januar 2011

Greske kjttboller

Jeg hadde en del lam kjttdeig i fryseren, og i dag gjorde jeg noe jeg har tenkt mange ganger p en sndag. Jeg laget middag som skal spises p mandag (og muligens tirsdag hvis det er mer igjen). J...

Nachos med smeltet ost

En super ungdomsrett som ogs gr ned hos voksne. Jeg laget nachos med smeltet ost til jentene og skulle bare smake litt selv. Til slutt mtte jeg bare gr for jeg greide ikke stoppe. Det var utr...

Bruschetta med grillet paprika og chevre

Bruschetta er en forrett som jeg skal eksperimentere med fremover. Mange forbinder bruschetta med tomat og basilikum p ristet brd, men det er bare en variant. I Italia kan du fr utrolig mange fo...

Kalvefilet med Marsala saus

Dette er en vinner. Noe s godt. Ekte italiensk mat p sitt aller beste. Vi koste oss med dette i gr. Herlig nr en ny oppskrift er s vellykket. Og med en god italiensk vin til s er dette noe ma...

Grnnsaksuppe

Hjemmelaget grnnsaksuppe er noe av det aller beste jeg vet. Dessverre deler ikke resten av min familie min oppfatning, vel dessverre for dem, for jeg lager maten :-) Da jeg var liten var mammas gr...

R lakseruller

N er det en liten stund siden siste innlegg. Dagene flyr, og det har vrt veldig enkel kost hos oss de siste ukene. Frossen pizza og ferdigmat har det vrt en delav.I en travel hverdag er det ikke...

Et lite Stockhom tips

Denne helgen har jeg ikke laget noe som er nytt som jeg kan legge ut. Lrdag var det skrei og rogn. Det er skikkelig godt, men jeg har skrevet om det tidligere, s lenken er her. Men det var et lit...

Chili con Carne - en enkel variant

Dette er "hverdagsvarianten" av Chili con Carne. Det betyr ikke at den smaker enkelt, eller er kjedelig. Maten m smake godt, selv om man noen ganger tar noen snarveier og lager enklere varianter a...

Penne med urtesaus

Her er en deilig oppskrift som er skikkelig italiensk. Jeg har en kollega som har en italiensk bestemor og denne oppskriften er fra denne bestemoren. Det som slr meg nr jeg bruker ekte italienske...

Kyllingbryst med torellini

Kyllingbryst kan jo vre ganske kjedelig og trt hvis man ikke marinerer det. Ikke alltid s lett nr man kommer hjem fra jobben litt fr 1700 og en sulten familie venter. Da er lsningen noen trk...

KOK - en fantastisk kjkkenbutikk

Jeg m bare dele min nye oppdagelse med dere. I Kbenhavn har de en fantastisk kjkkenbutikk som heter Kunst og Kkkenti KOK.Tenk om vi hadde hatt en slik butikk i Oslo. Da hadde iallefall jeg bli...

Laks med bulghursalat

Fortsetter friskt p den sunne linjen, men bare M ha noe godt ogs s da ble dette lsningen. Og laks med bulghursalat ER godt. N var jeg kjempeflink og forsynte meg bare med en porsjon men jeg b...

Fritert fisk med rmmesaus

Fritert fisk smaker godt. Det er noe bde for voksne og barn. Det er veldig enkelt. Man kjper s mye flyndrefisk man nsker. Jeg fikk tak i smrflyndre som er fast i kjttet og det passet veldig g...

Tagliatelle med kremet saus med artiskokk, skinke og parmesan

Dette er en virkelig god pastarett. Den har gode, klassiske italienske smaker. Den ble til som en "restemiddag" og endte som en "festmiddag". N har vi ogs, endelig, kjpt oss skikkelig gode pasta...

Mango og kongekrabbe

En veldig god forrett er mango skret i veldig tynne skiver sammen med kongekrabbe. Jeg har kjpt en mandolin og den bruker jeg mer og mer. Til denne retten er det aller best at mangoen blir s tyn...

8-retters middag p en lrdag

Denne lrdagen inviterte min yngste datter, Ane (11 r) og jeg resten av familien (Thea og Henning) p en 8-retters suprisemeny. De visste ikke hva de skulle f, men de visste at det var 8-retter. ...

Gratinerte blskjell

Dette er en deilig forrett som smaker veldig bra. Den er enkel lage og hvis man skal ha gjester er den praktisk for den kan lages en stund i forveien og s settes i ovnen rett fr man skal sette ...

Torskeloin med strandaskinke og ertepuree

Kjpte forleden 5 kg torskeloin av fiskebilen og da er det jo bare sette igang med fiskematen. Jentene protesterte til begynne med, men dette gled ned. Og Thea som snart er 13 sier at fisk er g...

Byggbrd med sirup

ET av nyttrsforsettene er lage eget brd. Det er jo s utrolig godt og mye sunnere enn kjpebrd. Inspirert av vr svenske venn Jonas, som laget kjempegodt brd, s har jeg n tatt fatt p brdb...

Kylling Satay (enkel mte)

Kylling Satay (kyllingspidd) er kjempegodt. Man kan selvflgelig lage det helt fra bunnen av, men jeg syntes marinaden og sausen man fr kjpt er veldig god s her kjrer jeg halvfabrikata. Hadde d...

Laks tataki

Begynner det nye ret med en deilig og sunn forrett. N har jeg spist og drukket i 4 dager i Stockholm og det etter en julefeiring med masse norsk tradisjonsmat. S da er lysten p nye annet ganske...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits