Forretter og småretter fisk og skalldyr

Røkelaks og Creme Cheese forrett

Her har jeg laget en forrett som smaker godt, er enkel å lage og den ser flott ut. Kan ikke bli bedre. Forretten tar utgangspunkt i den deilige kombinasjonen Røkelaks og Creme Cheese. De som har v...

Gratinerte blåskjell

Jge komover ferske blåskjell i dag som så utrolig gode ut. Da var maten i boks. Jeg ville gratinere dem med hvitløk og persille. Jeg syntes det er utrolig godt. Og jeg hadde godt brød hjemme som ku...

Ishavsrøye med smørsaus

Denne forretten er veldig god og enkel å lage. Den er spennende i smaken og fisken er så mør og fin at det kan nesten ikke bli bedre. Når jeg ser ishavsrøyefileter i butikken så må jeg bare kjøpe d...

Kamskjellforrett

Dette må være en av de enkleste forrettene som finnes. Kamskjellene serverves rå sammen med limeskall, limesaft og salt. Superdeilig. Til to personer:2 kamskjell til hver personSaften av 1/2 limeL...

Rekecoctail

Dette er en skikkelig "retro" forrett, men du så godt. Det bringer tilbake minner fra barndommen. Da var dette den beste forretten jeg kunne få. Jeg tok gjerne dette til forrett, hovedrett og desse...

Røkt ørret med rekesalat

En deilig sommerforrett. Røkt ørret, eller laks, sammen med en rekesalat med epler. Frisk og godt. Og nå får vi håpe på litt sol og sommer slik at vi kan nyte en slik rett ute sammen med et glass h...

Rekesalat med avokado og agurk

Dette er en deilig forrett som ikke metter for mye. Den er frisk og god, og ser veldig flott ut. Og så smaker den, selvfølgelig, kjempegodt. Og det som topper det hele er en parmsankjeks. Forrett ...

Brød med MASSE loggerogn

De som har fulgt meg på bloggen vet nå at jeg liker rogn veeeeldig godt. Jeg har alltid noe lodderogn i kjøleskapet, og bruker det ofte. Denne gangen laget jeg en enkel, men veldig god kveldssnack....

Egg og lodderogn

Egg og lodderogn er en fantastisk kombinasjon. Et knalltips til en deilig, litt luksusfølelse, flott start på dagen. Vi koste oss med dette i dag til lørdagsfrokost. Det er skikkelig godt. Og så en...

Kveite Ceviche

Inspirert av et nydelig måltid på Holmenkollen Park Hotell denne uken ville jg prøve meg på forretten her hjemme. Kveite Ceviche. Ceviche er en sjømatrett med opprinnelse i Sentral- og Sør-Amerika....

Smørbrød med lodderogn

Når jeg kommer hjem fra trening på kvelden har jeg ikke lyst på en varm middag. Men noe godt har jeg alltid lyst på. Denne gangen ble det et smørbrød med lodderogn, dressing, agurk og annet godt. M...

Omelett med reker

Omelett er så enkelt å lage, og man kan fylle den med det man måtte ha tilgjengelig. Denne gangen hadde jeg reker fra dagen før, og da tenkte jeg at de kunne gjøre nytten som fyll. Omeletten ble ba...

Blinis med lodderogn

Blinis, små pannekaker, sammen med rogn er bare utrolig godt. Det er mulig det ikke er av de sunneste alternativene, men da kan man regulere med mengden man spiser. Det er det nye hos meg og jeg ha...

Fylt avokado

En deilig forrett. Avokado med rommedressing og lakserogn. Nam-nam. Jeg elsker lakserogn.Denne gangen hadde jeg ikke planlagt noen forrett, men jeg har alltid noe godt i kjøleskapet, så det var ikk...

Syltet SALMA laks

Dette er skikkelig deilig sommermat. Jeg er fortsatt i humør til til "ekte" norsk mat, selv om jeg elsker maten i Italia. Jeg kommer tilbake til sommerens opplevelser litt senere. Syltet laks var ...

Rekeforrett

Denne forretten skal jeg lage mye av fremover. Det var et eksperiment, og det ble veldig vellykket. Og denne er sunn! Skikkelig god samvittighet når jeg spiste denne. Og det som er så deilig er at ...

Skalldyrsnack til aperitif

Det er alltid flott å servere en liten "snack" før middagen. Gjerne sammen med et deilig glass vin eller sjampanje. Helst det siste. Jeg syntes ikke det skal være for mye mat før middagen, men dett...

Kamskjell med deilig saus

Denne forretten er skikkelig god. Kunne gjerne ha laget dobbel så mye uten at det hadde vært noe problem. Men denne gangen var det ett kamskjell + rogn til hver. Vi kjøpte ferske kamskjell i går og...

Fjellørrett med wasabikrem

Nok en gang lot jeg meg friste av utrolig delikat fjellørret filet. Centra på Majorstua har en deilig fiskedisk og de sier det at når disse filetene kommer inn forsvinner de med en gang. Det skjønn...

Fjellørret med pepperrotkrem

Forretten var ikke bestemt, men da jeg kom til fiskedisken på Centra var valget enkelt. De hadde noen fantastiske fileter av fjellørret. De så bare helt utrolig lekre ut, og da bestemte jeg meg. Fj...

Kamskjell carpaccio

Det finnes så utrolig mange måter å tilberede kamskjell på og denne er en god variant. Det er en forrett som bare skjerper apetitten og den ser også lekker ut. Forberedelsene er ikke store den er e...

Reker og loff

Vi spiser jo oftest reker om sommeren, men det er jo om vinteren rekene er aller best. Da har de masse rogn, og de er store og saftige i kjøttet. I dag, på en vanlig onsdag, fikk jeg UTROLIG lyst p...

Mango og kongekrabbe

En veldig god forrett er mango skåret i veldig tynne skiver sammen med kongekrabbe. Jeg har kjøpt en mandolin og den bruker jeg mer og mer. Til denne retten er det aller best at mangoen blir så tyn...

Gratinerte blåskjell

Dette er en deilig forrett som smaker veldig bra. Den er enkel å lage og hvis man skal ha gjester er den praktisk for den kan lages en stund i forveien og så settes i ovnen rett før man skal sette ...

Mangosild

Før jul så er det viktig å spise mye god sild. Det er kun i desember at jeg lager sild, men da eksperimenterer jeg masse. Noen ganger må det kastes, men ofte blir det kjempegodt, som min mangosild....

Avocadocarpaccio med reker

Denne retten er som Henning sa i går "litt 80-tall", men gjort litt mer fancy. Han har helt rett. Litt avansert form for rekecoctail. Uansett om det 80-talls så syntes jeg det er skikkelig godt. Hv...

Kamskjell med nydelig saus

Dette er en deilig forrett. Den lages raskt og den smaker helt nydelig. Jeg dikk tak i ferske kamsjell og det er jo utrolig godt. Det er ikke så vanskelig å renske et kamskjell. Det viktigste er å ...

Kamskjellmousse i en eple/skalldyrsuppe

Dette er en helt nydelig forrett. Skikkelig festmat og den imponerer garantert. Det er mange spennende smaker og bare nam-nam. Jeg syntes ofte kamskjell kan bli litt ensformig så denne oppskriften ...

Skalldyrsymfoni

Igjen må jeg takke mine kjære naboer for gode råvarer. Herlig på en dag hvor jeg ikke visste hva jeg skulle diske opp med. Litt i feriemodus og litt slapp. Da frister ikke butikken noe særlig. Og n...

Avocado med masse rogn

Hadde en deilig forrrett i går. Krever ikke mye arbeid, og det jo noe jeg syntes er viktig når det gjelder matlaging. Det skal være godt, men enkelt. Jeg elsker rogn, i alle varianter og spesielt d...

Rekesmørbrød

Fikk så veldig lyst på ferske reker her om dagen, men på grunn av transportstreiken så var det ikke mulig å få tak i ferske reker. Men lysten på reker var så sterk at jeg dro til Centra og kjøpte s...

Laksecarpaccio

Inspirasjonen til denne retten fikk jeg på en jobbtur forrige uke. Nok en gang var det en italiensk restaurant som serverte nydelig mat. Forretten har jeg forsøkt meg på her og den ble veldig godt....

Marinert grillet scampi

Dette er snaddermat og kan serveres som forrett eller som en tapas rett. Det er klissete og deilig og man må ha en serviett i nærheten når man spiser dette. Mye av smaken finner man i skjellet som ...

Laksetartar

Forretten i går ble laksetartar. Nam-nam. Og det er jo veldig sunt også. Jeg måtte holde igjen for ikke å havne i det "asiatisk hjørnet" og greide det. Dette ble skikkelig godt og så ser det jo så ...

Avocado med reker (behøver ikke være kjedelig)

Avokado med reker er jo så inmari godt. Men det kan også bli så inmari kjedelig. Men min variant syntes jeg er skikkelig god. Blander ferske reker med litt rømme, majones, yoghurt naturell (gjerne ...

Rekesmørbrød

Dette er en deilig variant av rekesmørbrød. Det er så enkelt og godt. Og litt annerledes enn et tradisjonellt rekesmørbrød. Dette er godt til lunsj, forrett, eller deilig kveldsmat.Jeg brukte:Fersk...

Laksemousse

Laksemousse er litt "80-talls". Men det er bare utrolig godt som forrett ogdenne oppskriften vil gi garantert suksess. Det som også er genialt er at man kan lage den dagen før så man slipper å stre...

Rekeboller

Dette er en god forrett eller en rett til tapasbordet, eller bare som snacks.1/2 kilo reker3 ss kremost1 ss chilisaus1 ss pepperrotpure1 stil selleri1/2 rød chili1 egg1/4 sjalotteløk1 ss hakket per...

Reker i majones

Helgene MÅ ha lange og gode frokoster. Varme rundstykker, masse godt pålegg, aviser og god tid. Det er ett av høydepunktene i helgene, eller for hele uka. Denne helgen laget jeg noe Henning liker v...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits