Baking

Tortano med mozerella og parmaskinke

Tortano er et nydelig italiensk brd som er perfekt til buffeer, til supper, til pasta, ja hva man mtte nske. Brdet er supergodt, og som all annen gjrbakst, best nr det er nybakt. Det er lett ...

Rundstykke

Disse rundstykkene er veldig gode. Jeg pleier variere formen og da kan det jo se veldig bra ut. Til 18 rundstykker: 1 kg siktet speltmel 1 pose trrgjr 1eggeplomme 25 g smr 1 sp honning 1-2 ts...

Granolabars

Dette er noe av det beste jeg har laget p lenge. Og s smart spise som et lite mellommltid. For ikke snakke om at jentene mine kan ha med seg dette p skolen. Og det er hyggelig gi bort som...

Kanelsnurrer

Disse kanelsnurrene gikk ned p hykant da jeg laget dem sist gang. Det er jo bare s inmari godt, og ikke minst med en gang de kommer ut av ovnen. Derfor er det lurt lage en stor porsjonav dette...

Sjokoladekake med bringebrmousse (uten gluten)

Dette er en helt fantastisk kake, og den kan ogs spises av de med glutenallergi for den inneholder ikke hvetemel. Bestevenninen til min datter har glutenallergi og gleden var stor da vi fant en s...

Polentabrd

I dag har jeg hatt nok et eksperiment med brdbaking og resultatet ble veldig bra. For noen uker kjpte jeg et maisbrd som var utrolig godt og n skulle jeg lage det hjemme. Det funka. Trikset med...

Surdeigsbrd

N gr jeg inn i en periode hvor jeg skal eksperimentere med brd. Etter ha ftt dreisen p bagels s gr jeg videre til surdeigsbrd. Jeg er s heldig ha to mannlige kolleger som er skikkelig ...

Bagels

Sndag er ofte bakedag her i huset. Jeg lager nok rundstykker, brd eller bagels til neste uke. Det som ikke blir spist opp p sndag, for fersk bakst er jo bare utrolig godt, blir frosset. Da er d...

Granola

Inspirert av artikkel i D2 denne fredagen gikk jeg denne helgen til verks og laget min egen hjemmelagde Granola. Og det ble UTROOOOOLIG godt. Dette er noe jeg skal fortsette med. Granola passer sam...

Manuelas Vintage kake

Jeg fikk en kjempefin kokebok av datteren min til jul. Det er boken til Manuela som skriver bloggen Passion4baking. Boken er full av gode kake og cupcakes. S da var det bare sette igang. Thea bl...

Gulrotkake

Jeg vari barnedp i helgen og hadde med meg en gurotkake. Eldstemann hos meg elsker denne kaken s da mtte jeg selvflgelig bake den. Og den er kjempegod, saftig og mye smak. Enkel lage er den o...

Grove horn med sesamfr

Hjemmebakst er noe av det beste som finnes. Srlig helt ferskt. Disse hornene var skikkelig gode, og jeg spiste et par helt ferske med appelsinmarmelade, og en kopp te. Det var bare utrolig godt.Di...

Ostekake

Skikkelig god ostekake med smak av aprikos, mandarin og ananas. S friskt og godt. Det var burdsag her i gr og da bakte jeg noen av de "gamle" traverne mine, fruktpai og sjokoladekake. I tillegg l...

Flerkornbrd p min mte

Er igang med eksperimentering av forskjellige brdsorter. Og denne gangen var det helt uten oppskrift. Brdet er fullt av smak og med masse sunne mel og fr sorter. Det er en del ingredienser, men ...

Sjokoladekake med Kesam

En deilig kake! Lett lage, skikkelig god, ikke for mektig, og fin se p. Bedre blir det vel neppe. Kaken blir aller best hvis man lager den dagen i forveien. Da fr glasuren sunket litt ned i k...

Konfekt

Jeg lager alltid konfekt til jul, men ogs hvis jeg skal ha gjester. Det er hyggelig servere hjemmelaget konfekt, og arbeidet er ikke s veldig vanskelig. Jeg velger en litt enkel utvei for jeg k...

Byggbrd med sirup

ET av nyttrsforsettene er lage eget brd. Det er jo s utrolig godt og mye sunnere enn kjpebrd. Inspirert av vr svenske venn Jonas, som laget kjempegodt brd, s har jeg n tatt fatt p brdb...

Nttkaramell

Har vrt storproduksjon n med marsipan og julekonfekt. Dette er jo s utrolig lett lage, men det er nok mange som syntes det virker vanskelig. Og det er jo skikkelig imponerende lage sitt eget...

Sjokolade rispuffer

Rispuffer er absolutt favorittjulekaken her i huset. Jeg m lage den flere ganger for (kakesnokerne) spiser opp alt s fort jeg har laget en porsjon. Jeg husker min mor laget dette da jeg var liten...

Kransekakestenger

Verdens enkleste julekake. Kransekakestenger dyppet i sjokolade. Nam-nam. Dette greier de aller fleste. Oppskriften er enkel: 1 kransekakedeig (kjpes i butikken)3 plater kokesjokolade1/2 ts vanil...

Krumkaker

Julebaksten er i full gang og n ble favorittkaken bakt. Krumkaker er et "must" i julen. Og s lukter det s godt i huset nr man holder p lage dem. Jeg lager 60 stk, men nr julen kommer er det...

Pepperntter

1. sndag i advent. Som den juleromantikeren jeg er s starter forberedelsene til julen i dag. Har hengt opp lys ute og starter p julekakene. Det frste jeg lager er pepperntter, og jeg lager man...

Rundstykker med en vri

Ferske rundstykker til frokost er vel det man kan kalle litt "luksus". Disse rundstykkene laget jeg litt etter innfallsmetoden og resultatet ble veldig bra. Skikkelig gode rundstykker. Nr de blir ...

Saftig sjokoladekake

En deilig og saftig sjokoladekake med MASSE br. En herlig dessert.Oppskrift:250 g kokesjokolade250 g smr4 egg200 g melis125 g hvetemelSett opvnen p180 grader.Smelt smr i en gryte. Brekk sjokola...

Rimmis' makroner

Noe av det beste vi kan f i Paris erFranske Makroner. Tidligere kjpte vi med oss disse hjem i mengder for de er jo bare s gode. Men n har jeg endelig funnet ut hvordan jeg lager dem, og d...

Knekkebrd

Jeg har vel aldri trodd jeg skulle lage mitt eget knekkebrd, men etter ha smakt "Krlle's" hjemmelagde knekkebrd s var det ingen vei utenom. Det var bare s utrolig godt og det er kjempelett ...

Fransk sjokoladekake

Fransk sjokoladekake er min yndlingssjokoladekake. Den inneholder ikke mel og er saftig og god. Den er ikke for mektig og god sammen med friske br eller med en appelsinsaus (se oppskrift nederst i...

Porsjonsbrd

Jeg fortsetter min eksperimentering med brdlaging. Datteren min nsker seg litt mer spennende matpakker til hsten og da tenkte jeg at et godt porsjonsbrd er en god start. Dette kan fylles med al...

Hjertegodt urtebrd

N, endelig, har jeg ftt den smaken og konsistensen p et brd jeg har "forsket" p et par dager. Til stor glede for hele familien, for det har smakt godt hele tiden, men jeg var liksom ikke helt ...

Skolebrd

I dag var det tid for litt baking. Skolebrd med masse vaniljekrem og glasur. Som jeg sa, jeg liker vaniljekrem og nr jeg baker blir det masse av det p skolebrdene :-) Snn er det med den saken....

Himmelsk sjokoladekake

Denne sjokoladekaken er "himmelsk" god. Den er heller ikke s mektig s regn med at det blir spist mye av den.Du tar:250 g mrk sjokolade125 g smr6 egg (2 hele og 4 skilte)175 g sukker2 ssCointrea...

Ostkake

Her er en oppskrift p en deilig ostekake. Den har smak av sitrus.200 g havrekjeks100 g smr.Knust havrekjeks og smeltet smr kjres sammen i en hutrigmikser. Trykk blandingen i bunnen av en kakefo...

Fruktpai

En enkel pruktpai som man lager p veldig kort tid. Du kan velge om du vil lage paibunnen fra starten av eller kjpe en ferdig paibunn som bare trenger stekes. Jeg lager paibunn fra bunnen og bru...

Olivenbrd

Dette er en oppskrift p olivenbrd som ligner p foccacia. Det er superlett lage og det er bare utrolig godt, alene med litt aoili, pesto el, eller til supper eller hva man mtte nske. Det lage...

Pizzasnurrer

I dag ble det en deilig utesndag. Fikk telefon fra nabo'n som lurte p om vi ville vre med p slalm. Det var vistnok ikke s kaldt oppe i hyden. Vi kastet oss rundt, fant frem skiklr og satte ...

Sjokoladekake

Denne kaken har jeg lrt av moren min som kalte den for "Hannes Texaskake". Den var og er en favoritt. Den blir definitivt best hvis den lages dagen fr. Den er skikkelig mektig s den holder til m...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits