Baking

Tortano med mozerella og parmaskinke

Tortano er et nydelig italiensk brød som er perfekt til buffeer, til supper, til pasta, ja hva man måtte ønske. Brødet er supergodt, og som all annen gjærbakst, best når det er nybakt. Det er lett ...

Rundstykke

Disse rundstykkene er veldig gode. Jeg pleier å variere formen og da kan det jo se veldig bra ut. Til 18 rundstykker: 1 kg siktet speltmel 1 pose tørrgjær 1eggeplomme 25 g smør 1 sp honning 1-2 ts...

Granolabars

Dette er noe av det beste jeg har laget på lenge. Og så smart å spise som et lite mellommåltid. For ikke å snakke om at jentene mine kan ha med seg dette på skolen. Og det er hyggelig å gi bort som...

Kanelsnurrer

Disse kanelsnurrene gikk ned på høykant da jeg laget dem sist gang. Det er jo bare så inmari godt, og ikke minst med en gang de kommer ut av ovnen. Derfor er det lurt å lage en stor porsjonav dette...

Sjokoladekake med bringebærmousse (uten gluten)

Dette er en helt fantastisk kake, og den kan også spises av de med glutenallergi for den inneholder ikke hvetemel. Bestevenninen til min datter har glutenallergi og gleden var stor da vi fant en så...

Polentabrød

I dag har jeg hatt nok et eksperiment med brødbaking og resultatet ble veldig bra. For noen uker kjøpte jeg et maisbrød som var utrolig godt og nå skulle jeg lage det hjemme. Det funka. Trikset med...

Surdeigsbrød

Nå går jeg inn i en periode hvor jeg skal eksperimentere med brød. Etter å ha fått dreisen på bagels så går jeg videre til surdeigsbrød. Jeg er så heldig å ha to mannlige kolleger som er skikkelig ...

Bagels

Søndag er ofte bakedag her i huset. Jeg lager nok rundstykker, brød eller bagels til neste uke. Det som ikke blir spist opp på søndag, for fersk bakst er jo bare utrolig godt, blir frosset. Da er d...

Granola

Inspirert av artikkel i D2 denne fredagen gikk jeg denne helgen til verks og laget min egen hjemmelagde Granola. Og det ble UTROOOOOLIG godt. Dette er noe jeg skal fortsette med. Granola passer sam...

Manuelas Vintage kake

Jeg fikk en kjempefin kokebok av datteren min til jul. Det er boken til Manuela som skriver bloggen Passion4baking. Boken er full av gode kake og cupcakes. Så da var det bare å sette igang. Thea bl...

Gulrotkake

Jeg vari barnedåp i helgen og hadde med meg en gurotkake. Eldstemann hos meg elsker denne kaken så da måtte jeg selvfølgelig bake den. Og den er kjempegod, saftig og mye smak. Enkel å lage er den o...

Grove horn med sesamfrø

Hjemmebakst er noe av det beste som finnes. Særlig helt ferskt. Disse hornene var skikkelig gode, og jeg spiste et par helt ferske med appelsinmarmelade, og en kopp te. Det var bare utrolig godt.Di...

Ostekake

Skikkelig god ostekake med smak av aprikos, mandarin og ananas. Så friskt og godt. Det var burdsag her i går og da bakte jeg noen av de "gamle" traverne mine, fruktpai og sjokoladekake. I tillegg l...

Flerkornbrød på min måte

Er igang med eksperimentering av forskjellige brødsorter. Og denne gangen var det helt uten oppskrift. Brødet er fullt av smak og med masse sunne mel og frø sorter. Det er en del ingredienser, men ...

Sjokoladekake med Kesam

En deilig kake! Lett å lage, skikkelig god, ikke for mektig, og fin å se på. Bedre blir det vel neppe. Kaken blir aller best hvis man lager den dagen i forveien. Da får glasuren sunket litt ned i k...

Konfekt

Jeg lager alltid konfekt til jul, men også hvis jeg skal ha gjester. Det er hyggelig å servere hjemmelaget konfekt, og arbeidet er ikke så veldig vanskelig. Jeg velger en litt enkel utvei for jeg k...

Byggbrød med sirup

ET av nyttårsforsettene er å lage eget brød. Det er jo så utrolig godt og mye sunnere enn kjøpebrød. Inspirert av vår svenske venn Jonas, som laget kjempegodt brød, så har jeg nå tatt fatt på brødb...

Nøttkaramell

Har vært storproduksjon nå med marsipan og julekonfekt. Dette er jo så utrolig lett å lage, men det er nok mange som syntes det virker vanskelig. Og det er jo skikkelig imponerende å lage sitt eget...

Sjokolade rispuffer

Rispuffer er absolutt favorittjulekaken her i huset. Jeg må lage den flere ganger for (kakesnokerne) spiser opp alt så fort jeg har laget en porsjon. Jeg husker min mor laget dette da jeg var liten...

Kransekakestenger

Verdens enkleste julekake. Kransekakestenger dyppet i sjokolade. Nam-nam. Dette greier de aller fleste. Oppskriften er enkel: 1 kransekakedeig (kjøpes i butikken)3 plater kokesjokolade1/2 ts vanil...

Krumkaker

Julebaksten er i full gang og nå ble favorittkaken bakt. Krumkaker er et "must" i julen. Og så lukter det så godt i huset når man holder på å lage dem. Jeg lager 60 stk, men når julen kommer er det...

Peppernøtter

1. søndag i advent. Som den juleromantikeren jeg er så starter forberedelsene til julen i dag. Har hengt opp lys ute og starter på julekakene. Det første jeg lager er peppernøtter, og jeg lager man...

Rundstykker med en vri

Ferske rundstykker til frokost er vel det man kan kalle litt "luksus". Disse rundstykkene laget jeg litt etter innfallsmetoden og resultatet ble veldig bra. Skikkelig gode rundstykker. Når de blir ...

Saftig sjokoladekake

En deilig og saftig sjokoladekake med MASSE bær. En herlig dessert.Oppskrift:250 g kokesjokolade250 g smør4 egg200 g melis125 g hvetemelSett opvnen på180 grader.Smelt smør i en gryte. Brekk sjokola...

Rimmis' makroner

Noe av det beste vi kan få i Paris erFranske Makroner. Tidligere kjøpte vi med oss disse hjem i mengder for de er jo bare sååååååå gode. Men nå har jeg endelig funnet ut hvordan jeg lager dem, og d...

Knekkebrød

Jeg har vel aldri trodd jeg skulle lage mitt eget knekkebrød, men etter å ha smakt "Krølle's" hjemmelagde knekkebrød så var det ingen vei utenom. Det var bare så utrolig godt og det er kjempelett å...

Fransk sjokoladekake

Fransk sjokoladekake er min yndlingssjokoladekake. Den inneholder ikke mel og er saftig og god. Den er ikke for mektig og god sammen med friske bær eller med en appelsinsaus (se oppskrift nederst i...

Porsjonsbrød

Jeg fortsetter min eksperimentering med brødlaging. Datteren min ønsker seg litt mer spennende matpakker til høsten og da tenkte jeg at et godt porsjonsbrød er en god start. Dette kan fylles med al...

Hjertegodt urtebrød

Nå, endelig, har jeg fått den smaken og konsistensen på et brød jeg har "forsket" på et par dager. Til stor glede for hele familien, for det har smakt godt hele tiden, men jeg var liksom ikke helt ...

Skolebrød

I dag var det tid for litt baking. Skolebrød med masse vaniljekrem og glasur. Som jeg sa, jeg liker vaniljekrem og når jeg baker blir det masse av det på skolebrødene :-) Sånn er det med den saken....

Himmelsk sjokoladekake

Denne sjokoladekaken er "himmelsk" god. Den er heller ikke så mektig så regn med at det blir spist mye av den.Du tar:250 g mørk sjokolade125 g smør6 egg (2 hele og 4 skilte)175 g sukker2 ssCointrea...

Ostkake

Her er en oppskrift på en deilig ostekake. Den har smak av sitrus.200 g havrekjeks100 g smør.Knust havrekjeks og smeltet smør kjøres sammen i en hutrigmikser. Trykk blandingen i bunnen av en kakefo...

Fruktpai

En enkel pruktpai som man lager på veldig kort tid. Du kan velge om du vil lage paibunnen fra starten av eller kjøpe en ferdig paibunn som bare trenger å stekes. Jeg lager paibunn fra bunnen og bru...

Olivenbrød

Dette er en oppskrift på olivenbrød som ligner på foccacia. Det er superlett å lage og det er bare utrolig godt, alene med litt aoili, pesto el, eller til supper eller hva man måtte ønske. Det lage...

Pizzasnurrer

I dag ble det en deilig utesøndag. Fikk telefon fra nabo'n som lurte på om vi ville være med på slalåm. Det var vistnok ikke så kaldt oppe i høyden. Vi kastet oss rundt, fant frem skiklær og satte ...

Sjokoladekake

Denne kaken har jeg lært av moren min som kalte den for "Hannes Texaskake". Den var og er en favoritt. Den blir definitivt best hvis den lages dagen før. Den er skikkelig mektig så den holder til m...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits