Forretter og småretter vegetar

Deilig frokost

Jeg overrasket familien med en deilig frokost forrige helg. Hadde lyst på både sunt og godt, og kanskje litt annerledes frokost. Derfor ble det mange forskjellige små ting. Det tar selvfølgelig lit...

Vegetarsmørbrød

Her er det et godt alternativ til de som er vegetarianere. Hos oss går det mye i vegetarmat. Ikke fordi vi unngår kjøtt, men fordi vi liker det veldig godt. Dette smørbrødet er likt som mitt kyllin...

Butterdeigpai med chevre og grønnsaker

Dette er en enkel og god vegetarrett. Man kan lage porsjon stykker eller lage en større pai, slik jeg gjorde. Uansett så er dette veldig godt, og dagen etter smaker den også godt kald. Det overrask...

Posjert egg i tomatsaus

Dette er en nydelig frokost i helgen, eller i ukedagen hvis man har tid. Lag en tomatsaus i en panne med litt høye kanter. Ha så i ett og ett egg (rå egg), og sett på lokket. La det hele småputre ...

Potetgrateng

Denne potetgratengen er helt fantastisk. Smakene er så samstemte og den er så god at den kan spises alene med en grønn salat. Jeg hadde denne sammen med Sennepskylling. Nammmmmm. Til 4-6 porsjoner...

Asparges med Philadelphiasmør

Dette er en eilig forrett eller tilbehør til grillet mat. Det er så utrolig enkelt, og himmelsk på smak.På lørdag var vi innom Maschmanns mathallpå Skøyen i Oslo, og der hadde de årets asparges, gr...

Potetsalat med kapers

Jeg laget en deilig potetsalat her om dagen. Jeg hadde kjøpt noen nydelige små runde poteter (12 stk)som jeg kokte i lettsaltet vann. Jeg delte potetene i fire, og blandet dem inn i en god dressing...

Philadelphiasmør

I påsken var vi på en helt herlig restaurant i Stockholm, Nybrogatan 38. Der hadde de et smør som var helt fantastisk. Jeg spurte hva de hadde gjort med det og svaret var at de bare hadde psiket de...

Rødbetforrett

En fantastisk enkel forrett, som smaker himmelsk. Og den er veldig lett å lage. Det som tar litt tid er å bake rødbetene, men retten blir aller best hvis man baker gønnsaken på forhånd. Til 4 perso...

Rødbeter med chevrekrem

For en deilig forrett. Så lett å lage, så god å spise. Dette kommer til å bli en gjenganger fremover. Og jeg eeeeelsker rødbeter, både rå og kokte. Og med denne chevrekremen til er det vanskilig å ...

Endivesalat

Dette er en deilig forrett som ikke er mektig, men har mye smak. Endive (sikkori) har en kraftig smak, men du så godt. Her blandes det inn en nydelig dressing og kapers. Skikkelig snadder. Legg øn...

Ostesuffle

Jeg har aldri prøvd å lage ostesuffle før og gikk til verket med litt "skrekkblandet fryd". Hadde hørt at det var skikkelig vanskelig å få til en suffle som holdt seg oppe. Vel, jeg syntes dette va...

Rødbet- og speileggsmørbrød

Jeg er inne i en "smørbrødperiode". Det er jo uante muligheter når det gjelderå lage et smørbrød, og det er bare å være kreativ og ta det man har. Her om dagen ble det nok et smørbrød og denne gang...

Potet- og squash kake

Potet- og squash kake er et utrolig godt tilbehør til det meste, kjøtt, kylling, fisk. Denne gangen hadde jeg det som tilbehør til breiflabb, og det passet kjempegodt. Det er lett å lage og vil imp...

Supersnacks

Jeg prøver så godt jeg kan å endre litt på kostholdet. Det vil ikke si at det er skikkelig slanking, men heller spise litt mindre til hvert måltid, og unngå sukker så godt jeg kan. Vin og kos i hel...

Pai med spinat og parmesan

En deilig pai som er lett å lage, og som smaker skikkelig godt. Jeg hadde lyst på noe godt til middag i dag og pai er alltid godt.Nå spiser begge jentene dette også. Endelig har de forstått at pai ...

Meksikansk speilegg

Da jeg studerte i Denver, USA, spiste vi ofte frokost ute i helgene. Da var en av mine favoritter meksikansk speilegg, også kaldt Houevos Rancheros. Det er enkelt fortalt speilegg på tortilla med e...

Asparges med butterdeig

Dette er en enkel, men utrolig god forrett. Perfekt å servere i selskap for den er så enkel å lage, ser veldig braut og smaker ennå bedre. Jeg syntes hvit asparges er bedre enn grønn, iallefall når...

Ovnsbakte grønnsaker

Denne retten kan spises som en hovedrett eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Det er kjempegodt og det lager seg nesten helt selv. Man kan bruke alle slags grønnsaker, men jeg syntes al...

Gresk salat med skjørost

Nå som jeg er i det karbofattige hjørnet prøver jeg å finne alternativer til det jeg har brukt tidligere. Som f.eks. fetaost i gresk salat. Og da har jeg funnet ut at Skjørost er et supert alternat...

Hummus

Hummus, eller kikertpuree, er skikkelig godt. Det kan man ha sammen med kjøtt og fisk, og den er supergod med grillet kylling. Det er også godt å ha hummus i pitabrød sammen med tzatsiki, gresk sal...

Supersnacks

I helgen var min kjære venninne Hanne hjemme i Norge på en kort visitt fra Denver hvor hun bor. Og hun serverte en kjempegod snack før maten som jeg adopterte med en gang. Supergodt, superenkelt, o...

Mangosalsa

Dette er en salsa som kan brukes til utrolig mange retter og passer supergodt til både fisk og kjøtt. Til grillet Salma laks er den super og til grillmat passer den også veldig godt. Jeg hadde det ...

Speilegg de lux

Jeg blir inspirert av dette deilige været og til frokost i dag ble det et speilegg som ikke er helt som vanlig. Jeg har fyllt opp kjøleskapet mitt med masse salat, deilige typer løk, friske bønner,...

Potetmos med gulrøtter

Nok et deilig tilbehør til grillmat. Er i grillhjøret om dagen for nå har sommeren kommet, og grillen er på plass. Jeg syntes det er veldig godt med potetmos som er blandet med gulrot. Denne oppskr...

Stekte grønnsaker

En ny (for meg), og deilig måte å servere grønnsaker på er å steke dem. Først koker man grønnsakene et par minutter i lettsaltet vann for å myke dem opp litt. Deretter stekes de i rapsolje blandet ...

Frittata

Frittata er en omelett basert på det italienske ordet frittata som betyr å steke. Syntes det høres mye bedre ut å si frittata enn omelett, som er et ganske kjedelig begrep for meg. Men dette er jo ...

Hasselbackpoteter

Virkelig gode poteter, perfekt følge til lammefilet, biff, ja egentlig alt av kjøtt. Sikkert godt til fisk også. Hasselbackpoteter er egentlig bakt potet med ost på toppen. Man skjærer tynne skiver...

Balsamicostekt sopp

Balsamicostekt sopp er et veldig godt tilbehør til kjøttfondue, eller biff, eller hva man ellers måtte ønske. Trikset med denne oppskriften og grunnen til at den blir så god er at jeg lar soppen ma...

Quesadilla

Quesadilla er en meksikansk rett for betyr "ost i tortilla". Det er en rett som passer som middag, lunsj, snacks, i matpakken, ja, når man måtte ønske. Jeg lager også en enklere variant til frokost...

Råstekte poteter

Min kjære nabo, Ingelin,inviterte meg over på en middag da hun nylig hadde bursdag. Dette var en spontan invitasjon og jeg hadde allerede spist. Men litt vin kunne jeg jo altids få ned. Hennes flot...

Lettstekte sommergrønnsaker

Her er en grønnsaksblanding som passer til alt av grillet kjøtt, fisk. pasta, ja det meste. Nå får man tak så utrolig deilige grønnsaker og da er det bare å bruke av disse så lenge det varer. Jeg v...

Hvit asparges med kjørvelsaus

Hvit asparges er en gave fra himmelen. Det er nå de er best og det er bare å hive innpå. Jeg bare elsker det. Og med en kjørvelsaus blir det bare supergodt. Det kan spises som en forrett eller tilb...

Potetkake

Potetkake er kjempegodt til grillet kjøtt. Det er egentlig godt til det meste. Det er også veldig lett å lage. Bruk en ostehøvel ograsp tynne skiver av poteten.Ha så litt olivenolje i en ildfast fo...

Aspargesbønner med dressing

Dette er en rett som MÅ prøves. Himmelsk godt. Perfekt som forrett eller som tilbehør til grillet mat. Jeg ble nesten overrasket selv over hvor godt det var. Det blir ikke lenge til neste gang jeg ...

Coleslaw

Aldri en middag med grillet spareribs uten coleslaw. Også utrolig godt på hjemmelaget hamburger og som tilbehør til grillet mat. Syntes selv det er så godt at jeg nesten kan spise det som snacks.Sk...

Hvit asparges med fløte/sitron saus

Endelig, hvit asparges, fersk og god. Deilig når jeg kan gå å plukke de jeg vilha selv fra en stor kasse i butikken. Og det er nesten ingen ting som er så godt som årets første hvite asparges. Jeg ...

Avocadomousse

Jeg kjøper ofte et helt nett med avocado for jeg syntes avocado er en fantastisk råvare, og bruker den mye. Nå hadde jeg litt mange, litt vel modne avocadoer og da måtte jeg ty til fantasien for å ...

Artisjokk med god majones

Artisjokken er enkel å tilberede og svært anvendelig, som forrett, selvstendig rett eller tilbehør til kjøtt. Den kan kokes, dampes, stekes og grilles, men den kan ikke spises rå. Det er den kjøttf...

Meksikansk speilegg på tortilla

Deilig frokostrett etter en lang natt, god lunsj eller en enkel middag. Uansett. Dette er godt og enkelt å lage. Her er prinsippet at man tar det man har, og hos meg blir denne retten aldri helt li...

Butterdeigstenger surret med asparges

Her kommer en superenkel oppskrift på en enkel rett som passer utrolig godt til en aperitif før maten eller som tilbehør til pasta el. Der må man lage mange for dette kommer til å gå unna.Kjøp butt...

Quiche med parmesanbunn

Legger ut en oppskrift som jeg har funnet på Klikk.no. De har mye bra. Denne quichen skal jeg lage i helgen og jeg gleder meg til å smake. Jeg elsker parmesan.BUNN 0,5dlvann0,5dlolivenolje0,75tssa...

Tapenade

Tapenade er så utrolig mye bedre hvis man lager den selv. Jeg lager ofte tapenande som jeg har i kjøleskapet 1-2 uker. Det er godt å servere sammen med små kjeks eller melbatoast, gjerne sammen med...

Ostefondue

Her er oppskriften på sveitsisk ostefondue slik jeg har lært å lage den. Den er veldig god og enkel å lage. Oppskriften fikk min mor i Sveits for mange år siden, og alle i min familie elsker denne....
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits