april 2010

Kyllingkjttboller med tomatsaus

I dag prvde vi et sunt alternativ til vanlige kjttboller. Jeg brukte kyllingkjttdeig. Jeg laget ogs en tomatsaus uten olje. Tilbehret var pasta, men koker man den al-dente (ikke for myk) har d...

Skolebrd

I dag var det tid for litt baking. Skolebrd med masse vaniljekrem og glasur. Som jeg sa, jeg liker vaniljekrem og nr jeg baker blir det masse av det p skolebrdene :-) Snn er det med den saken....

Appelsinsalat

Da jeg var liten fikk vi dessert hver dag. Ofte var det sunne alternativer som ble servert, som f.eks. appelsinsalat. Jeg fortalte jentene mine her forleden om noe av det gjeveste vi kunne f som s...

Kokt laks med nykl

Dagens middag var kokt laks med nykl, bulghur og nykl. Det hele ble servert med en youghurtsaus som var krydret med hvitlk, sitron, salt og pepper. En skikkelig god og sunn hverdagsmiddag. Selv ...

Smoothie

Sunt og godt. Smoothie er noe som er lett lage, og man kan bruke de rvarene man har tilgjengelig. Det viktigste er god frukt eller br og juice. Den smoothien jeg lager bestr av mango, frosne...

Frokostegg med italiensk vri

Dette er en deilig mte lage egg p. Og ganske sunt ogs hvis man er litt "fysen" p kvelden. Lett lage, for det lager seg nesten selv i ovnen.Jeg bruker finhakkete tomater som er av italiensk ...

Fisk bakt i papir

Dette er en av de enkleste og beste mtene jeg vet om lage fisk p. Her kan man ta det man har og blande sammen. Spennende hver gang, og man er garantert en god middag. Denne gangen kjpte jeg fi...

Kamskjell med asiatisk vri

I gr laget jeg en forrett som var veldig god., og litt annerledes. Jeg kjpte ferske kamskjell som jeg renset. Det som er veldig viktig huske p med ferske kamskjell er at rognen ikke skal spise...

Brssel

Jeg reiser en del til Brssel med jobb. Jeg fr ikke s mye tid til "nyte" byen, men jeg har jo etterhvert ftt mine favoritter og vet hvor jeg vil g for handle eller spise. Sist uke reiste je...

Avocadomousse

Jeg kjper ofte et helt nett med avocado for jeg syntes avocado er en fantastisk rvare, og bruker den mye. N hadde jeg litt mange, litt vel modne avocadoer og da mtte jeg ty til fantasien for ...

Laksecarpaccio

Inspirasjonen til denne retten fikk jeg p en jobbtur forrige uke. Nok en gang var det en italiensk restaurant som serverte nydelig mat. Forretten har jeg forskt meg p her og den ble veldig godt....

Kyllingbryst med kapers og sitron

Sist sommer kjpte jeg med meg masse gode, store kapers hjem. N har jeg snart ikke flere igjen, men heldigvis er det ikke mange ukene fr jeg igjen vender nesa mot Italia. Det er jo n ogs mange ...

Artisjokk med god majones

Artisjokken er enkel tilberede og svrt anvendelig, som forrett, selvstendig rett eller tilbehr til kjtt. Den kan kokes, dampes, stekes og grilles, men den kan ikke spises r. Det er den kjttf...

Biff Stroganof

En god gammel klassiker som fortsatt smaker kjempegodt. Vi har alltid laget denne p fjellet om vinteren, men den passer vel s godt som en god sndagsmiddag. Og det er lett og rask lage. Antall ...

Caprese (tomat og mozerella)

En av de enkleste og beste forretter som finnes. Toamt, basilikum og mozerella. Det smaker og ser ut som Italia. Alltid en vinner. Her er det UTROLIG viktig med gode tomater og en god mozerella. He...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits