Forretter og småretter

Asparges med sesammajones

Dette er en veldig enkel, og utrolig god asparges rett. Det er aller best med hvit asparges og nå får man dem ferske. Det finnes vel nesten ikke noe bedre. Til 4 personer: Sesammajones: 2 spises...

Blinis med ørretrogn

Dette er en deilig forrett. Denne ble en vinner hos oss i helgen. Og jeg laget så mange at jeg fikk en del igjen til dagen etter. Like gode da også. Hadde det til frokost og da hadde jeg noen med P...

Butterdeig med pære og chevre

Dette er deilig som forrett eller smårett. Så enkelt å lage og så utrolig godt. Butterdeig Pærer Chevre Del butterdeigen i firkanter på ca. 5 X 5 cm. Legg så mange firkanter som er ønsket på bake...

Frokost med quinoa og speilegg

Starten på det nye året er sunn og inspirert av en rekke kokebøker jeg har fått. Den beste er "It's All Good". Her er det masse deilig og sunn mat. Nå skal ikke jeg si at jeg skal bli en helsefreak...

Frokost til inspirasjon

Her om dagen laget jeg en frokost familien ble utrolig fornøyd med. Det krever litt tid, men det var fantastisk godt. Det er bare å bruke fantasien, man lager frokosten av det man har tigjengelig. ...

Tapas

Min kjære 14-åring hadde lenge snakket om at hun så gjerne skulle hatt noe tapas en dag. Så jeg bestemte meg for å lage noe godt en lørdags kveld. Da dagen kom skjedde det så mye så jeg fikk ikke f...

Mini-Quicher

Dette er perfekt snacks til selskap, ser imponerende ut og samker kjempegodt. Hos oss blir det også tatt med en av disse i matboksen hvis muligheten byr seg.De er lette å lage og man bruker butterd...

Artiskokk med posjert egg

Når jeg er i det "posjerte egg-hjørnet" skal jeg dele en fantastisk oppskrift med dere. Denne fikk jeg på en utrolig hyggelig bistro i Paris, Victor, som ligger i 16arr. Denne forretten er noe av ...

Smørbrød inspirasjon

I det siste har jeg laget noen ordentlige gode smørbrød til aftens. Familien fryder seg og jeg får brukt alt av rester i kjøleskapet. Og det er så utrolig hyggelig å sette seg ned sammen å spise af...

Pære- og eple drikk

På nyttårsaften klinket jeg til med en syvretters middag. Mye planlegging og noe prøving resulterte i en skikkelig matopplevelse. En av rettene var en "hvilerett" som jeg kalte pære og eple smoothi...

Tørket frukt

Et godt alternativ til snop og usunn snacks er tørket frukt. Nå får man så utrolig mye godt, og velger man de riktige fruktene så er det ikke så mange kalorier pr. 100g. Man spiser ikke så mye av g...

Gele til paté

Et deilig tilbehør til paté er en hvitvinsgele. Dette er noe av det beste jeg kan få til forrett og hvis man kjøper en god pate og en cumberlainsaus så har man verdens enkleste forrett. Geleen er m...

Pai med kesamdressing

Jeg gir meg ikke helt med å eksperimentere med pai. Det er jo utrolig lettvint og veldig godt. Og man kan jo bare ta det man har i kjøleskapet og lage en deilig pai. Det eneste jeg alltid har er co...

Sunn og god frokost

Denne frokosten var bare skikkelig god, og veldig rik på proteiner. Nå merker jeg faktisk på kroppen at jeg har lagt om litt på kostholdet. Kiloene forsvinner raskere enn før, og jeg føler meg skik...

Eplekompott til patè

Dette er en enkel eplekompott som er et fantastisk tilbehør til alle typer pateer, eller gåselver/andelever. Jeg fikk noe tilsvarende servert på en restaurant i Paris og da var jeg solgt. Det passe...

Endelig vår

I går var en fantastisk dag. Første dagen hvor vi kunne sitte ut hele dagen. Jeg spiste lunsjen min ute, og på ettermiddagen tok jeg meg et glass sjampanje (som jeg hadde fått av kabinpersonalet på...

Sandwich til middag

Hva gjør man når man har lyst på noe godt til middag, men føler ikke for å lage så mye. Man kan selvfølgelig ringe etter take-away, men ofte har man masse godt hjemme som man kan lage noe av. Redni...

To gode kremsauser

Når vi spiser kjøttfondue lager jeg to sauser. De lærte jeg av min mor, og de er skikkelig gode. De er litt uvanlige for den ene er med mango chutney, og den andre med sølvløk. Men for meg blir det...

Nachos med smeltet ost

En super ungdomsrett som også går ned hos voksne. Jeg laget nachos med smeltet ost til jentene og skulle bare smake litt selv. Til slutt måtte jeg bare går for jeg greide ikke å stoppe. Det var utr...

Guacomole

Guacomole, nam-nam. Denne blir jo aller best når man lager den selv. Har man en liten foodprosessor så er denne laget på et par minutter. Godt til meksikansk mat, kjøtt, salater, fisk, som dipp. T...

Tomatsalsa

Når vi skal ha taco lager jeg ofte min egen salsa. Den er så utrolig mye bedre enn de man kjøper. Min hjemmelagde tomatsalsa er også god til annen mat enn taco. Prøv den sammen med fisk, gjerne ste...

Croque monsieur

Croque monsieur er et varmt smørbrød med skinke og ost (gjerne gruyère), som stekes eller grilles. I blant dyppes brødet i pisket egg først. Croque monsieur har sin opprinnelse i Frankriket som hur...

Saus til gåselever

En skikkelig god og lettlaget saus til gåselver er en blanding av finhakket sjalotteløk og finhakket tørket aprikos. Det er viktig å ha noe søtt til gåselever og denne blandingen er kjempegod. Og t...

Solskinnsmorgen

I det siste har jeg laget mange gode smørbrød, gjerne til frokost i helgene. Det finnes jo ingen begrensninger når det gjelder å fylle på et smørbrød. Ofte syntes jeg man lager kjedelige varianter ...

En deilig start på dagen

I går var min datter på 12 og jeg alene hele ettermiddagen og kvelden. Jeg spurte henne hva hun ville vi skulle gjøre. Middag på Nodee var svaret. Jeg var ikke vanskelig å be så i går var det en su...

Smoothie

Sunt og godt. Smoothie er noe som er lett å lage, og man kan bruke de råvarene man har tilgjengelig. Det viktigste er å god frukt eller bær og juice. Den smoothien jeg lager består av mango, frosne...

Deilig tilbehør til kjøttfondue

Her er en deilig salat som passer utrolig bra til kjøttfondue. Denne er på oppfordring.Finnhakk følgende grønnsaker, da mener jeg finhakk- rød paprika- rød chili- hvitløk- slangeagurk- avokado- rød...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits