Tagliatelle med parmesansaus

Igjen lager jeg noe fra mitt favorittland, Italia.
Denne pastaretten er veldig god og lett lage. Det tar heller ikke lang tid. Perfekt p en fredagskveld etter en lang uke. Med en god rdvin fra Piemonte blir dette en "hydare".

Velg den pastaen du liker best. Selv har jeg valgt en god kvalitet tagliatelle, fersk variant.

Pastasaus til 4 personer:

2 ss rapsolje
1 fedd hvitlk, finhakket
1 liten gul lk, finhakket
1/2 rd chili, finhakket, fjern frene
1 ss finhakket persille
100 g Mascarponeost
2 dl finrevet fersk parmesan
2 dl lett matflte
1 dl hvitvin
Salt og pepperocini (eller pepper)
Fersk persille til pynt
Fersk sopp, sjampinjong eller kongestersopp

Ha oljen i en god gryte og ha i finhakket hvitlk, chili og lk. Rr rundt til lken er gyllen, et par minutter. Ha s i hvitvin og kok ned til halvparten. Ha s i flte og kok inn i 10 minutter. Ha s i Mascarpone og parmesan og rr godt. Til slutt ha i persille og smak til med salt og pepper.
Skru ned p helt svak varme og la sausen godgjre seg men pastaen kokes.
Skjr soppen i tynne skiver og stek i olje eller smr til soppen er brunet og litt spr.
Bland sammen pastaen med sausen og anrett p tallerken. Ha over persille og soppen og server.
 


Foto: Rimmis
 

n kommentar

lisarorvik

13.05.2016 kl.15:01

Dette s kjempe godt ut :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits