februar 2010

Himmelsk sjokoladekake

Denne sjokoladekaken er "himmelsk" god. Den er heller ikke s mektig s regn med at det blir spist mye av den.Du tar:250 g mrk sjokolade125 g smr6 egg (2 hele og 4 skilte)175 g sukker2 ssCointrea...

Festmeny

I morgen kommer det fint besk til oss ;-) Vi fr besk av noen veldig gode venner vi ikke har sett p lenge. S menyen m jo st til selskapet. Her er den:Forrett: Andelevermousse med hvitvingele ...

Torsk ceviche

Noen dager med fri og lite nye oppskrifter. Men i dag skal jeg lage noe UTROLIG godt til forrettt. Og det er inspirert av mitt besk p Centra p Majorstua i dag. Ceviche p torsk. N er jo virkeli...

Vietnamesisk nudelsuppe

Hvis man har spist vietnamesisk nudelsuppe s er det ingen vei tilbake. Det er bare himmelsk godt, og av og til fr jeg snn lyst p det at jeg bare M ha det. Snn var det i dag. Mandag i vinterfe...

Eksotisk fruktfat

Her er et god ide til en dessert som passer etter et tungt mltid. Jeg serverte det i gr etter en ostefondue. Det var veldig velykket og ikke minst godt. Jeg hadde ogs kjpt en ekte vailjeis og v...

Pappa al Pomodoro (tomatbrdsuppe)

Dette er en utrolig god suppe. Tomatsuppe med basilikum og godt brd. Den blir aller best hvis man bruker ferske tomater, men tomater p boks kan g hvis man bruker den italienske typen. Men jo bed...

Butterdeigstenger surret med asparges

Her kommer en superenkel oppskrift p en enkel rett som passer utrolig godt til en aperitif fr maten eller som tilbehr til pasta el. Der m man lage mange for dette kommer til g unna.Kjp butt...

Profiterolles (fylte vannbakels p italiensk vis)

Her er oppskriften p profiteroles. Himmelsk, mektig, usunt, avhengighetsskapende, ferieminner, nam-nam....Vannbakkels: (12 stk.)100 g smr2 dl vann150 g hvetemelca. 4 egg Stekes midt i ovnen ved...

Kalvekjtt i hvitvin

Nok en rett fra Italia. Det som er s deilig med det italienske kjkkenet er at de baserer seg p f men gode rvarer. Maten skal smake av rvarene og derfor er det ekstra viktig med gode rvarer. ...

Dagens quiche

I dag ble det quiche til middag. Det er frst i det siste at jeg har funnet ut at det er et veldig bra og lett alternativ til middag. I dag gjorde jeg det p den superlette mten. Jeg juksa litt. K...

Tiramisu

Tiramisu er en av mine favorittdesserter. Og den aller beste italienske desserten som finnes, vel iallefall blandt de beste. Man kan jo ogs nevne profittorolles som er fantastiske (en type vannbak...

Fylt paprika

Er akkurat ferdig med middageni dag. Vi hadde fylt paprika. Det er skikkelig godt og jentene liker det ogs og det er jo et pluss. Lager den med masse deilig fyll basert p karbonadedeig og har det...

Rekesmrbrd

Dette er en deilig variant av rekesmrbrd. Det er s enkelt og godt. Og litt annerledes enn et tradisjonellt rekesmrbrd. Dette er godt til lunsj, forrett, eller deilig kveldsmat.Jeg brukte:Fersk...

Nesten sushi - og minst like godt

I dag hadde jeg utrolig lyst p sushi, men jeg hadde ikke ris. Da mtte jeg bruke fantasien, igjen, og resultatet ble strlende. En slags laksetartar med japansk vri. Anbefales p det sterkeste. Og...

Stekt ris Rimmis

I dag hadde jeg en del ris igjen fra middagen i gr. Jentene skulle p farta, jeg skal ut handle og far skal p foreldremte. Da m det bli noe enkelt og kjapt. Siden jeg alltid vil ha god mat ti...

Gulrotsuppe

Denne oppskriften har jeg ftt av en matglad (slank)kollega av meg. Jeg har ikke prvd den selv, men jeg stoler 100% p Tone s denne skal prves snart. GULROTSUPPEca. kg gulrtter1 ss olivenolje...

Hjemmelaget tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe kan ikke sammenlignes med posesuppe. Det er to forskjellige ting og hjemmelaget er bare s utrolig mye bedre.Olivenolje til steking1liten gul lk2 fedd hvitlkfinhakket rd c...

Mango, mozerella og tomat salat

Her er en salat jeg fikk til forrett hos noen venner i helgen. S fantastisk godt. S jeg mtte "adoptere" den med en gang. En enkel middag med godt brd til, eller som vi fikk den servert, en forr...

Mitt deilige kjkken

Her er mitt deilig kjkken som jeg koser meg snn i. Her "bor" hele familien og det er et samlingspunkt for jentene og vennene deres. Fikk laget dette for 5 r siden og da ble det akkurat...

Gseleverpate med saus

Det er ikke alltid det er ndvendig gjre det savansert for at det skal bli godt. Denne fredagen hadde jeg kjpt en veldig god gseleverpat som jeg anrettet som p bildet med cumberlainsauce og...

Andebryst confit med sukkerglassert rdlk og potetmos

Denne fredagen laget jeg noe jeg aldri har laget for. Det var et lite eksperiment som ble UTROOOOOLIG vellykket. Dette m prves. Kjttet hadde en vanvittig god smak. Og dette kan lages dagen fr. ...

Italiensk sandwich

Av og til er det deilig lage en skikkelig saftig og god sandwich til lunsj eller en enkel middag. Jeg lar meg inspirere av det jeg har i kjleskapet. Har ofte majones (amerikansk type)og da lager...

Vietnamesiske vrruller (kalde)

Da jeg var gravid med frstemann fikk jeg helt dilla p Vietnamesiske vrruller. Jeg laget minst 20 av gangen og mannen min ble til slutt skikkelig lei disse. Men jeg har fortsatt like dem og det...

Kalvegryte fra Zrich

Da jeg var liten var vi mye i Sveits. Noe av det beste jeg kunne f (bortsett fra ostefondue som jeg har spist siden jeg var 11 r) s var det denne retten. Jeg visste ikke hva den het, men da jeg ...

Puk Hao (salatpakker fra Thailand)

Etter all denne italienske maten mtte jeg legge ut en oppskrift som jeg syntes er kjempegod fra Thailand. Det er jo s utrolig mye god Thaimat. Her lager man en blanding av kjttdeig og krydder og...

Reker med vrlk og sliresopp (Thailand)

Til 4 personer:2 ss olje1 bunt vrlk, finhakket2 hvitlkfedd, finhakket200 gram kokoskrem2 ss rd karripaste4 dl fiskebuljong2 ss fiksesaus2 ss soyasaus6 grener frisk basilikum (helst thaibasiliku...

Risotto alla Milanese (safranrisotto)

Her er oppskriften p en ekte risotto. S veldig mye bedre en den man fr som halvfabrikata.Nok til 4 porsjoner:50 g smr eller margarin2 dl hakket gul lk100 g r oksemarg4 dl ris, helst avorioris...

Saltimbocca

Nok en italiensk rett. Merker jo at det gr mest i italiensk, og det er etter min personlige mening verdens beste kjkken. De tar vare p den gode smaken og rvarene. Enkelt og himmelsk godt m jo ...

Bolognese saus

Holder p lage en deilig Bolognesesaus til pasta. Lager ofte dette og fryser det i posjoner. Veldig kjekt ha og det smaker like godt nr man tiner det opp. Serveres med spagetti eller tagliatel...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits