Desserter

Rabarbarasuppe

Nå er det tid for rabarbara og jeg elsker det. Rabarbarasuppe er nydelig og det bringer tilbake barndomsminner. Det er jo så enkelt å lage, og det er godt å ha i kjøleskapet hvis man har lyst på no...

Affogato (italiensk is- og kaffedessert)

Affogato er en dessert som betyr " is som er druknet i kaffe". Denne er lett å lage og smaker kjempegodt. 4-6 porsjoner:1 spiseskje god pulverkaffe3 sp brunt sukker, eller Kokossukker4-6 mørdeigsk...

Crananchan (nesten tilslørte bondepiker)

En nydelig dessert, som er lett å lage, fin å se på og nydelig på smak.Til 6 personer:8ss store havregryn2 1/2 dl kremfløte3sp flytende honning1 ss whisky (kan sløyfes)1 kurv jordbæ2 kurver bringeb...

Tiramisu, verdens beste

Denne Tiramisuen er helt fantastisk. Jeg kan spise MYE av denne desserten. Helt herlig.4-6 personer:1 sukkerbrød:2 eggeplommer125 g melis3 eggehviter2 ss sukker100 g hvetemelPisk eggeplommene med 3...

Sjokoladedessert

Denne desserten er FANTASTISK. Er man glad i sjokolade blir dette en suksess. Selv er jeg forelsket. Denne gikk ned på høykant, og det blir ikke lenge til neste gang jeg lager dette. HELT NYDELIG. ...

Pære Belle Helene

Inspirert av 4-stjerners middag laget jeg i går en nydelig dessert. Skikkelig retro, men du så godt. Pære Belle Helene. Fantastisk. Det blir ikke siste gang. Og jeg laget det med en nydelig lake so...

Fruktsalat

Her er et forslag på en deilig, og sunn dessert. For noen dager siden fikk jeg så utrolig lyst på noe søtt etter middagen og siden jeg tenker litt kalorier om dagen så har jeg ikke sjokolade eller ...

Ovnsbakte bær

Dette er en dessert som er fantastisk god. Nå som det er så mye gode bær er det bareå frotse i dem. Denne oppskriften er veldig enkel, og man får masse igjen for liten innsats. Bærene, eller frukte...

Etter trening

Nå er det ikke lenge til ferie og beakini. Jeg har ligget i hardtrening de siste ukene og nå er det karbovennlig mat, nøtter og frukt, og masse trening. Er i kjempeform, men kiloene er der fortsatt...

Hyllebærgele

Dette er en dessert for voksne for jeg har hvitvin i geleen. En utrolig deilig og frisk dessert som jeg laget til oss i går. Man kan selvfølelig droppe hvitvinen, men da blir den ikke like god. Og ...

Pavlova

17. mai desserten er for meg Pavlova med masse røde og blå bær. Det er jo fantastisk godt, og ikke spesielt mektig. Men sunt er det ikke. Noen ganger er det skikkelig deilig å ikke bry seg om sunnh...

Mangodessert

Det er ikke jo ikke så lenge til jeg skal ned til stranden i Italia og da tenker jeg selvfølgelig på kaloriene jeg putter i meg. Problemet er jo at jeg er så inmari glad i god mat og har så lyst på...

Jordbær med balsamicoeddik

Dette er den enkleste desserten på denne jord. Kun jordbær og balsamicoeddik. Hvis bærene ikke er søte nok kan man drysse litt sukker over. Men det er det hele. Det er bare en ting som er veldig, d...

Fruktfat

Noen ganger blir det for mye søtt, til og med for mine jenter. Etter en overnatting hos Farmor kom det fra den ene, "i dag orker jeg ikke lørdagsgodt. Kan jeg få god frukt og bær istedet?". Da er i...

Myk sjokoladekake

Denne sjokoladekaken er bare såååååå god, og den er ekstra god med bær. Og det beste er at den er lett å lage, og man kan godt lage den dagen før man skal spise den. Faktisk kan det være en fordel....

Tiramisu

Tiramisu må jo være en av de beste dessertene som finnes. Ikke minst for oss som er helt Italia frelst. Det er sjelden en Tiramisu ikke smaker godt, og en av grunnene må jo være at det er så lett å...

Madeirakokt pære i butterdeig

En lettere og bedre dessert skal man lete lenge etter. For noen smaker. Dette var noe mine gjester skal få. Den kan lages i forveien og da er det bare å sette en i ovnen 15 minutter før den skal se...

Mangogrøt

Mangogrøt, eller fruktgrøt, høres kanskje ikke så fristende ut, men det er supergodt. Dette er den nye slageren hjemme hos oss og det er en perfekt erstatning for søtsaker når man blir ekstra fysen...

Jordbærsuppe

Jordbærsuppe kan kanskje høres litt kjedelig ut. Hos meg kom det et sukk hos noen av familiemedlemmene da jeg sa at dagens dessert er jordbærsuppe. Men de skulle ha visst. For det er kjempegodt. Og...

Fruktdessert

Jeg elsker friske bær og frukter. Man kan lage jo bruke det man får tak i alt ettersom når det er sesong. Sommeren er deilig når man får tak i frisk bringebær, nektariner, meloner...... Da er det v...

Herlig kake fra Pascal

Det er ikke alltid man behøver å lage alt fra bunnen selv. Noen ganger går man til en av byens beste konditorer og kjøper med seg kake hjem. Vi dro til Pascal i Bygdøy Alle og kjøpte med oss en sjo...

Melondessert

I sommer spiste jeg en fantastisk dessert som var SUPERENKEL å lage. Dette blir den nye slageren. Kanskje ikke så barnevannlig da den inneholder en del portvin, men for oss voksne, nammmmm. Vi var ...

Dessertsymfoni

Thea og jeg ville overraske Henning og Ane med en skikkelig deilig dessert. Det gjorde vi. Vi tok kanskje litt av, men det var skikkelig gøy. Og for å være helt ærlig så var det ikke alt for mye ar...

Pavlova

Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett danseren Anna Pavlova. Marengskake med krem og masse bær. Den er supergod. Man kan lage bunnen dagen før og legge på kremen og bærene rett før serverin...

Frisk frukt dessert

Nå er vi på full fart inn i en deilig frukt og bærsesong. Det er ikke noe problem å lage gode og sunne desserter nå. En blanding av appelsiner, mango og bringebær er garantert en suksess. I denne d...

Eksotisk fruktfat

Her er et god ide til en dessert som passer etter et tungt måltid. Jeg serverte det i går etter en ostefondue. Det var veldig velykket og ikke minst godt. Jeg hadde også kjøpt en ekte vailjeis og v...

Profiterolles (fylte vannbakels på italiensk vis)

Her er oppskriften på profiteroles. Himmelsk, mektig, usunt, avhengighetsskapende, ferieminner, nam-nam....Vannbakkels: (12 stk.)100 g smør2 ½ dl vann150 g hvetemelca. 4 egg Stekes midt i ovnen ved...

Tiramisu

Tiramisu er en av mine favorittdesserter. Og den aller beste italienske desserten som finnes, vel iallefall blandt de beste. Man kan jo også nevne profittorolles som er fantastiske (en type vannbak...

Yoghurtpannacotta

Dette er en sunnere variant av panacotta, og den er veldig god. Frisk og lett på smak. Passer veldig godt sammen med sjokolademoussen jeg har lagt ut oppskrift på.1 vaniljestang4 plater gelantin1 d...

Sjokolademousse

Her en oppskrift på en vanvittig god sjokolademousse. Til å være sjokolademousse er den ikke så tung, den er bare god, lett og luftig.Har alltid fått mye skryt når jeg serverer den. 300 g mørk sjok...

Pasjonsfruktmousse

Har begynt planleggingen til nyttårsaften. Jeg skal lage en dessert jeg aldri har prøvd før, kanskje ikke så lurt på nyttårsaften, men jeg regner med at det går greit. Fant denne oppskriften på net...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits