mars 2010

Pizzabunn

Flere har spurt meg om oppskriften på en god pizzabunn og den siste i rekken var min kjære frisør, Ståle. Så denne er til deg Ståle. Og den siste klippen er jeg superfornøyd med. Fått masse komplim...

Stekt laks med middelhavssalat

En god, rask og sunn middag. Krydre laksefilet med sitronpepper og salt. Stek laksen i pannen (i olje eller smør)til den ene siden er brun, ca. 5 min. Snu så laksen og stek godt på den andre siden....

Pasta med 4 oster

Her er en ny deilig italiensk pastaoppskrift. Denne er enkel å lage og nå som påsken nærmer seg så passer den godt på hytta også. Til 4 personer: Pasta etter ønske 2 ss smør 2 dl kremfløte 1 dl ...

Hjemmelaget hamburger

Her er en oppskrift på sunne, hjemmelaget hamburgere. Det er bare så utrolig godt av og til og med masse godt tilbehør og saus så blir dette et festmåltid. Mulighetene er mange, men det viktigste e...

Mango og salmasashimi med mangomajones

Nok et lite eksperiment som ble veldig godt. Skulle ha en forrett og hadde ikke planlagt på forhånd. Men i fryseren var det litt Salmalaks og jeg hadde en mango og rogn med wasabi. Da er utgangspun...

Andebryst med pastinakkpuree og kantareller

Jeg syntes å lage andebryst er en risikosport, men denne gangen gikk det skikkelig bra. Hadde andebryst som var kjøpt i Sverige. De er skikkelig gode. Snittet skinnet som på en ribbe, og det gjorde...

Marinert grillet scampi

Dette er snaddermat og kan serveres som forrett eller som en tapas rett. Det er klissete og deilig og man må ha en serviett i nærheten når man spiser dette. Mye av smaken finner man i skjellet som ...

Gresk salat med biffstrimler og tzatsiki

Nok en restemiddag som ble veldig god. Gresk salat med biffstrimler og tzatsiki. Veldig godt. Laget en dressing av:2 deler olivenolje1 del sitronsaft1 fedd hvitløk finhakketLitt sukkerSalt og peppe...

Polenta med bolognese

Polenta er den nye favoritten hjemme hos oss. Polenta er lagd av maismel som kokes ganske lenge under omrøring. Brukes som tilbehør til forskjellige matretter eller som en egen rett. Jeg pleier å t...

TT supermarked

For de av oss som er så heldige å bo i Oslo og i tillegg er glad i å lage og spise asiatisk mat så er TT (TanTan) supermarked i Torggata et lite paradis. Der har de så utroooolig mye spennende og d...

Tagliatelle med østersopp, ruccaola og parmaskinke

Start med å sprette en god flaske italiensk rødvin, kos deg på kjøkkenet for dette tar ikke lang tid å lage. Jeg liker forøvrig alltid å ha selskap på kjøkkenet når jeg lager mat, men jeg vil gjern...

Meksikansk speilegg på tortilla

Deilig frokostrett etter en lang natt, god lunsj eller en enkel middag. Uansett. Dette er godt og enkelt å lage. Her er prinsippet at man tar det man har, og hos meg blir denne retten aldri helt li...

Torskeloin med oksehale

Her er en oppskrift på torskeloin med oksehale kokt inn i en kraftig saus. Fantastisk godt og imponerer garantert. Kombinasjonen er kanskje ikke så vanelig, men det funker. Og med en god chanti til...

Schezuan reker

Dette er en lett og god rett med scampi. Man kan også bruke kylling. Styrken kan man bestemme selv men man fra Schezuan området i Kina er kjent for sterke smaker. Denne retten kan man godt lage lit...

Tagliatelle med kyllingsaus

Litt restemat i dag, men det betyr ikke at det blir dårlig mat av den grunn. I dag blir det en kylling/tomat saus med grønn tagliatelle. Hadde også noen artishokkhjerter som jeg skal ha i sausen. T...

Kylling Curry, "Kerala style"

Jeg er så utrolig heldig som har en fantastisk venninne som har tenkt på meg da hun var på reise i India. Hun kom hjem med en flott kokebok og masse deilig krydder som passer til mange av oppskrift...

Kokt torsk og rogn

Nå er tiden for å spise torsk eller skrei. Det er fantastisk godt og hver gang jeg spiser det tenker jeg at dette må jeg spise oftere. Her er en oppskrift på kot torsk med rogn og en kjørvelsaus ti...

Laksetartar

Forretten i går ble laksetartar. Nam-nam. Og det er jo veldig sunt også. Jeg måtte holde igjen for ikke å havne i det "asiatisk hjørnet" og greide det. Dette ble skikkelig godt og så ser det jo så ...

Avocado med reker (behøver ikke være kjedelig)

Avokado med reker er jo så inmari godt. Men det kan også bli så inmari kjedelig. Men min variant syntes jeg er skikkelig god. Blander ferske reker med litt rømme, majones, yoghurt naturell (gjerne ...

Kylies nudler

Nok en oppskrift fra Kylie Wong. Dette er en av de beste nudelrettene jeg vet om. Det krever litt forberedelser, men det gir en belønning når du er ferdig og smaker denne retten. Den er ganske utra...

Stekte egg, kinesisk vri

Dette er en oppskrift som jeg først så i kokeboken "Kylies kjøkken". Dette er bare fantastisk godt og en periode var jeg helt avhengig av dette til frokost i helgene. Det er ikke vanskelig å lage o...

Hjemmelaget pizza

Søndag er ofte hjemmelaget pizzadag. Det er godt med noe som har mye smak og så er det hyggelig å lage sammen.Jeg har en oppskrift på bunn som alltid funker for meg. Den er ganske stor og holder ti...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits