Gresskar og kikertcurry

Den 1. november var det den internasjonal vegan-dagen og den mtte jo feires. N da laget jeg en vegansk curry. Min ene datter jublet for hun er veganer. Resten av familien syntes ogs dette var kjempegodt, og fravret av kjtt ble ikke kommentert i det hele tatt. Faktum er at denne retten ikke hadde vrt like god med kjtt. Dette ble en fantastisk god curryrett, og den er helt fri for animalske produkter og gluten. Nabojenta var ogs p middag og hun har gluten allergi, s hun var ogs kjempefornyd da hun kunne spise det samme som oss.

Til 4-6 personer:
Ca. 1 kg gresskar, skret I biter p ca. 2X2 cm
Ca. 4 cm frisk ingefr, finhakket
4 vrlk, i tynne skiver
1 liten rdlk, finhakket
2 hvitlkfedd, finhakket
1 rd chili, finhakket
1 bunt frisk koriander
Rapsolje el.
2 ts sorte eller gul sennepsfr
1 sp godt currypulver
1 ts turmerik (gurkemeie)
400 g hermetisk hakket tomat
2 x 400 g kokosmelk
2 x 400 g hermetiske kikerter

Start med hakke og rense alle ingrediensene. Ha s i olje og stek hvitlk, ingefr, lk, chili og sennepsfr et par minutter. Tilsett curry og turmerik og rr om et minutt til dette er godt blandet. Ha s i tomatene og kokosmelk og rr godt. Tilsett finhakket koriander til slutt. Ha s i gresskar og kikerter og la dette surre p svak varme under lokk i ca. 45 minutter. Ta s av lokket og kok p svak varme i ca. 15 minutter.
Serveres med ris (ha gjerne 1 ts turmerik i risen s fr den en fin gul farge), mango chutney, yoghurt naturelle (evt. rmme) blandet med litt sitron, salt og pepper og evt. mynte, og en salat av mango, vrlk, finhakket tomat, finhakket agurk og litt salt, sukker og pepper. Godt brd som nanbrd eller pita passer godt til denne retten.


Foto: Rimmis

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits