april 2010

Kyllingkjøttboller med tomatsaus

I dag prøvde vi et sunt alternativ til vanlige kjøttboller. Jeg brukte kyllingkjøttdeig. Jeg laget også en tomatsaus uten olje. Tilbehøret var pasta, men koker man den al-dente (ikke for myk) har d...

Skolebrød

I dag var det tid for litt baking. Skolebrød med masse vaniljekrem og glasur. Som jeg sa, jeg liker vaniljekrem og når jeg baker blir det masse av det på skolebrødene :-) Sånn er det med den saken....

Appelsinsalat

Da jeg var liten fikk vi dessert hver dag. Ofte var det sunne alternativer som ble servert, som f.eks. appelsinsalat. Jeg fortalte jentene mine her forleden om noe av det gjeveste vi kunne få som s...

Kokt laks med nykål

Dagens middag var kokt laks med nykål, bulghur og nykål. Det hele ble servert med en youghurtsaus som var krydret med hvitløk, sitron, salt og pepper. En skikkelig god og sunn hverdagsmiddag. Selv ...

Smoothie

Sunt og godt. Smoothie er noe som er lett å lage, og man kan bruke de råvarene man har tilgjengelig. Det viktigste er å god frukt eller bær og juice. Den smoothien jeg lager består av mango, frosne...

Frokostegg med italiensk vri

Dette er en deilig måte å lage egg på. Og ganske sunt også hvis man er litt "fysen" på kvelden. Lett å lage, for det lager seg nesten selv i ovnen.Jeg bruker finhakkete tomater som er av italiensk ...

Fisk bakt i papir

Dette er en av de enkleste og beste måtene jeg vet om å lage fisk på. Her kan man ta det man har og blande sammen. Spennende hver gang, og man er garantert en god middag. Denne gangen kjøpte jeg fi...

Kamskjell med asiatisk vri

I går laget jeg en forrett som var veldig god., og litt annerledes. Jeg kjøpte ferske kamskjell som jeg renset. Det som er veldig viktig å huske på med ferske kamskjell er at rognen ikke skal spise...

Brüssel

Jeg reiser en del til Brüssel med jobb. Jeg får ikke så mye tid til å "nyte" byen, men jeg har jo etterhvert fått mine favoritter og vet hvor jeg vil gå for å handle eller spise. Sist uke reiste je...

Avocadomousse

Jeg kjøper ofte et helt nett med avocado for jeg syntes avocado er en fantastisk råvare, og bruker den mye. Nå hadde jeg litt mange, litt vel modne avocadoer og da måtte jeg ty til fantasien for å ...

Laksecarpaccio

Inspirasjonen til denne retten fikk jeg på en jobbtur forrige uke. Nok en gang var det en italiensk restaurant som serverte nydelig mat. Forretten har jeg forsøkt meg på her og den ble veldig godt....

Kyllingbryst med kapers og sitron

Sist sommer kjøpte jeg med meg masse gode, store kapers hjem. Nå har jeg snart ikke flere igjen, men heldigvis er det ikke mange ukene før jeg igjen vender nesa mot Italia. Det er jo nå også mange ...

Artisjokk med god majones

Artisjokken er enkel å tilberede og svært anvendelig, som forrett, selvstendig rett eller tilbehør til kjøtt. Den kan kokes, dampes, stekes og grilles, men den kan ikke spises rå. Det er den kjøttf...

Biff Stroganof

En god gammel klassiker som fortsatt smaker kjempegodt. Vi har alltid laget denne på fjellet om vinteren, men den passer vel så godt som en god søndagsmiddag. Og det er lett og rask å lage. Antall ...

Caprese (tomat og mozerella)

En av de enkleste og beste forretter som finnes. Toamt, basilikum og mozerella. Det smaker og ser ut som Italia. Alltid en vinner. Her er det UTROLIG viktig med gode tomater og en god mozerella. He...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits