en fantastisk god pastarett, Spaghetti alla puttanesca. Spaghetti alla puttanesca betyr noe sånt som «horens spaghetti» og ble oppfunnet på 20-tallet i den sør-italieneske regionen Campania.
Jeg byttet ut spagetti med Capellini. Dette er en veldig tynn "spagetti", no.1, og den skal bare koke i 3 minutter. Den tar til seg masse smak og er utrolig god. Men for all del, denne retten er også veldig god med vanlig pasta. Trikset er å koke pastaen det siste minuttet i sausen. Da får den mye mer smak.

Til 4 personer:

400 g Capellini eller Spagetti
4 sp Olivenolje
2 hvitløkfedd, finhakket
3 ansjosfileter, finhakket
1 rød chili, finhakket
1 lite glass italienske oliven (gjerne fra Liguria), uten steiner. Alternativt greske oliven. Det er viktig at de er små og brune/svarte
3 sp små kapers
10 cherry tomater, delt i to
1 stor tomat delt i biter
Basilikum
Parmesan til servering

Start med å gjøre klart alle ingrediensene. Når alt er klart og hakket, start med å ha olivenolje i en god gryte. Ha i hvitløk, chili og ansjos, la dette surre et par minutter. Pass på at det ikke blir svidd. Ha deretter i tomater, kapers og oliven og rør rundt. La det surre på svak varme. 
Start å koke pastaen og ta 1 dl. av kokevannet i pastasausen. Smak til med salt og pepper og ha i finhakket basilikum. når det er igjen 1 minutt av koketiden siles pastaen og tilsettes sausen. Spar litt på kokevannet i tilfelle det trengs litt mer væske.
Server når pastaen er 'al dente'. Ha over raspet parmesan og frisk basilikum. En god italiensk rødvin og godt brød passer godt.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits