Hovedretter kjøtt

Ovnsbakt kylling og grønnsaker

Jeg er en stor tilhenger av veldig god, men enkel å lage mat. Og her har vi noe som bare en superenkelt, og hemmeligheten bak smaken er at det står lenge i ovnen. Smakene blir til under veis. Til ...

Beef Bourguignon

Dette er en skikkelig god gryterett, og den er absolutt noe man kan servere til gjester og fest. Vi hadde den nå i helgen, og det smakte nydelig sammen med en god og fyldig rødvin. Gryten blir alle...

Biff med urtedressing

Dette er en supergod måte å lage ytretilet på. Jeg er på jakt etter nye smaker og ispirasjon, og dette finner jeg mye av hos Jamie Oliver. Fantastiske oppskrifter. Denne gangen vill jeg prøve en o...

Sennepskylling

Denne helgen ville jeg gjerne lage noe jeg ikke hadde laget før. Jeg har kjøpt en kokebok som er skikkelig bra, "Jamie på 30 minutter". Den har, sålangt, ikke skuffet. Så denne kvelden ble det Senn...

Boeuf Bourguignon

Dette er en deilig, velsmakende, og litt eksklusiv gryterett. Dener perfekt en vinterkveld. Lett å lage er den også, men sett av god tid for den trenger lang tid for å få de rette smakene. Men har ...

Svinegryte

Hverdagen har inntatt oss og jeg har som mål å rydde fryseren. Så i dag tok jeg ut en del svinekjøtt som jeg kunne lage en gryterett av. Det ble jo kjempegodt. Så da føltes det ikke så hverdagslig ...

Mår - stekt kjøttdeig med potet og løk

Dette er skikkelig bondekost. Dette minner med om min bestemor fra Skjåk. Hun laget den beste maten. Alt fra gården, skikkelig og godt. Sommrene hos bestemor var fantastiske. Så mye god mat, og mor...

Paprikakylling

Så mye smak, du så godt. Nok en god kyllingrett. Det er lett mat, sunt og masse smak i denne retten. Man behøver strengt tatt ikke noe mer enn dette, men litt brød til å dyppe i sausen er godt. Jeg...

Pastinakkpuree

I går hadde vi andeconfit og da laget jeg pastinakkpuree som tilbehør. Det passet veldig god sammen med anden, og jeg laget også sukkerglassert rødløk til. Et skikkelig godt måltid, men jeg ble met...

Kyllinggryte med øl

Grunnen til at jeg brukte øl i kyllinggryten i dag var at jeg ikke hadde hvitvin, som jeg hadde tenkt å bruke. Vel, jeg kunne tatt opp en flaske hvitvin, mannen min har jo vinkjeller :-), men vi sk...

Svinefilet med pistasjfyll

Jeg hadde en svinefilet i fryseren og måtte tenke litt kreativt når jeg skulle tilberede den. Vanligvis syntes jeg svinefilet kan bli litt kjedelig, men hvis man fyller den, og krydrer riktig så bl...

Biffgryte

Nå sitter jeg her. Skikkelig god og mett etter en nydelig middag. Jeg hadde igjen en del indrefilet fra helgen som jeg måtte bruke opp. Nå er ikke jeg så inmari glad i biff, og hadde mer lyst på en...

Lammefrikassé

Nå har høsten kommet og da er det på tide med litt mer robust mat. På lørdag hadde vi gode venner på ostefondue, og på søndag laget jeg lammefrikassé. En vellykket helg i matveien, i tillegg til hy...

Karbonade med kapers, løk og rødbet

Karbonade tartar kan man også kalle denne retten. Det er en varm tartar, kan man nesten si. Her er det en oppskrift på to store karbonader for jeg har ikke noe særlig tilbehør annet enn en grønn sa...

Kalv kebab

Her om dagen kom jeg over kjøttdeig fra gjøkalv. Det er jo ikke hverdagskost så det måtte jeg bare kjøpe. Jeg bestemte meg med en gang for at dette skulle jeg grille som kebab (på grillspyd). Jg ka...

Hamburger på grillen

Når sommeren kommer handler jeg inn masse karbonadedeig når jeg ser at den er på tilbud. Det er for å ha dette tilgjengelig hvis jeg plutselig en dag får lyst til å lage hjemmelagde hamburgere som ...

Entrecote på grillen

Vi var på "harry-tur" til Svinesund i går, og da handlet vi masse godt grillkjøtt. Nå er ikke jeg superglad i rødt kjøtt, men vi fant kalv entrecote. Det er noe av et møreste kjøttet jeg har spist ...

Påskemat

Denne påsken skal vi lagt opp på fjellet til en gammel seter. Jeg har ikke tenkt å ha med masse ingredienser til å lage mat fra bunnen av så jeg lager en del på forhånd her hjemme. Nå er jo mat noe...

Mår

Hva er nå dette? Mår? Det er skikkelig "bondekost". Dette var noe jeg fikk servert hos min bestemor i Gudrandsdalen. Og når moren min skulle lage noe jeg likte godt så ble det Mår. Og gjerne med hj...

Oksegryte

Vi hadde kjøttfondue på fredag, og det var en del kjøtt igjen. Derfor ble det en oksegryte til søndags middag. Den ble skikkelig god. Jeg har kjøpt en høy stekepanne som jeg kan sette inn i ovnen, ...

Kylling enchiladas

Da jeg bodde i Denver, USA, i studietiden, gikk jeg ofte på en meksikansk restaurant (på Broadway)som var helt fantastisk. Stedet var nesten som en rønne å regne, men maten var himmelsk. Da hendte ...

Svin indrefilet med sennepssaus

Henning har lenge snakket om at svinefilet med sennepssaus er så utrolig godt. Han har bodd i Sverige og den svenske sennepssausen er noe helt annet enn det vi forbinder med sennepssaus. Den de lag...

Kalvegryte med madeirasaus

Jeg var så heldig at jeg hadde rester fra kalven jeg laget for noen dager siden. Jeg hadde ikke brukt hele fileten, og nå hadde jeg nok til å lage en gryte. Jeg er veldig glad i gryteretter, men da...

Kyllingfrikassè

God gammeldags kyllingfrikassè. Lett å forspise seg fordi det bare smaker så inmari godt. Ideen om å lage dette kom da jeg hadde en del kylling igjen etter min saltbakte kylling, og jeg hadde spart...

Saltbakt kylling

Jeg har smakt saltbakt fisk, og det er helt fantastisk. Smaken bevares på en flott måte, og fisken blir ikke tørr. Nå hadde jeg lyst til å forsøkte dette med en kylling. Prinsippet er jo det samme ...

Hjort indrefilet med madeirasaus og kastanjepuré

Dette er en skikkelig luksusmiddag. Hjort indrefilet er fantastisk mørt, og det smaker utrolig godt. Jeg marinerte kjøttet noen timer og stekte det langsomt i ovnen. Nå tar det ikke så lang tid for...

Kjøttfondue

På 80- tallet var kjøttfondue skikkelig populært. Det var nesten litt eksotisk, og så var/er det skikkelig godt. Det var nesten litt luksus. I de siste årene har det igjen blitt populært med fondue...

Fiskeboller i skjell

Fiskeboller i skjell er noe de aller fleste som er over 40 år har et sentimentalt forhold til. Jeg ser når dette (en sjelden gang)blir servert i kantina at folk forsyner seg grådig. Og jeg forspise...

Greske kjøttboller

Jeg hadde en del lam kjøttdeig i fryseren, og i dag gjorde jeg noe jeg har tenkt mange ganger på en søndag. Jeg laget middag som skal spises på mandag (og muligens tirsdag hvis det er mer igjen). J...

Chili con Carne - en enkel variant

Dette er "hverdagsvarianten" av Chili con Carne. Det betyr ikke at den smaker enkelt, eller er kjedelig. Maten må smake godt, selv om man noen ganger tar noen snarveier og lager enklere varianter a...

Kylling Satay (enkel måte)

Kylling Satay (kyllingspidd) er kjempegodt. Man kan selvfølgelig lage det helt fra bunnen av, men jeg syntes marinaden og sausen man får kjøpt er veldig god så her kjører jeg halvfabrikata. Hadde d...

Pai med rogn

Mfit i alle etegilder, så fikk jeg et akutt behov for noe annet enn julemat. Og nå er jeg i "paihjørnet" så det ble en pai til lunsj. Dette er det jeg vil kalle en "reste-pai", men du så godt. Denn...

Julekjøttkaker

Ja, da har penicilinen begynnt å virke og matlysten er så smått tilbake. Holder litt igjen for det vvar jo deilig å se kiloene rase av. Men jeg må vel innse at de kommer fort på igjen i jula.Hos os...

Dagens pai

I dag var det pai som fristet. Denne gangen ble det med spinat, løk, gruyer, parmesan og cottage cheese (for sunnhetens skyld). Og hele ble spist opp. Henning sa at dette måtte vi bare spise oftere...

Gryte med potetmoslokk

En deilig middag som passer nå i vinterkulden. Retten er litt "retro", og jeg husker vi spiste dette da jeg var liten. Kanskje uten chili og hvitløk for det ga jo så dårlig ånde. Nå spiser jeg chil...

Kyllinggryte

Den siste uken har vært utrolig hektisk på jobb og i tillegg har eldstemann vært syk. Så det har ikke blitt tid til de store kulinariske utfoldelsene. Og jeg har, for å være helt ærlig, ikke hatt m...

Finnbiff

Dette er snaddermat. Passer en mørk høstkveld. Jeg syntes Finnbiff er en av de beste gryterettene jeg kan få. Problemet er at jeg alltid spiser meg for mett av dette for jeg syntes det er så godt. ...

Villsvinstek

Villsvinstek er ikke dagligkost. Faktum er at jeg aldri har laget det før, men jeg har spistvillsvin flere ganger i Italia, nærmere bestemt i Piemonte. Vi spiste en villsvinstek som hadde marinert ...

Elg indrefilet med plommesaus

Elg indrefilet med plommesaus er en helt rå kombinasjon. Dette er skikkelig festmat. Sjelden har jeg laget en saus som har passet bedre til kjøtt. Og det er ikke bare til egl denne sausen passer. A...

Biff Stroganof

Biff Stroganof er en deilig høst eller vinter rett. Masse smak og kjempegodt. Jeg lager den ofte dagen etter at vi har hatt kjøttfondue for det blir alltid kjøtt til overs. Kjøttet er da kjempegodt...

Skalldyrpai

En deilig pai som passer en solrik ettermiddag. Dette er sommer/sen-sommer mat. Her kan man bruke de skalldyrene man ønsker og liker. Selv har jeg valgt blåskjell, reker og krepsehaler. Det er nest...

Skalldyrfat og aioli

Skalldyr er luksus og det er deilig. Siden jeg ikke spiser så flotte skalldyr som her mer enn et par ganger i året så føles det så utrolig deilig når jeg kan sette med ned å "fråtse" i de...

Tortilla med kylling og grønnsaker

Hverdagsmat behøver ikke å være kjedelig. Heller ikke sunn mat. Et godt alternativ til en sunn og god hverdagsmiddag er tortilla fyllt med kylling og grønnsaker. En smart måte å få barn til å spise...

Liveche kylling med tagliatelle

Liveche kylling er så utrolig mye bedre enn vanlig kylling. Den er saftig, mye smak, og mør. Den koster litt mer, men til fest er det vel ikke noe problem å spandere på seg litt ekstra, eller hvis ...

Falafel med pita og gresk salat

Jeg er i det sunne hjørnet om dagen og derfor går det i litt lettere mat. I dag ble det Falafel med pitabrød (grovt) fylt med hummus, gresk salat og tzatsiki. ( I lenken er salaten også med biffsti...

Kyllingbryst med chili-lime rub

En av mine beste venninner bor i Denver, USA. Hun er ofte hjemme i Norge og et par ganger har hun hatt med et fantastisk krydder hjem til meg, Williams-Sodoma Chili-Lime Rub. Det er helt fantastisk...

Kyllingfilet med nykål og asparges

En deilig sommermiddag. Marinert kyllingbryst med nykål og asparges. Jeg laget en deilig kjørvelsaus til aspargesen og nykålen forvellet jeg et par minutter og deretter stekte jeg det sammen med hv...

Spagetti med urte- og scampi saus

Her er en nydelig spagetti saus. Får man tak i store scampi blir dette en festrett. Jeg er så heldig at jeg har et urtebed, så jeg går bare ut i hagen og tar med meg en neve av forskjellige urter. ...

Kylling- og mangospidd på grill

Med ny grill går det en del i grillmat om dagen. Og det er jo tusenvis av muligheter for variasjon. Her er det noen ideer på hva man kan grille på spidd. Jeg blandet kylling, paprika og rød løk med...

Lammekotelett grillet

Denne pinsen har vært utrolig deilig. Fint og varmt vær, og endelig kom sommeren. Blomster ble plantet (3 uker ett vanlig tid), men nå er alt på plass. Og grillen har blitt flittig brukt. Denne opp...

Chili con carne med kyllingkjøttdeig

Da prøver jeg å fortsette i det sunne hjørnet og bruker nå kyllingkjøttdeig fremfor karbonade. Vet ikke om det er så mye sunnere, men det føles sånn (det er tross alt bedre med karbonade). Men nå e...

Kyllingbryst med kapers og sitron

Sist sommer kjøpte jeg med meg masse gode, store kapers hjem. Nå har jeg snart ikke flere igjen, men heldigvis er det ikke mange ukene før jeg igjen vender nesa mot Italia. Det er jo nå også mange ...

Biff Stroganof

En god gammel klassiker som fortsatt smaker kjempegodt. Vi har alltid laget denne på fjellet om vinteren, men den passer vel så godt som en god søndagsmiddag. Og det er lett og rask å lage. Antall ...

Hjemmelaget hamburger

Her er en oppskrift på sunne, hjemmelaget hamburgere. Det er bare så utrolig godt av og til og med masse godt tilbehør og saus så blir dette et festmåltid. Mulighetene er mange, men det viktigste e...

Andebryst med pastinakkpuree og kantareller

Jeg syntes å lage andebryst er en risikosport, men denne gangen gikk det skikkelig bra. Hadde andebryst som var kjøpt i Sverige. De er skikkelig gode. Snittet skinnet som på en ribbe, og det gjorde...

Tagliatelle med kyllingsaus

Litt restemat i dag, men det betyr ikke at det blir dårlig mat av den grunn. I dag blir det en kylling/tomat saus med grønn tagliatelle. Hadde også noen artishokkhjerter som jeg skal ha i sausen. T...

Festmeny

I morgen kommer det fint besøk til oss ;-) Vi får besøk av noen veldig gode venner vi ikke har sett på lenge. Så menyen må jo stå til selskapet. Her er den:Forrett: Andelevermousse med hvitvingele ...

Kalvekjøtt i hvitvin

Nok en rett fra Italia. Det som er så deilig med det italienske kjøkkenet er at de baserer seg på få men gode råvarer. Maten skal smake av råvarene og derfor er det ekstra viktig med gode råvarer. ...

Dagens quiche

I dag ble det quiche til middag. Det er først i det siste at jeg har funnet ut at det er et veldig bra og lett alternativ til middag. I dag gjorde jeg det på den superlette måten. Jeg juksa litt. K...

Fylt paprika

Er akkurat ferdig med middageni dag. Vi hadde fylt paprika. Det er skikkelig godt og jentene liker det også og det er jo et pluss. Lager den med masse deilig fyll basert på karbonadedeig og har det...

Andebryst confit med sukkerglassert rødløk og potetmos

Denne fredagen laget jeg noe jeg aldri har laget for. Det var et lite eksperiment som ble UTROOOOOLIG vellykket. Dette må prøves. Kjøttet hadde en vanvittig god smak. Og dette kan lages dagen før. ...

Kalvegryte fra Zürich

Da jeg var liten var vi mye i Sveits. Noe av det beste jeg kunne få (bortsett fra ostefondue som jeg har spist siden jeg var 11 år) så var det denne retten. Jeg visste ikke hva den het, men da jeg ...

Stangekylling med masse hvitløk

Stangekylling er utrolig saftig og lager man den som jeg beskriver får du et veldig godt resultat.I hel StangekyllingMasse hvitløkfedd med skall (så mange du ønsker. Selv har jeg iallefall 15-20)Go...

Tortilla gratinert m/ speilegg, ost, løk og mye mer

En deilig hverdagsmiddag som ikke krever så mye av kokken :-) Og i tillegg er det sunt og godt.Per person:1 tortillaI speileggLitt chilibønner eller andre bønner etter ønske (jeg bruker hermetiske)...

Hjemmelaget karbonade

For de som liker tartare er dette noe som virkelig kommer til å falle i smak. For andre vil det også smake. Man kan jo velge å sløyfe rødbet, kapers, rå løk.....Vel, jeg syntes iallefall dette er s...

Kyllinggryte

Middag søndag blir kyllinggryte. Det er en gammel oppskrift som jeg har laget i mange år. Den er basert på fløte og tomat.Jeg har blittoppfordret til å skrive mer om mengdeforholdet, noe jeg skal f...

Elggryte

En venninne av meg ba meg legge ut en oppskrift på Elggryte så her er den. Fant den på Ultra sine sider og den ser kjempegod ut. Akkurat slik jeg selv ville ha laget den.3/4 kg elgkjøtt250 g sjampi...

Biff Stroganof

Fonduen i går var veldig god men det ble igjen en del kjøtt. Skal derfor lage Biff Stroganof i kveld. Det blir godt for kjøttet er marinert helt siden i går morges. Jeg steker kjøttbitene. Så tilse...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits