mai 2011

Sunn og god frokost

Denne frokosten var bare skikkelig god, og veldig rik p proteiner. N merker jeg faktisk p kroppen at jeg har lagt om litt p kostholdet. Kiloene forsvinner raskere enn fr, og jeg fler meg skik...

Pasta Carbonara

Den klassiske italienske pastaen, Carbonara. Alle har sin egen vri p denne retten og jeg syntes min er skikkelig god. S utrolig enkel lage og s godt. Igjen, her er det viktigste f tak i god...

Ostekake

Skikkelig god ostekake med smak av aprikos, mandarin og ananas. S friskt og godt. Det var burdsag her i gr og da bakte jeg noen av de "gamle" traverne mine, fruktpai og sjokoladekake. I tillegg l...

Gresk salat med skjrost

N som jeg er i det karbofattige hjrnet prver jeg finne alternativer til det jeg har brukt tidligere. Som f.eks. fetaost i gresk salat. Og da har jeg funnet ut at Skjrost er et supert alternat...

Hyllebrgele

Dette er en dessert for voksne for jeg har hvitvin i geleen. En utrolig deilig og frisk dessert som jeg laget til oss i gr. Man kan selvflelig droppe hvitvinen, men da blir den ikke like god. Og ...

Hummus

Hummus, eller kikertpuree, er skikkelig godt. Det kan man ha sammen med kjtt og fisk, og den er supergod med grillet kylling. Det er ogs godt ha hummus i pitabrd sammen med tzatsiki, gresk sal...

Pavlova

17. mai desserten er for meg Pavlova med masse rde og bl br. Det er jo fantastisk godt, og ikke spesielt mektig. Men sunt er det ikke. Noen ganger er det skikkelig deilig ikke bry seg om sunnh...

Rekeforrett

Denne forretten skal jeg lage mye av fremover. Det var et eksperiment, og det ble veldig vellykket. Og denne er sunn! Skikkelig god samvittighet nr jeg spiste denne. Og det som er s deilig er at ...

Laks med teriaki grnnsaker

N skal jeg prve spise mindre ris og poteter. Pasta elsker jeg for hyt til kutte det ut. S i dag laget jeg en lakserett med masse deilige grnnsaker som hadde en teriakisaus. Det ble utrolig...

Mangodessert

Det er ikke jo ikke s lenge til jeg skal ned til stranden i Italia og da tenker jeg selvflgelig p kaloriene jeg putter i meg. Problemet er jo at jeg er s inmari glad i god mat og har s lyst p...

Eplekompott til pat

Dette er en enkel eplekompott som er et fantastisk tilbehr til alle typer pateer, eller gselver/andelever. Jeg fikk noe tilsvarende servert p en restaurant i Paris og da var jeg solgt. Det passe...

Kyllingbryst med kaperssaus

Denne retten er utrolig god. Nkkelen ligger i laaaang marinering. Jeg marinerte kyllingen i et helt dgn og smaken var bare ubeskrivelig god. Jeg fikk ogs tak i en virkelig god linguini. Det er e...

Kyllingnudler

I dag skulle jeg spise middag alene og da benyttet jeg sjansen til lage noe med masse koriander og kokosmelk. Jeg er den eneste i familien som virkelig liker dette s da var valget enkelt. Og s ...

Hamburger p grillen

Nr sommeren kommer handler jeg inn masse karbonadedeig nr jeg ser at den er p tilbud. Det er for ha dette tilgjengelig hvis jeg plutselig en dag fr lyst til lage hjemmelagde hamburgere som ...

Supersnacks

I helgen var min kjre venninne Hanne hjemme i Norge p en kort visitt fra Denver hvor hun bor. Og hun serverte en kjempegod snack fr maten som jeg adopterte med en gang. Supergodt, superenkelt, o...

Tagliatelle med parmaskinke

Her er det en rett som ble til ved prinsippet "man tager hva man haver". Og det enkle er ofte det beste. Det er noe av det jeg liker aller best med italiensk mat. Smakene kommer til sin rett, og de...

Mangosalsa

Dette er en salsa som kan brukes til utrolig mange retter og passer supergodt til bde fisk og kjtt. Til grillet Salma laks er den super og til grillmat passer den ogs veldig godt. Jeg hadde det ...

Speilegg de lux

Jeg blir inspirert av dette deilige vret og til frokost i dag ble det et speilegg som ikke er helt som vanlig. Jeg har fyllt opp kjleskapet mitt med masse salat, deilige typer lk, friske bnner,...

Jordbr med balsamicoeddik

Dette er den enkleste desserten p denne jord. Kun jordbr og balsamicoeddik. Hvis brene ikke er ste nok kan man drysse litt sukker over. Men det er det hele. Det er bare en ting som er veldig, d...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits