Tagliatelle med spinat, mascarpone og spinat

Er du glad i italiensk mat kommer du definitivt til å like denne retten. Helt fantastisk på smak, lett å lage og med få ingredienser. Dette er akkurat slik italiensk mat skal være, få, men gode, råvarer og enkelt,raskt og lett å lage. I min bok er dette det aller beste og derfor jeg liker italiensk mat bedre enn noe annet. Nå når jeg sitter på kjøkkenet og ser ut av vinduet på masse snø og litt grått må jeg inrømme at jeg savner Diano Marina og sommerene våre der. Men det er ikke lenge til neste gang. Så i mellomtiden får jeg kose meg med god italiensk mat, gode viner, og innimellom en skitur.

Til 4 personer trenger du:

God tagliatelle
1 ss godt smør
1-2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finahkket
150 g fersk spinat
50 g mascarpone
150 g fersk parmesan, revet fint
2 dl kremfølte
Salt og pepper (bruk gjerne pepperocini hvis dui har det)
Finhakket persille

Kok opp ønsket mengde pasta. Mens pastaen koker lages sausen.

Stek hvitløk i smør og olje et par minutter. Rør rundt slik at hvitløken ikke blir brun. Ha så i spinat som er skåret litt opp. Rør rundt til spinaten har blitt helt myk. Ha så i kremfløte og reduser i 5 minutter. Ha deretter i mascarpone og parmesan og rør til det er helt smeltet. Smak til med salt og pepper og ha i finhakket persille. Spe med kokevannet fra pastaen.


Foto: RImmis

Én kommentar

lisarorvik

10.01.2016 kl.14:20

Dette så kjempe godt ut :) (Ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits