januar 2013

Kanelsnurrer

Disse kanelsnurrene gikk ned på høykant da jeg laget dem sist gang. Det er jo bare så inmari godt, og ikke minst med en gang de kommer ut av ovnen. Derfor er det lurt å lage en stor porsjonav dette...

Laks med mango chutney saus

Dette er en fantastisk god rett, og super enkel å lage. Den tar ca. 10 minutter å lage så det er ingen unnskyldning å lage ferdigmat, for dette går nesten raskere. Til 2 personer:2 skiver laksefil...

Soupe au pistou

Dette er en fantastisk god grønnsaksuppe med litt pasta og det aller beste, hjemmelaget pesto. Dette er bare så utrolig godt og vi hadde en deilig middag i dag. Hele familien likte dette og med hje...

Sjokoladekake med bringebærmousse (uten gluten)

Dette er en helt fantastisk kake, og den kan også spises av de med glutenallergi for den inneholder ikke hvetemel. Bestevenninen til min datter har glutenallergi og gleden var stor da vi fant en så...

Kylling med Bok Choy

BokChoy er en kålvekst som dannerminner om kinakål. Bok Choyhar en søt og mild smak, og er veldig god i wok mat. Denne gangen ble det en veldig sunn rett med kylling og deilige krydder.Bok Choy får...

Parmaskine og melonsalat

Dette er en deilig, enkel og velsmakende forrett. Jeg har plukket opp denne fra Jamies kokebok, Jamie på 30 minutter. Der er det så mange gode oppskrifter. Denne forretten er perfekt å lage hvis ma...

Kalde nudler med scampi

Dette er en utrolig god forrett eller en lett lunsj. Følte for noe asiatisk, og denne ble til underveis. Jeg hadde også noen inmari gode japanske nudler. Her kan man selvfølgelig bruke eggnudler el...

Svinegryte

Hverdagen har inntatt oss og jeg har som mål å rydde fryseren. Så i dag tok jeg ut en del svinekjøtt som jeg kunne lage en gryterett av. Det ble jo kjempegodt. Så da føltes det ikke så hverdagslig ...

Mår - stekt kjøttdeig med potet og løk

Dette er skikkelig bondekost. Dette minner med om min bestemor fra Skjåk. Hun laget den beste maten. Alt fra gården, skikkelig og godt. Sommrene hos bestemor var fantastiske. Så mye god mat, og mor...

Vitello Tonnato - kalv med tunfisksaus

Vitello tonnato er en italiensk tradisjonsrett med en kombinasjon av kalvekjøtt og tunfisk. Det er en av de beste forrettene jeg får når jeg er i Italia. Ikke minst på Trattoria in Piazza i Montelu...

Paprikakylling

Så mye smak, du så godt. Nok en god kyllingrett. Det er lett mat, sunt og masse smak i denne retten. Man behøver strengt tatt ikke noe mer enn dette, men litt brød til å dyppe i sausen er godt. Jeg...

Endivesalat

Dette er en deilig forrett som ikke er mektig, men har mye smak. Endive (sikkori) har en kraftig smak, men du så godt. Her blandes det inn en nydelig dressing og kapers. Skikkelig snadder. Legg øn...

Fiskeboller på fransk vis

Denne oppskriften har jeg hatt lyst til å lage i lang tid. Hver gang vi er i Paris, minst en gang i året, er vi innom Brasserie Stella til lunsj. Det er min absolutte favorittrestaurant. Helt herli...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits