Asparges med sesammajones

Dette er en veldig enkel, og utrolig god asparges rett. Det er aller best med hvit asparges og nå får man dem ferske. Det finnes vel nesten ikke noe bedre.

Til 4 personer:

Sesammajones:

2 spiseskjeer god majones
2 ts sesamfrø
et par dråper sitron
et par dråper sesamolje (pass på mengden for den setter veldig mye smak)
litt kvernet pepper
Rør majonesen og tilbehør sammen og la stå en times tid slik at smakene får satt seg.

8 asparges:
Skrell asparges og kok i lettsaltet vann, tilsatt litt sukker og sitron til de er møre. Avhengig av størrelsen tar det 5-10 min. Bruk en gaffel og kjenn om det er kokt. Det skal være litt motstand i aspargesen.

Anrett asparges på tallerken og ha majonesen over aspargesen. Dryss over litt Maldoon salt, eller svart salt.


Foto: Rimms

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits