Gresskar og kikertcurry

Den 1. november var det den internasjonal vegan-dagen og den måtte jo feires. Nå da laget jeg en vegansk curry. Min ene datter jublet for hun er veganer. Resten av familien syntes også dette var kjempegodt, og fraværet av kjøtt ble ikke kommentert i det hele tatt. Faktum er at denne retten ikke hadde vært like god med kjøtt. Dette ble en fantastisk god curryrett, og den er helt fri for animalske produkter og gluten. Nabojenta var også på middag og hun har gluten allergi, så hun var også kjempefornøyd da hun kunne spise det samme som oss.

Til 4-6 personer:
Ca. 1 kg gresskar, skåret I biter på ca. 2X2 cm
Ca. 4 cm frisk ingefær, finhakket
4 vårløk, i tynne skiver
1 liten rødløk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 rød chili, finhakket
1 bunt frisk koriander
Rapsolje el.
2 ts sorte eller gul sennepsfrø
1 sp godt currypulver
1 ts turmerik (gurkemeie)
400 g hermetisk hakket tomat
2 x 400 g kokosmelk
2 x 400 g hermetiske kikerter

 

Start med å hakke og rense alle ingrediensene. Ha så i olje og stek hvitløk, ingefær, løk, chili og sennepsfrø et par minutter. Tilsett curry og turmerik og rør om et minutt til dette er godt blandet. Ha så i tomatene og kokosmelk og rør godt. Tilsett finhakket koriander til slutt. Ha så i gresskar og kikerter og la dette surre på svak varme under lokk i ca. 45 minutter. Ta så av lokket og kok på svak varme i ca. 15 minutter.
Serveres med ris (ha gjerne 1 ts turmerik i risen så får den en fin gul farge), mango chutney, yoghurt naturelle (evt. rømme) blandet med litt sitron, salt og pepper og evt. mynte, og en salat av mango, vårløk, finhakket tomat, finhakket agurk og litt salt, sukker og pepper. Godt brød som nanbrød eller pita passer godt til denne retten.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits