mars 2011

Lksuppe med Saint Agur ost

Dette er lksuppen "fra himmelen". Den er den beste jeg vet. Har ikke ftt s god lksuppe noe annet sted. Dette er ikke for skryte :-) Trikset er la suppen koke lenge, og en god kraft. Da skal...

Mr

Hva er n dette? Mr? Det er skikkelig "bondekost". Dette var noe jeg fikk servert hos min bestemor i Gudrandsdalen. Og nr moren min skulle lage noe jeg likte godt s ble det Mr. Og gjerne med hj...

Oksegryte

Vi hadde kjttfondue p fredag, og det var en del kjtt igjen. Derfor ble det en oksegryte til sndags middag. Den ble skikkelig god. Jeg har kjpt en hy stekepanne som jeg kan sette inn i ovnen, ...

Fiskefrikasse

Jeg hadde en del biter fisk og skalldyr i fryseren, og mtte bruke det opp. Lurte p hva jeg skulle lage, men plutselig fikk jeg skikkelig lyst p litt robust mat. Fisk er jo ikke i utgangspunktet ...

Kylling enchiladas

Da jeg bodde i Denver, USA, i studietiden, gikk jeg ofte p en meksikansk restaurant (p Broadway)som var helt fantastisk. Stedet var nesten som en rnne regne, men maten var himmelsk. Da hendte ...

Isgalt med asparges

Forleden dag var jeg innom Centra og gikk forbi fiskedisken. Fikk skikkelig lyst p fisk til middag og ba om f en god "hverdagsfisk". Jeg fikk vite at med Isgalt kan man sjelden feile s jeg gik...

Myk sjokoladekake

Denne sjokoladekaken er bare s god, og den er ekstra god med br. Og det beste er at den er lett lage, og man kan godt lage den dagen fr man skal spise den. Faktisk kan det vre en fordel....

Kalv indrefilet med parmaskinke og salvie

Dette er en variant av Saltimbocca, hvor man bruker kalv sammen med parmaskinke og salvie, men surrer ikke fileten som jeg gjr her. Her marinerer jeg en hel kalvefilet en dag og s surres den med ...

Skalldyrsnack til aperitif

Det er alltid flott servere en liten "snack" fr middagen. Gjerne sammen med et deilig glass vin eller sjampanje. Helst det siste. Jeg syntes ikke det skal vre for mye mat fr middagen, men dett...

Kamskjell med deilig saus

Denne forretten er skikkelig god. Kunne gjerne ha laget dobbel s mye uten at det hadde vrt noe problem. Men denne gangen var det ett kamskjell + rogn til hver. Vi kjpte ferske kamskjell i gr og...

Ravioli med salvie og hvitlkolje

Dette er en deilig italiensk pastarett. Det er ikke vanskelig lage egen fersk pasta, iallefall ikke ravioli. Man behver kun en kjevle. Har man pastamaskin brukes selvflgelig denne. Her har jeg ...

Bruscetta med asparges og chevre

Jeg holder stadig vekk p med utforske bruscettaens verden. Det er jo s mye godt man kan lage og tidligere har jeg laget bruscetta med tomat og bruscetta med paprika. Denne gangen var jeg kommet...

Svin indrefilet med sennepssaus

Henning har lenge snakket om at svinefilet med sennepssaus er s utrolig godt. Han har bodd i Sverige og den svenske sennepssausen er noe helt annet enn det vi forbinder med sennepssaus. Den de lag...

Et lite rosetips

Jeg har ofte kastet rosene mine nr de begynner henge med hodet. Det har jeg sluttet med for man kan beholde dem minst en uke til, hvis man klipper av stilken, og legger rosene i en bolle med van...

Kalvegryte med madeirasaus

Jeg var s heldig at jeg hadde rester fra kalven jeg laget for noen dager siden. Jeg hadde ikke brukt hele fileten, og n hadde jeg nok til lage en gryte. Jeg er veldig glad i gryteretter, men da...

Fjellrrett med wasabikrem

Nok en gang lot jeg meg friste av utrolig delikat fjellrret filet. Centra p Majorstua har en deilig fiskedisk og de sier det at nr disse filetene kommer inn forsvinner de med en gang. Det skjnn...

Tiramisu

Tiramisu m jo vre en av de beste dessertene som finnes. Ikke minst for oss som er helt Italia frelst. Det er sjelden en Tiramisu ikke smaker godt, og en av grunnene m jo vre at det er s lett ...

Kyllingfrikass

God gammeldags kyllingfrikass. Lett forspise seg fordi det bare smaker s inmari godt. Ideen om lage dette kom da jeg hadde en del kylling igjen etter min saltbakte kylling, og jeg hadde spart...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits