januar 2010

Stangekylling med masse hvitløk

Stangekylling er utrolig saftig og lager man den som jeg beskriver får du et veldig godt resultat.I hel StangekyllingMasse hvitløkfedd med skall (så mange du ønsker. Selv har jeg iallefall 15-20)Go...

Aubergine parmesan

Her kommer en oppskrift som er veldig lett å lage og veldig god. Det holder til et måltid i seg selv eller som tilbahør til f.eks. kyllingbryst.Til to personer trenger man:1 stor aubergineEttstykke...

København i mitt hjerte

København er en deilig by. I fjor påske snudde vi på vei til fjellet og skikkelig sørpeværpåske og kjørte istedet til København. Bodde deilig og bare koste oss i gryende vårsol. Så det frister til ...

Quiche med parmesanbunn

Legger ut en oppskrift som jeg har funnet på Klikk.no. De har mye bra. Denne quichen skal jeg lage i helgen og jeg gleder meg til å smake. Jeg elsker parmesan.BUNN 0,5dlvann0,5dlolivenolje0,75tssa...

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco er kalveknoke med kjøtt og bein som surres og settes i ovnen eller kokes i gryte med en deilig tomatisert saus. Det er veldig godt og serveres med godt brød og en Gremolata (sitronsaft, si...

Steinbit med parmaskinke

400 g steinbit4 skiver parmaskinke8 blader fersk basilikumSort pepperOlivenoljeSkjær steinbiten i 2 stykker. Dryss pepper på den ene siden og legg basilikum over. Brett fisken rundt basilikumsblade...

Sushi

Laget sushi i helgen og jeg har tidligere lovet at jeg skulle legge ut oppskriften min på sushiris, og et par rolls. Så her er min sushiris:5 dl sushiris1 liter vann1 dl riseddik1/2dlsukker Kok opp...

Laksemousse

Laksemousse er litt "80-talls". Men det er bare utrolig godt som forrett ogdenne oppskriften vil gi garantert suksess. Det som også er genialt er at man kan lage den dagen før så man slipper å stre...

Omelett med asiatisk vri

I dag morges hadede jeg lyst på en omelett med litt asiatisk smak. Tenkte det kunne være godt. Jeg har en skuff som jeg kaller Asia-skuffen og der har jeg alltid mye godt. Så i dag tok jeg 4 egg, 1...

Tapenade

Tapenade er så utrolig mye bedre hvis man lager den selv. Jeg lager ofte tapenande som jeg har i kjøleskapet 1-2 uker. Det er godt å servere sammen med små kjeks eller melbatoast, gjerne sammen med...

Frisk tomatsaus

Nå får man gode tomater i Norge. På tide! Tomater er utrolig sunt og jeg har alltid friske tomater stående fremme på kjøkkenbenken. Jentene mine spiser det som "snacks.Foto: RimmisJeg lager ofte en...

Vakre Barolo

Barolo i Piemonte.Flott sted å dra. Deilig vin, selvfølgelig. Bo på Hotel Barolo http://www.hotelbarolo.it/. Bildet under er fra deres web-side.Der er det deilig mat, nydelig vin, enkelt og fint, f...

Ostkake

Her er en oppskrift på en deilig ostekake. Den har smak av sitrus.200 g havrekjeks100 g smør.Knust havrekjeks og smeltet smør kjøres sammen i en hutrigmikser. Trykk blandingen i bunnen av en kakefo...

Thai fiskekaker

Thaifiskekaker kan man lett bli hekta på. De er utroilig gode og det er jo ganske sunt også.Til 4 personer:500 g hvit fiskefilet, helt uten skinn, i biter1 eggehvite2 kaffirlimebladet, revet1 ss gr...

Rekeboller

Dette er en god forrett eller en rett til tapasbordet, eller bare som snacks.1/2 kilo reker3 ss kremost1 ss chilisaus1 ss pepperrotpure1 stil selleri1/2 rød chili1 egg1/4 sjalotteløk1 ss hakket per...

Svømmende svaner på fotogjengerfelt

Hvordan er et mulig med svømmende svaner på fotgjengerfelt.Vi opplevde dette iComo, Italia. Vi gikk ut fra hotellet og da var hele piazzaen foran hotellet dekket av vann. Klimaendringene er ikke ti...

Sashimi av Salma

I helgen laget jeg en deilig forrett som alltid er like god. Salmalaks sashimi. Jeg lager en soyabasert saus som passer veldig godt til. Den er basert på 2/3 del soyasaus, 1/3 del sushieddik, litt ...

Fruktpai

En enkel pruktpai som man lager på veldig kort tid. Du kan velge om du vil lage paibunnen fra starten av eller kjøpe en ferdig paibunn som bare trenger å stekes. Jeg lager paibunn fra bunnen og bru...

Aspargeslasagna

En sikker vinner. Man kan være garantert at gjestene ikke har spist det før. Når jeg serverer dette er det mange som syntes det høres litt kjedelig ut, men jeg kan love deg at alt blir spist opp. O...

Tortilla gratinert m/ speilegg, ost, løk og mye mer

En deilig hverdagsmiddag som ikke krever så mye av kokken :-) Og i tillegg er det sunt og godt.Per person:1 tortillaI speileggLitt chilibønner eller andre bønner etter ønske (jeg bruker hermetiske)...

Fiken og parmaskinke spagetti

Dette er en oppskrift jeg aldri har feilet med. Det er superenkelt å lage og utrooooolig godt. Smaken av salt og søtt mot hverandre er himmelsk. Har jeg lyst på noe godt er det ofte denne retten je...

Olivenbrød

Dette er en oppskrift på olivenbrød som ligner på foccacia. Det er superlett å lage og det er bare utrolig godt, alene med litt aoili, pesto el, eller til supper eller hva man måtte ønske. Det lage...

Parmesan Crème Brûlée

For ett år siden var jeg med jobben i Brussel og vi fikk en forrett som var helt utrolig. Parmesan Crème Brûlée. Fantastisk. Jeg har lett etter en oppskrift på dette og når har jeg funnet en. Det e...

Tunfisksalat

Noen syntes tunfisk på boks er "kattemat", og jeg kan være enig hvis man bare får tunfisken servert rett ut fra boksen. Men jeg lager en veldig god tunfisksalat som er et "must" på frokostbordet ho...

Sälen

Ski Lodge i Lindvallen, Sälen, er et deilig sted. Perfekt for (slitne) foreldre som vil slappe av med barna sine. Kjempefine leiligheter hvor vi hadde utsikt mot bakkene. En flott bar og lounge hvo...

Reker i majones

Helgene MÅ ha lange og gode frokoster. Varme rundstykker, masse godt pålegg, aviser og god tid. Det er ett av høydepunktene i helgene, eller for hele uka. Denne helgen laget jeg noe Henning liker v...

Deilige Como

Ett av de deiligste stedene i verden er Como by. Sentrum er bilfri og det er en perfekt liten by hvor barna også koser seg. Det er noe med stemningen der. Jentene mine blir nesten sure hvis vi ikke...

Pizzasnurrer

I dag ble det en deilig utesøndag. Fikk telefon fra nabo'n som lurte på om vi ville være med på slalåm. Det var vistnok ikke så kaldt oppe i høyden. Vi kastet oss rundt, fant frem skiklær og satte ...

Sjokoladekake

Denne kaken har jeg lært av moren min som kalte den for "Hannes Texaskake". Den var og er en favoritt. Den blir definitivt best hvis den lages dagen før. Den er skikkelig mektig så den holder til m...

Singapore noodles

Denne oppskriften er til deg, Tone (og Thomas). Prøvde den forleden og den er nesten like god som hos "Taste of China". Fant den på BBC Good Food sine hjemmesider http://www.bbcgoodfood.com/. Tok m...

Yoghurtpannacotta

Dette er en sunnere variant av panacotta, og den er veldig god. Frisk og lett på smak. Passer veldig godt sammen med sjokolademoussen jeg har lagt ut oppskrift på.1 vaniljestang4 plater gelantin1 d...

Sjokolademousse

Her en oppskrift på en vanvittig god sjokolademousse. Til å være sjokolademousse er den ikke så tung, den er bare god, lett og luftig.Har alltid fått mye skryt når jeg serverer den. 300 g mørk sjok...

Reisetips Italia

Det er jo en stund igjen til sommeren, men jeg går hele året og gleder meg til sommerferien. Vi bestiller fra år til år så jeg vet alltid hvor vi skal, iallefall et par uker av ferien. Så er det no...

Hjemmelaget karbonade

For de som liker tartare er dette noe som virkelig kommer til å falle i smak. For andre vil det også smake. Man kan jo velge å sløyfe rødbet, kapers, rå løk.....Vel, jeg syntes iallefall dette er s...

Kyllinggryte

Middag søndag blir kyllinggryte. Det er en gammel oppskrift som jeg har laget i mange år. Den er basert på fløte og tomat.Jeg har blittoppfordret til å skrive mer om mengdeforholdet, noe jeg skal f...

Appenzell

Endelig hjemme etter en kald dag. Ikke det at jeg jobber ute, men man blir jo kald helt inn i sjelen av denne kulda. Så nå skal det fyres på peisen. Har også unnagjort ukens storhandel og det er mu...

Elggryte

En venninne av meg ba meg legge ut en oppskrift på Elggryte så her er den. Fant den på Ultra sine sider og den ser kjempegod ut. Akkurat slik jeg selv ville ha laget den.3/4 kg elgkjøtt250 g sjampi...

Chamonix

Ett av de beste minnene fra i fjor. Etter en flott avdelingstur til Zurich og Geneve dro 4 av oss med buss fra Geneve til Chamonix for å ha 3 dager på ski. Det ble 3 fantastiske dager med knallvær ...

Hjemmelaget grønnsaksuppe

Når jeg skal lage hjemmelaget grønnsaksuppe velger alle i min familie å gjøre andre ting. Være med venner hjem, jobbe sent. Jeg skjønner ikke det for grønnsaksuppe er noe av det beste jeg vet. More...

Stekt torsk med parmesansaus

Her er en oppskrift som er veldig god, selv om sammensetningen høres litt merkelig ut.Gjør ferdig parmesansausen og rødvinsausen før du steker fisken. Mot slutten tilsetter du kraften fra fisken i ...

Kyllingbryst med mozerella og spinat

Her er oppskriften på kyllingbryst med mozerella og spinat. Jeg er en stor tilhenger av marinering så jeg pleier å marinere kyllingbrystet fra kvelden før. Her kan man lage sin egen marinade eller ...

Rekesuppe

Etter oppfordring fra en kollega legger jeg ut oppskriften min på rekesuppe. Man kan også bruke hummer, sjøkreps, blåskjell. Prinsippet er det samme. Med blåskjell så hvitvinsdamper man selvfølgeli...

Paris

Paris, dendeiligste byen i verden. Minst en gang i året må vi dit. Masse god mat, vin, kultur, hygge og opplevelser. Bruker ikke så mye tid på shopping der for billig er det ikke. Jeg har masser av...

Biff Stroganof

Fonduen i går var veldig god men det ble igjen en del kjøtt. Skal derfor lage Biff Stroganof i kveld. Det blir godt for kjøttet er marinert helt siden i går morges. Jeg steker kjøttbitene. Så tilse...

Deilige lørdag

Skikkelig uthvilt etter å ha sovet 11 timer i natt, og bare en halv flaske vin i går. Middagen var knallgod, men jeg var supertrøtt etter nyttårsaften. I dag har Thea og jeg sett etter klær på salg...

Dagen derpå

Starter det nye året som så ofte før, litt sliten, men fornøyd. Det ble sent i går, men det var utrolig hyggelig så da er det verdt det. Forretten i går. Andelevermousse på sauternesgele. En kompot...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits