mai 2010

Rekesmørbrød

Fikk så veldig lyst på ferske reker her om dagen, men på grunn av transportstreiken så var det ikke mulig å få tak i ferske reker. Men lysten på reker var så sterk at jeg dro til Centra og kjøpte s...

En deilig start på dagen

I går var min datter på 12 og jeg alene hele ettermiddagen og kvelden. Jeg spurte henne hva hun ville vi skulle gjøre. Middag på Nodee var svaret. Jeg var ikke vanskelig å be så i går var det en su...

Kylling- og mangospidd på grill

Med ny grill går det en del i grillmat om dagen. Og det er jo tusenvis av muligheter for variasjon. Her er det noen ideer på hva man kan grille på spidd. Jeg blandet kylling, paprika og rød løk med...

Lammekotelett grillet

Denne pinsen har vært utrolig deilig. Fint og varmt vær, og endelig kom sommeren. Blomster ble plantet (3 uker ett vanlig tid), men nå er alt på plass. Og grillen har blitt flittig brukt. Denne opp...

Potetkake

Potetkake er kjempegodt til grillet kjøtt. Det er egentlig godt til det meste. Det er også veldig lett å lage. Bruk en ostehøvel ograsp tynne skiver av poteten.Ha så litt olivenolje i en ildfast fo...

Pavlova

Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett danseren Anna Pavlova. Marengskake med krem og masse bær. Den er supergod. Man kan lage bunnen dagen før og legge på kremen og bærene rett før serverin...

Salat med pitabrød og smeltet ost

Her har jeg laget en deilig lunsjrett som også egner seg som en enkel middag. Jeg starter med dressingen som er en blanding av presset sitronsaft (1 del) og olivenolje (2 deler), salt og pepper og ...

Spagetti Vongole

Spagetti Vongole er en italiensk pastarett med hjerteskjell, hvitløk og persille. Skikkelig snaddermat. Det er viktig å få tak i god kvalitet på hjerteskjellene. Til to personer:Hjerteskjell (1/2-1...

Aspargesbønner med dressing

Dette er en rett som MÅ prøves. Himmelsk godt. Perfekt som forrett eller som tilbehør til grillet mat. Jeg ble nesten overrasket selv over hvor godt det var. Det blir ikke lenge til neste gang jeg ...

Pasta med frisk tomatsaus

Min siste anskaffelse til kjøkkenet er en stavmikser med en "mini foodprosessor" som tilbehør. Nå er det superenkelt å lage ulike pestoer (laget ruccolapesto forleden), og til denne pastaretten lag...

Frisk frukt dessert

Nå er vi på full fart inn i en deilig frukt og bærsesong. Det er ikke noe problem å lage gode og sunne desserter nå. En blanding av appelsiner, mango og bringebær er garantert en suksess. I denne d...

Kyllingfilet surret med spekeskinke og kapers

Ekte italiensk, igjen. Kyllingfilet som er surret i skinke og kapers. Dette er gode smakskombinasjoner og retten er enkel og raskt å lage.Til to personer har jeg brukt:2 stk kylingfilet, delt i 22 ...

Farfalle med ostesaus

Farfalle (sløyfepasta, som noen hos meg sier) er veldig godt sammen med ostesaus. Det er lett å lage i en travel hverdag. Kok ønsket mengde farfalle. Bland sammen med ostesausen og server.Ostesaus:...

Coleslaw

Aldri en middag med grillet spareribs uten coleslaw. Også utrolig godt på hjemmelaget hamburger og som tilbehør til grillet mat. Syntes selv det er så godt at jeg nesten kan spise det som snacks.Sk...

Potetsalat med vinegrettedressing

Potetsalat syntes jeg er best med vinegrettedressing. Syntes ofte det blir for mye majones på potetsalatene så jeg står ofte over dette. Men serveres potetsalat med vinegrettedressing er det mye su...

Chili con carne med kyllingkjøttdeig

Da prøver jeg å fortsette i det sunne hjørnet og bruker nå kyllingkjøttdeig fremfor karbonade. Vet ikke om det er så mye sunnere, men det føles sånn (det er tross alt bedre med karbonade). Men nå e...

Tomatsalat

Tomatsalat. Deilig tilbehør til all grillet mat. Her er det viktig å bruke godt tomater. Regel nr. 1 når det gjelder tomater er å ALDRI ha dem i kjøleskapet. Da mister de alle smak. Bruk gode små t...

Hvit asparges med fløte/sitron saus

Endelig, hvit asparges, fersk og god. Deilig når jeg kan gå å plukke de jeg vilha selv fra en stor kasse i butikken. Og det er nesten ingen ting som er så godt som årets første hvite asparges. Jeg ...

Kalverullade med mozerella og parmesan

Denne retten bringer meg rett tilbake til Italia. Alle smakene er der. Kalv, mozerella, parmesan, polenta. Mangler tomat, men det kan være godt å servere denne retten med tomatsaus, selv om jeg den...

Posjert egg med tomatsaus

Dette er en annen variant av italienske frokostegg. Dette går lynraskt og er et lett mellommåltid med lite kalorier. Jeg har alltid en hjemmelaget tomatsaus i fryseren eller så lager jeg en kjapt a...

Kyllingwok

Dagens middag var kyllingwok. Jeg har alltid ingrediensene for en saus til wok i kjøleskapet så da blir dette enkelt. I sausen bruker jeg soyaolje, kokosmelk, ketchap manis (søt soyasaus), chilisau...

Sushi bilder til inspirasjon

Laget sushi i helgen. Måtte bare ta bilder av dette for det ble veldig fint og godt. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på sushiris så den kan dere finne herhttp://rimmis.blogg.no/1264436096_sushi...

Pasta med urtepesto og masse annet godt

Denne retten sender meg rett til Italia. Masse deilig italienske råvarer og enkelt som bare det å lage. Råvarene er: Fersk spagetti, hjemmelaget urtepesto, mozerella, parmaskinke, gode tomater, asp...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits