februar 2010

Himmelsk sjokoladekake

Denne sjokoladekaken er "himmelsk" god. Den er heller ikke så mektig så regn med at det blir spist mye av den.Du tar:250 g mørk sjokolade125 g smør6 egg (2 hele og 4 skilte)175 g sukker2 ssCointrea...

Festmeny

I morgen kommer det fint besøk til oss ;-) Vi får besøk av noen veldig gode venner vi ikke har sett på lenge. Så menyen må jo stå til selskapet. Her er den:Forrett: Andelevermousse med hvitvingele ...

Torsk ceviche

Noen dager med fri og lite nye oppskrifter. Men i dag skal jeg lage noe UTROLIG godt til forrettt. Og det er inspirert av mitt besøk på Centra på Majorstua i dag. Ceviche på torsk. Nå er jo virkeli...

Vietnamesisk nudelsuppe

Hvis man har spist vietnamesisk nudelsuppe så er det ingen vei tilbake. Det er bare himmelsk godt, og av og til får jeg sånn lyst på det at jeg bare MÅ ha det. Sånn var det i dag. Mandag i vinterfe...

Eksotisk fruktfat

Her er et god ide til en dessert som passer etter et tungt måltid. Jeg serverte det i går etter en ostefondue. Det var veldig velykket og ikke minst godt. Jeg hadde også kjøpt en ekte vailjeis og v...

Pappa al Pomodoro (tomatbrødsuppe)

Dette er en utrolig god suppe. Tomatsuppe med basilikum og godt brød. Den blir aller best hvis man bruker ferske tomater, men tomater på boks kan gå hvis man bruker den italienske typen. Men jo bed...

Butterdeigstenger surret med asparges

Her kommer en superenkel oppskrift på en enkel rett som passer utrolig godt til en aperitif før maten eller som tilbehør til pasta el. Der må man lage mange for dette kommer til å gå unna.Kjøp butt...

Profiterolles (fylte vannbakels på italiensk vis)

Her er oppskriften på profiteroles. Himmelsk, mektig, usunt, avhengighetsskapende, ferieminner, nam-nam....Vannbakkels: (12 stk.)100 g smør2 ½ dl vann150 g hvetemelca. 4 egg Stekes midt i ovnen ved...

Kalvekjøtt i hvitvin

Nok en rett fra Italia. Det som er så deilig med det italienske kjøkkenet er at de baserer seg på få men gode råvarer. Maten skal smake av råvarene og derfor er det ekstra viktig med gode råvarer. ...

Dagens quiche

I dag ble det quiche til middag. Det er først i det siste at jeg har funnet ut at det er et veldig bra og lett alternativ til middag. I dag gjorde jeg det på den superlette måten. Jeg juksa litt. K...

Tiramisu

Tiramisu er en av mine favorittdesserter. Og den aller beste italienske desserten som finnes, vel iallefall blandt de beste. Man kan jo også nevne profittorolles som er fantastiske (en type vannbak...

Fylt paprika

Er akkurat ferdig med middageni dag. Vi hadde fylt paprika. Det er skikkelig godt og jentene liker det også og det er jo et pluss. Lager den med masse deilig fyll basert på karbonadedeig og har det...

Rekesmørbrød

Dette er en deilig variant av rekesmørbrød. Det er så enkelt og godt. Og litt annerledes enn et tradisjonellt rekesmørbrød. Dette er godt til lunsj, forrett, eller deilig kveldsmat.Jeg brukte:Fersk...

Nesten sushi - og minst like godt

I dag hadde jeg utrolig lyst på sushi, men jeg hadde ikke ris. Da måtte jeg bruke fantasien, igjen, og resultatet ble strålende. En slags laksetartar med japansk vri. Anbefales på det sterkeste. Og...

Stekt ris Rimmis

I dag hadde jeg en del ris igjen fra middagen i går. Jentene skulle på farta, jeg skal ut å handle og far skal på foreldremøte. Da må det bli noe enkelt og kjapt. Siden jeg alltid vil ha god mat ti...

Gulrotsuppe

Denne oppskriften har jeg fått av en matglad (slank)kollega av meg. Jeg har ikke prøvd den selv, men jeg stoler 100% på Tone så denne skal prøves snart. GULROTSUPPEca. ½ kg gulrøtter1 ss olivenolje...

Hjemmelaget tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe kan ikke sammenlignes med posesuppe. Det er to forskjellige ting og hjemmelaget er bare så utrolig mye bedre.Olivenolje til steking1liten gul løk2 fedd hvitløkfinhakket rød c...

Mango, mozerella og tomat salat

Her er en salat jeg fikk til forrett hos noen venner i helgen. Så fantastisk godt. Så jeg måtte "adoptere" den med en gang. En enkel middag med godt brød til, eller som vi fikk den servert, en forr...

Mitt deilige kjøkken

Her er mitt deilig kjøkken som jeg koser meg sånn i. Her "bor" hele familien og det er et samlingspunkt for jentene og vennene deres. Fikk laget dette for 5 år siden og da ble det akkurat...

Gåseleverpate med saus

Det er ikke alltid det er nødvendig å gjøre det såavansert for at det skal bli godt. Denne fredagen hadde jeg kjøpt en veldig god gåseleverpaté som jeg anrettet som på bildet med cumberlainsauce og...

Andebryst confit med sukkerglassert rødløk og potetmos

Denne fredagen laget jeg noe jeg aldri har laget for. Det var et lite eksperiment som ble UTROOOOOLIG vellykket. Dette må prøves. Kjøttet hadde en vanvittig god smak. Og dette kan lages dagen før. ...

Italiensk sandwich

Av og til er det deilig å lage en skikkelig saftig og god sandwich til lunsj eller en enkel middag. Jeg lar meg inspirere av det jeg har i kjøleskapet. Har ofte majones (amerikansk type)og da lager...

Vietnamesiske vårruller (kalde)

Da jeg var gravid med førstemann fikk jeg helt dilla på Vietnamesiske vårruller. Jeg laget minst 20 av gangen og mannen min ble til slutt skikkelig lei disse. Men jeg har fortsatt å like dem og det...

Kalvegryte fra Zürich

Da jeg var liten var vi mye i Sveits. Noe av det beste jeg kunne få (bortsett fra ostefondue som jeg har spist siden jeg var 11 år) så var det denne retten. Jeg visste ikke hva den het, men da jeg ...

Puk Hao (salatpakker fra Thailand)

Etter all denne italienske maten måtte jeg legge ut en oppskrift som jeg syntes er kjempegod fra Thailand. Det er jo så utrolig mye god Thaimat. Her lager man en blanding av kjøttdeig og krydder og...

Reker med vårløk og sliresopp (Thailand)

Til 4 personer:2 ss olje1 bunt vårløk, finhakket2 hvitløkfedd, finhakket200 gram kokoskrem2 ss rød karripaste4 dl fiskebuljong2 ss fiksesaus2 ss soyasaus6 grener frisk basilikum (helst thaibasiliku...

Risotto alla Milanese (safranrisotto)

Her er oppskriften på en ekte risotto. Så veldig mye bedre en den man får som halvfabrikata.Nok til 4 porsjoner:50 g smør eller margarin2 dl hakket gul løk100 g rå oksemarg4 dl ris, helst avorioris...

Saltimbocca

Nok en italiensk rett. Merker jo at det går mest i italiensk, og det er etter min personlige mening verdens beste kjøkken. De tar vare på den gode smaken og råvarene. Enkelt og himmelsk godt må jo ...

Bolognese saus

Holder på å lage en deilig Bolognesesaus til pasta. Lager ofte dette og fryser det i posjoner. Veldig kjekt å ha og det smaker like godt når man tiner det opp. Serveres med spagetti eller tagliatel...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits