mars 2011

Løksuppe med Saint Agur ost

Dette er løksuppen "fra himmelen". Den er den beste jeg vet. Har ikke fått så god løksuppe noe annet sted. Dette er ikke for å skryte :-) Trikset er å la suppen koke lenge, og en god kraft. Da skal...

Mår

Hva er nå dette? Mår? Det er skikkelig "bondekost". Dette var noe jeg fikk servert hos min bestemor i Gudrandsdalen. Og når moren min skulle lage noe jeg likte godt så ble det Mår. Og gjerne med hj...

Oksegryte

Vi hadde kjøttfondue på fredag, og det var en del kjøtt igjen. Derfor ble det en oksegryte til søndags middag. Den ble skikkelig god. Jeg har kjøpt en høy stekepanne som jeg kan sette inn i ovnen, ...

Fiskefrikasse

Jeg hadde en del biter fisk og skalldyr i fryseren, og måtte bruke det opp. Lurte på hva jeg skulle lage, men plutselig fikk jeg skikkelig lyst på litt robust mat. Fisk er jo ikke i utgangspunktet ...

Kylling enchiladas

Da jeg bodde i Denver, USA, i studietiden, gikk jeg ofte på en meksikansk restaurant (på Broadway)som var helt fantastisk. Stedet var nesten som en rønne å regne, men maten var himmelsk. Da hendte ...

Isgalt med asparges

Forleden dag var jeg innom Centra og gikk forbi fiskedisken. Fikk skikkelig lyst på fisk til middag og ba om å få en god "hverdagsfisk". Jeg fikk vite at med Isgalt kan man sjelden feile så jeg gik...

Myk sjokoladekake

Denne sjokoladekaken er bare såååååå god, og den er ekstra god med bær. Og det beste er at den er lett å lage, og man kan godt lage den dagen før man skal spise den. Faktisk kan det være en fordel....

Kalv indrefilet med parmaskinke og salvie

Dette er en variant av Saltimbocca, hvor man bruker kalv sammen med parmaskinke og salvie, men surrer ikke fileten som jeg gjør her. Her marinerer jeg en hel kalvefilet en dag og så surres den med ...

Skalldyrsnack til aperitif

Det er alltid flott å servere en liten "snack" før middagen. Gjerne sammen med et deilig glass vin eller sjampanje. Helst det siste. Jeg syntes ikke det skal være for mye mat før middagen, men dett...

Kamskjell med deilig saus

Denne forretten er skikkelig god. Kunne gjerne ha laget dobbel så mye uten at det hadde vært noe problem. Men denne gangen var det ett kamskjell + rogn til hver. Vi kjøpte ferske kamskjell i går og...

Ravioli med salvie og hvitløkolje

Dette er en deilig italiensk pastarett. Det er ikke vanskelig å lage egen fersk pasta, iallefall ikke ravioli. Man behøver kun en kjevle. Har man pastamaskin brukes selvfølgelig denne. Her har jeg ...

Bruscetta med asparges og chevre

Jeg holder stadig vekk på med å utforske bruscettaens verden. Det er jo så mye godt man kan lage og tidligere har jeg laget bruscetta med tomat og bruscetta med paprika. Denne gangen var jeg kommet...

Svin indrefilet med sennepssaus

Henning har lenge snakket om at svinefilet med sennepssaus er så utrolig godt. Han har bodd i Sverige og den svenske sennepssausen er noe helt annet enn det vi forbinder med sennepssaus. Den de lag...

Et lite rosetips

Jeg har ofte kastet rosene mine når de begynner å henge med hodet. Det har jeg sluttet med for man kan beholde dem minst en uke til, hvis man klipper av stilken, og legger rosene i en bolle med van...

Kalvegryte med madeirasaus

Jeg var så heldig at jeg hadde rester fra kalven jeg laget for noen dager siden. Jeg hadde ikke brukt hele fileten, og nå hadde jeg nok til å lage en gryte. Jeg er veldig glad i gryteretter, men da...

Fjellørrett med wasabikrem

Nok en gang lot jeg meg friste av utrolig delikat fjellørret filet. Centra på Majorstua har en deilig fiskedisk og de sier det at når disse filetene kommer inn forsvinner de med en gang. Det skjønn...

Tiramisu

Tiramisu må jo være en av de beste dessertene som finnes. Ikke minst for oss som er helt Italia frelst. Det er sjelden en Tiramisu ikke smaker godt, og en av grunnene må jo være at det er så lett å...

Kyllingfrikassè

God gammeldags kyllingfrikassè. Lett å forspise seg fordi det bare smaker så inmari godt. Ideen om å lage dette kom da jeg hadde en del kylling igjen etter min saltbakte kylling, og jeg hadde spart...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits