Tagliatelle med parmesansaus

Igjen lager jeg noe fra mitt favorittland, Italia.
Denne pastaretten er veldig god og lett å lage. Det tar heller ikke lang tid. Perfekt på en fredagskveld etter en lang uke. Med en god rødvin fra Piemonte blir dette en "høydare".

Velg den pastaen du liker best. Selv har jeg valgt en god kvalitet tagliatelle, fersk variant.

Pastasaus til 4 personer:

2 ss rapsolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1 liten gul løk, finhakket
1/2 rød chili, finhakket, fjern frøene
1 ss finhakket persille
100 g Mascarponeost
2 dl finrevet fersk parmesan
2 dl lett matfløte
1 dl hvitvin
Salt og pepperocini (eller pepper)
Fersk persille til pynt
Fersk sopp, sjampinjong eller kongeøstersopp

Ha oljen i en god gryte og ha i finhakket hvitløk, chili og løk. Rør rundt til løken er gyllen, et par minutter. Ha så i hvitvin og kok ned til halvparten. Ha så i fløte og kok inn i 10 minutter. Ha så i Mascarpone og parmesan og rør godt. Til slutt ha i persille og smak til med salt og pepper.
Skru ned på helt svak varme og la sausen godgjøre seg men pastaen kokes.
Skjær soppen i tynne skiver og stek i olje eller smør til soppen er brunet og litt sprø.
Bland sammen pastaen med sausen og anrett på tallerken. Ha over persille og soppen og server.
 


Foto: Rimmis
 

Én kommentar

lisarorvik

13.05.2016 kl.15:01

Dette så kjempe godt ut :)

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits