februar 2011

Saltbakt kylling

Jeg har smakt saltbakt fisk, og det er helt fantastisk. Smaken bevares på en flott måte, og fisken blir ikke tørr. Nå hadde jeg lyst til å forsøkte dette med en kylling. Prinsippet er jo det samme ...

Hjort indrefilet med madeirasaus og kastanjepuré

Dette er en skikkelig luksusmiddag. Hjort indrefilet er fantastisk mørt, og det smaker utrolig godt. Jeg marinerte kjøttet noen timer og stekte det langsomt i ovnen. Nå tar det ikke så lang tid for...

Sandwich til middag

Hva gjør man når man har lyst på noe godt til middag, men føler ikke for å lage så mye. Man kan selvfølgelig ringe etter take-away, men ofte har man masse godt hjemme som man kan lage noe av. Redni...

Flerkornbrød på min måte

Er igang med eksperimentering av forskjellige brødsorter. Og denne gangen var det helt uten oppskrift. Brødet er fullt av smak og med masse sunne mel og frø sorter. Det er en del ingredienser, men ...

Lasagna med en vri

Denne varianten av lasagna har mange mulighter. Man kan bruke prinsippet, "man tager hva man haver", og setter sammen en lasagna som ikke stekes i ovnen. Det man må ha er lasagnaplater. Det aller b...

Crispy kyllingfilet med Tallegio ost og Serrannoskinke

Italienerne pannerer ofte. De banker kjøttet flatt og vender det i egg og strøkavring. Dette er jo kjempegodt, men jeg har ikke gjort det så ofte selv. Nå kom jeg over en oppskrift som jeg ville pr...

Fjellørret med pepperrotkrem

Forretten var ikke bestemt, men da jeg kom til fiskedisken på Centra var valget enkelt. De hadde noen fantastiske fileter av fjellørret. De så bare helt utrolig lekre ut, og da bestemte jeg meg. Fj...

Ravioli med saus

En kjapp middag behøver ikke bli kjedelig. I går måtte jeg først på storhandel og så på IKEA. Ikke akkurat en drømmettermiddag etter jobb, men det må jo gjøres en gang i blant. Jeg var nok den mest...

Skrei loin med posjert egg

Når det er skrei å få blir det noen helger med god fisk. Det er en av de beste fiskene jeg kan få. Det smaker nesten som hummer i kjøttet, men du har også den deilige torskesmaken som er mild og go...

Kamskjell carpaccio

Det finnes så utrolig mange måter å tilberede kamskjell på og denne er en god variant. Det er en forrett som bare skjerper apetitten og den ser også lekker ut. Forberedelsene er ikke store den er e...

Sjokoladekake med Kesam

En deilig kake! Lett å lage, skikkelig god, ikke for mektig, og fin å se på. Bedre blir det vel neppe. Kaken blir aller best hvis man lager den dagen i forveien. Da får glasuren sunket litt ned i k...

Etiopisk mat i Oslo, Injera og Doro Wat

Jeg studerte i Denver og da tok min første room-mate meg med ut forå spise Etiopisk mat. Hun var selv halvt dansk og halvt tunisisk, og utrolig matinteressert. Jeg ble frelst ved første smak av den...

Torsk med soyasmør

Jeg kjøpte 5 kg torskeloin fra Fiskebilen er om dagen. Det er skikkelig bra fisk og det er lett å bare ta ut et par stykker på morgenen før jeg går på jobben. Da tiner de fint i kjøleskapet til jeg...

Kjøttfondue

På 80- tallet var kjøttfondue skikkelig populært. Det var nesten litt eksotisk, og så var/er det skikkelig godt. Det var nesten litt luksus. I de siste årene har det igjen blitt populært med fondue...

Fiskeboller i skjell

Fiskeboller i skjell er noe de aller fleste som er over 40 år har et sentimentalt forhold til. Jeg ser når dette (en sjelden gang)blir servert i kantina at folk forsyner seg grådig. Og jeg forspise...

Konfekt

Jeg lager alltid konfekt til jul, men også hvis jeg skal ha gjester. Det er hyggelig å servere hjemmelaget konfekt, og arbeidet er ikke så veldig vanskelig. Jeg velger en litt enkel utvei for jeg k...

Kyllinggryte indisk-karibisk

Denne retten var et stort eksperiment, men du så godt det ble. Har sett på Travel Channel og der ble jeg inspirert. Denne kyllingenggryten er en god blanding av indisk og karibisk. En herlig kombin...

Fargerik salat

Denne salaten er frisk på smak og et flott syn. Masse farger. Den er veldig god som tilbehør til fisk og kjøtt. Den passer godt sammen med tsatsiki og pitabrød, den er god sammen meg grillet kjøtt ...

To gode kremsauser

Når vi spiser kjøttfondue lager jeg to sauser. De lærte jeg av min mor, og de er skikkelig gode. De er litt uvanlige for den ene er med mango chutney, og den andre med sølvløk. Men for meg blir det...

Balsamicostekt sopp

Balsamicostekt sopp er et veldig godt tilbehør til kjøttfondue, eller biff, eller hva man ellers måtte ønske. Trikset med denne oppskriften og grunnen til at den blir så god er at jeg lar soppen ma...

Madeirakokt pære i butterdeig

En lettere og bedre dessert skal man lete lenge etter. For noen smaker. Dette var noe mine gjester skal få. Den kan lages i forveien og da er det bare å sette en i ovnen 15 minutter før den skal se...

Reker og loff

Vi spiser jo oftest reker om sommeren, men det er jo om vinteren rekene er aller best. Da har de masse rogn, og de er store og saftige i kjøttet. I dag, på en vanlig onsdag, fikk jeg UTROLIG lyst p...

Bruschetta med tomat og basilikum

Burschetta med tomat og basilikum er vel den aller vanligste varianten av bruschetta man får. Den er lett å lage hvis man har gode ingredienser. Med dårlig brød og smakløse tomater blir dette en ke...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits