april 2011

Potetmos med gulrøtter

Nok et deilig tilbehør til grillmat. Er i grillhjøret om dagen for nå har sommeren kommet, og grillen er på plass. Jeg syntes det er veldig godt med potetmos som er blandet med gulrot. Denne oppskr...

Grønn salat med balsamicodressing

Dette er en deilig salat som passer veldig godt som tilbehør til grillet kjøtt. Den passer jo til mye annet også men jeg lager den ofte når jeg griller. Den er enkel, men smakfull. Og den ser lekke...

Stekte grønnsaker

En ny (for meg), og deilig måte å servere grønnsaker på er å steke dem. Først koker man grønnsakene et par minutter i lettsaltet vann for å myke dem opp litt. Deretter stekes de i rapsolje blandet ...

Frittata

Frittata er en omelett basert på det italienske ordet frittata som betyr å steke. Syntes det høres mye bedre ut å si frittata enn omelett, som er et ganske kjedelig begrep for meg. Men dette er jo ...

Spagetti med Gorgonzolasaus

Dette er en av de alle letteste pastarettene som finnes. Og i tillegg er det kjempegodt. Sausen lages på et par minutter.Jeg holder på å tømme kjøleskapet nå før påskeferien, og da hadde jeg litt f...

Skalldyrsuppe

Her er oppskriften på en himmelsk skalldyrsuppe. Den tar tid å lage, men belønningen er stor. Vi hadde en skalldyrmiddag på fredag og da sparte jeg på alle skallene. Det burde man alltid gjøre, for...

Entrecote på grillen

Vi var på "harry-tur" til Svinesund i går, og da handlet vi masse godt grillkjøtt. Nå er ikke jeg superglad i rødt kjøtt, men vi fant kalv entrecote. Det er noe av et møreste kjøttet jeg har spist ...

Laks Tataki

Tataki er en japansk måte å tilberede ulike typer fisk eller kjøtt. Fisken eller kjøttet stekes raskt på utsiden, så marinert kort i ris eddik og skåret i tynne skiver for servering. Jeg steker fis...

Soyasaus

Denne soyabaserte sausen er så utroooooolig god til sashimi, tataki (fisk ellerkjøttsom er stekt så vidt på begge sider) eller til kamskjell. Den passer også til kalde nudler som en dressing. Den p...

Påskemat

Denne påsken skal vi lagt opp på fjellet til en gammel seter. Jeg har ikke tenkt å ha med masse ingredienser til å lage mat fra bunnen av så jeg lager en del på forhånd her hjemme. Nå er jo mat noe...

Lasagna med kyllingkjøttdeig og masse godt

Nå er det en liten stund siden sist, men dagene har vært lange, og maten ikke første prioritet. Iallefall ikke mat som jeg har lyst til å dele med noen lesere. Men i går fikk jeg tiden tilbake, og ...

Island - flott natur

Var på Island i fire dager med jobben forrige uke. Tre dager jobb, og en dag ren fornøyelse. Og den dagen ble fantastisk. Reykjavik haddenoen veldig gode restauranter og pub'er på hvert hjørne. Bye...

Endelig vår

I går var en fantastisk dag. Første dagen hvor vi kunne sitte ut hele dagen. Jeg spiste lunsjen min ute, og på ettermiddagen tok jeg meg et glass sjampanje (som jeg hadde fått av kabinpersonalet på...

Hasselbackpoteter

Virkelig gode poteter, perfekt følge til lammefilet, biff, ja egentlig alt av kjøtt. Sikkert godt til fisk også. Hasselbackpoteter er egentlig bakt potet med ost på toppen. Man skjærer tynne skiver...

Kyllingfilet med parmesan

Stange kyllingfilet må væe noe av det møreste kyllingkjøttet jeg har smakt. Jeg vet jo at Stangekylling er godt, men denne gangen var det bare VELDIG godt. Mulig det var måten jeg laget det på. Kyl...

Fruktfat

Noen ganger blir det for mye søtt, til og med for mine jenter. Etter en overnatting hos Farmor kom det fra den ene, "i dag orker jeg ikke lørdagsgodt. Kan jeg få god frukt og bær istedet?". Da er i...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits