Forretter og småretter japansk, asiatisk og indisk

Wok med grønnsaker, kalv og nudler

Denne retten ble til etter en deilig helg med mye forskjellig god mat. Og ikke minst etter et besøk i ASIA supermarked i Sandvika. jeg gikk helt bananas der og handlet hele handlevognen full. Så my...

Japansk salat med gulrotdressing

Her er en salat som er fantastisk god. Jeg serverte den sammen med stekt kyllingbryst. Det ble en skikkelig god middag og jeg følte meg utrolig vel etter måltidet. God og mett, men ikke tung i krop...

Sushi in a bowl (Chirashizushi)

Chirashizushi er sushiris servert i en bolle med oppklippet tang. Det er mange varianter og man kan toppe det med hva man har tilgjengelig. Selv topper jeg det med Salma, syltet ingefær, avocado, s...

Asiatiske grønnsaker

Denne grønnsaksblandinger er veldig god og rask å lage. Jeg skulle lage laks med teriakisaus og ville gjerne ha noen krispy grønnsaker til. Ris eller nudler behøves ikke her. Tilbehør til 4 person...

Kalde nudler med scampi

Dette er en utrolig god forrett eller en lett lunsj. Følte for noe asiatisk, og denne ble til underveis. Jeg hadde også noen inmari gode japanske nudler. Her kan man selvfølgelig bruke eggnudler el...

Salmaforrett

Dette er en deilig, sunn og enkel forrett. Den gikk ned på høykant hjemme hos oss så det blir ikke lenge til neste gang. Og nå som vi er ferdige med Detox så går det i sunn mat om dagen. Har ikke l...

Vårruller

Disse vårrullene er fantastisk gode. De er også litt sunnere enn de man fritterer. Disse steker man i ovnen, og da slipper man all oljen. De kan også fryses ned og varmes opp med grilleelement (de ...

Asiatisk kyllingsalat

Det har blitt litt lenge mellom hvert innlegg, men nå kjenner jeg at energi og matlyst strømmer på, så da blir det flere gode oppskrifter fremover.Denne oppskriften er utrolig god, og for en som el...

Vietnamesisk salat

Denne salaten MÅ prøves. NOe så godt. Det er lenge siden jeg har laget noe så godt. Nå skal det sies at jeg elsker asiatisk mat og koriander så dette var noe for meg. Og det beste er at det er sunt...

Asiatisk salat

Denne uken har jeg funnet mitt nye "mat-paradis" i Oslo området. Jeg har tidligere skrevet om TT supermarked i Torggata, og det er en butikk med masse deilige asiatiske varer, også ferskvarer. Nå h...

Sashimi med dipp saus

Av og til får jeg så utrolig lyst på sushi eller sashimi. Det må være noe kroppen trenger, tenker jeg, for jeg virkelig MÅÅÅÅ ha det. Hvis jeg ikke har noe i huset som kanbrukes sområvarer til sush...

Laks Tataki

Tataki er en japansk måte å tilberede ulike typer fisk eller kjøtt. Fisken eller kjøttet stekes raskt på utsiden, så marinert kort i ris eddik og skåret i tynne skiver for servering. Jeg steker fis...

Soyasaus

Denne soyabaserte sausen er så utroooooolig god til sashimi, tataki (fisk ellerkjøttsom er stekt så vidt på begge sider) eller til kamskjell. Den passer også til kalde nudler som en dressing. Den p...

Rå lakseruller

Nå er det en liten stund siden siste innlegg. Dagene flyr, og det har vært veldig enkel kost hos oss de siste ukene. Frossen pizza og ferdigmat har det vært en delav.I en travel hverdag er det ikke...

Laks tataki

Begynner det nye året med en deilig og sunn forrett. Nå har jeg spist og drukket i 4 dager i Stockholm og det etter en julefeiring med masse norsk tradisjonsmat. Så da er lysten på nye annet ganske...

Sashimi forrett

En nydelig forrett som en superrask å lage. Det som gjør denne retten er sausen. Det er en slags Ponzu saus, laget ut fra min egen fantasi. Retten ser deilig og ut og den smaker deilig. Og den er s...

Asiatisk salat

Her forleden fikk jeg skikkelig lyst på noe asiatisk, men jeg hadde ikke noe godt å lage et helt måltid av. Men lysten var så sterk at jeg måtte tenke kreativt. Jeg hadde litt rød rogn igjen fra he...

Sushi bilder til inspirasjon

Laget sushi i helgen. Måtte bare ta bilder av dette for det ble veldig fint og godt. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på sushiris så den kan dere finne herhttp://rimmis.blogg.no/1264436096_sushi...

Kamskjell med asiatisk vri

I går laget jeg en forrett som var veldig god., og litt annerledes. Jeg kjøpte ferske kamskjell som jeg renset. Det som er veldig viktig å huske på med ferske kamskjell er at rognen ikke skal spise...

Mango og salmasashimi med mangomajones

Nok et lite eksperiment som ble veldig godt. Skulle ha en forrett og hadde ikke planlagt på forhånd. Men i fryseren var det litt Salmalaks og jeg hadde en mango og rogn med wasabi. Da er utgangspun...

Stekte egg, kinesisk vri

Dette er en oppskrift som jeg først så i kokeboken "Kylies kjøkken". Dette er bare fantastisk godt og en periode var jeg helt avhengig av dette til frokost i helgene. Det er ikke vanskelig å lage o...

Torsk ceviche

Noen dager med fri og lite nye oppskrifter. Men i dag skal jeg lage noe UTROLIG godt til forrettt. Og det er inspirert av mitt besøk på Centra på Majorstua i dag. Ceviche på torsk. Nå er jo virkeli...

Nesten sushi - og minst like godt

I dag hadde jeg utrolig lyst på sushi, men jeg hadde ikke ris. Da måtte jeg bruke fantasien, igjen, og resultatet ble strålende. En slags laksetartar med japansk vri. Anbefales på det sterkeste. Og...

Vietnamesiske vårruller (kalde)

Da jeg var gravid med førstemann fikk jeg helt dilla på Vietnamesiske vårruller. Jeg laget minst 20 av gangen og mannen min ble til slutt skikkelig lei disse. Men jeg har fortsatt å like dem og det...

Puk Hao (salatpakker fra Thailand)

Etter all denne italienske maten måtte jeg legge ut en oppskrift som jeg syntes er kjempegod fra Thailand. Det er jo så utrolig mye god Thaimat. Her lager man en blanding av kjøttdeig og krydder og...

Sushi

Laget sushi i helgen og jeg har tidligere lovet at jeg skulle legge ut oppskriften min på sushiris, og et par rolls. Så her er min sushiris:5 dl sushiris1 liter vann1 dl riseddik1/2dlsukker Kok opp...

Omelett med asiatisk vri

I dag morges hadede jeg lyst på en omelett med litt asiatisk smak. Tenkte det kunne være godt. Jeg har en skuff som jeg kaller Asia-skuffen og der har jeg alltid mye godt. Så i dag tok jeg 4 egg, 1...

Thai fiskekaker

Thaifiskekaker kan man lett bli hekta på. De er utroilig gode og det er jo ganske sunt også.Til 4 personer:500 g hvit fiskefilet, helt uten skinn, i biter1 eggehvite2 kaffirlimebladet, revet1 ss gr...

Sashimi av Salma

I helgen laget jeg en deilig forrett som alltid er like god. Salmalaks sashimi. Jeg lager en soyabasert saus som passer veldig godt til. Den er basert på 2/3 del soyasaus, 1/3 del sushieddik, litt ...

DimSum

Noe av det beste jeg vet er DimSum. Deilig nå som et avbrekk fra julematen. Den beste får du i Torggata (Oslo)på Taste of China. Masse gode små dumplings som er steamet ellerfritert. Barna velger a...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits