Forretter og småretter kjøtt

Kyllingsmørbrød

Dette er et godt alternativ til en god middag selv om man har litt dårlig tid. Det smaker godt, masse næring og det er raskt å lage. Veldig godt. Jeg kunne godt spist 2 stykker, men det gikk greit ...

Grillet ytrefilet med soja, lime, spisskummin og grønne linser

Dette er en fantastisk god rett som også er supersunn. Denne bør prøves. Til 6 personer:600-800kg ytrefiletSaft fra 1 1/2 lime1/2 dl soyasaus1 ts malt spisskummin2 sp Olivenolje2 ts finhakket rød ...

Lefseruller med elgpølse, kremost og blåbær

Disse lefserullene går ned på høykant. Perfekt på en buffet eller som snacks. De er enkle å lage og smaker utrolig godt. De holder seg i kjøleskapet i minst en dag, så de kan lages i god tid før se...

Biff Tartare med vaktelegg

Dette er en deilig rett som passer godt som en liten forrett eller en deilig hovedrett. Jeg elsker denne retten og den tar meg rett tilbake til Paris. Der spiser vi den beste tartaren i verden på B...

Svin kjøttdeig i salatblad (glutenfritt)

Denne middagen, eller lunsjen, er skikkelig god, og lett. Her er det bare å steke kjøttdeig, skjære opp grønnsaker og pakke dem inn i salatbladet. Man kan ha pp den sausen man selv velger. Man kan ...

Club Sandwich

Dette er et supert alternativ til en god lunsj eller en kjapp middag, som smakker skikkelig godt. Innholdet kan man jo bestemme selv, men jeg holdt meg til det tradisjonelle. Til 4 personer:12 ski...

Biff tartar

Biff tartar er jo en litt "retro" rett, men du så godt. og har man spist biff tartar på Brasseri Stella i Paris så vil man alltid ønske mer. I Paris blandes alle ingrediensene til tartaren sammen, ...

Smørbrød skinke og brie

En gang i bland orker jeg ikke å lage full middag, men jeg har jo allikevel lyst på noe godt. Da er dette smørbrødet helt perfekt. Og det beste med dette er at jeg bruker det jeg har i kjøleskapet....

Fyllt pitabrød

Noen ganger må middagen gjøres enkel og rask. Men jeg vil jo så gjerne at det skal smake godt, og gjerne være litt sunn. I dag kom vi alle hjem på ulike tidspunkter, og det var basket, venner og fo...

Gåseleverpate

Her kan man bruke gåselever eller kyllinglever. For mange er det en barriere å lage egen pate eller leverpostei, men det er veldig enkelt nå når man har foodprosessor. Jeg laget denne på 5 minutter...

Parmaskinke fylt med mascarpone- og wasabikrem

Dette er en litt uvanlig kombinasjon, og det er en spennende smak. Det er gøy å sette sammen nye smaker. Denne forretten er veldig lett å lage. Man blander Mascarpone med ønsket mengde wasabi, avhe...

Gåseleverpate med saus

Det er ikke alltid det er nødvendig å gjøre det såavansert for at det skal bli godt. Denne fredagen hadde jeg kjøpt en veldig god gåseleverpaté som jeg anrettet som på bildet med cumberlainsauce og...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits