januar 2011

Greske kjøttboller

Jeg hadde en del lam kjøttdeig i fryseren, og i dag gjorde jeg noe jeg har tenkt mange ganger på en søndag. Jeg laget middag som skal spises på mandag (og muligens tirsdag hvis det er mer igjen). J...

Nachos med smeltet ost

En super ungdomsrett som også går ned hos voksne. Jeg laget nachos med smeltet ost til jentene og skulle bare smake litt selv. Til slutt måtte jeg bare går for jeg greide ikke å stoppe. Det var utr...

Bruschetta med grillet paprika og chevre

Bruschetta er en forrett som jeg skal eksperimentere med fremover. Mange forbinder bruschetta med tomat og basilikum på ristet brød, men det er bare en variant. I Italia kan du får utrolig mange fo...

Kalvefilet med Marsala saus

Dette er en vinner. Noe så godt. Ekte italiensk mat på sitt aller beste. Vi koste oss med dette i går. Herlig når en ny oppskrift er så vellykket. Og med en god italiensk vin til så er dette noe ma...

Grønnsaksuppe

Hjemmelaget grønnsaksuppe er noe av det aller beste jeg vet. Dessverre deler ikke resten av min familie min oppfatning, vel dessverre for dem, for jeg lager maten :-) Da jeg var liten var mammas gr...

Rå lakseruller

Nå er det en liten stund siden siste innlegg. Dagene flyr, og det har vært veldig enkel kost hos oss de siste ukene. Frossen pizza og ferdigmat har det vært en delav.I en travel hverdag er det ikke...

Et lite Stockhom tips

Denne helgen har jeg ikke laget noe som er nytt som jeg kan legge ut. Lørdag var det skrei og rogn. Det er skikkelig godt, men jeg har skrevet om det tidligere, så lenken er her. Men det var et lit...

Chili con Carne - en enkel variant

Dette er "hverdagsvarianten" av Chili con Carne. Det betyr ikke at den smaker enkelt, eller er kjedelig. Maten må smake godt, selv om man noen ganger tar noen snarveier og lager enklere varianter a...

Penne med urtesaus

Her er en deilig oppskrift som er skikkelig italiensk. Jeg har en kollega som har en italiensk bestemor og denne oppskriften er fra denne bestemoren. Det som slår meg når jeg bruker ekte italienske...

Kyllingbryst med torellini

Kyllingbryst kan jo være ganske kjedelig og tørt hvis man ikke marinerer det. Ikke alltid så lett når man kommer hjem fra jobben litt før 1700 og en sulten familie venter. Da er løsningen noen tørk...

KOK - en fantastisk kjøkkenbutikk

Jeg må bare dele min nye oppdagelse med dere. I København har de en fantastisk kjøkkenbutikk som heter Kunst og Køkkentøi KOK.Tenk om vi hadde hatt en slik butikk i Oslo. Da hadde iallefall jeg bli...

Laks med bulghursalat

Fortsetter friskt på den sunne linjen, men bare MÅ ha noe godt også så da ble dette løsningen. Og laks med bulghursalat ER godt. Nå var jeg kjempeflink og forsynte meg bare med en porsjon men jeg b...

Fritert fisk med rømmesaus

Fritert fisk smaker godt. Det er noe både for voksne og barn. Det er veldig enkelt. Man kjøper så mye flyndrefisk man ønsker. Jeg fikk tak i smørflyndre som er fast i kjøttet og det passet veldig g...

Tagliatelle med kremet saus med artiskokk, skinke og parmesan

Dette er en virkelig god pastarett. Den har gode, klassiske italienske smaker. Den ble til som en "restemiddag" og endte som en "festmiddag". Nå har vi også, endelig, kjøpt oss skikkelig gode pasta...

Mango og kongekrabbe

En veldig god forrett er mango skåret i veldig tynne skiver sammen med kongekrabbe. Jeg har kjøpt en mandolin og den bruker jeg mer og mer. Til denne retten er det aller best at mangoen blir så tyn...

8-retters middag på en lørdag

Denne lørdagen inviterte min yngste datter, Ane (11 år) og jeg resten av familien (Thea og Henning) på en 8-retters suprisemeny. De visste ikke hva de skulle få, men de visste at det var 8-retter. ...

Gratinerte blåskjell

Dette er en deilig forrett som smaker veldig bra. Den er enkel å lage og hvis man skal ha gjester er den praktisk for den kan lages en stund i forveien og så settes i ovnen rett før man skal sette ...

Torskeloin med strandaskinke og ertepuree

Kjøpte forleden 5 kg torskeloin av fiskebilen og da er det jo bare å sette igang med fiskematen. Jentene protesterte til å begynne med, men dette gled ned. Og Thea som snart er 13 sier at fisk er g...

Byggbrød med sirup

ET av nyttårsforsettene er å lage eget brød. Det er jo så utrolig godt og mye sunnere enn kjøpebrød. Inspirert av vår svenske venn Jonas, som laget kjempegodt brød, så har jeg nå tatt fatt på brødb...

Kylling Satay (enkel måte)

Kylling Satay (kyllingspidd) er kjempegodt. Man kan selvfølgelig lage det helt fra bunnen av, men jeg syntes marinaden og sausen man får kjøpt er veldig god så her kjører jeg halvfabrikata. Hadde d...

Laks tataki

Begynner det nye året med en deilig og sunn forrett. Nå har jeg spist og drukket i 4 dager i Stockholm og det etter en julefeiring med masse norsk tradisjonsmat. Så da er lysten på nye annet ganske...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits