mai 2011

Sunn og god frokost

Denne frokosten var bare skikkelig god, og veldig rik på proteiner. Nå merker jeg faktisk på kroppen at jeg har lagt om litt på kostholdet. Kiloene forsvinner raskere enn før, og jeg føler meg skik...

Pasta Carbonara

Den klassiske italienske pastaen, Carbonara. Alle har sin egen vri på denne retten og jeg syntes min er skikkelig god. Så utrolig enkel å lage og så godt. Igjen, her er det viktigste å få tak i god...

Ostekake

Skikkelig god ostekake med smak av aprikos, mandarin og ananas. Så friskt og godt. Det var burdsag her i går og da bakte jeg noen av de "gamle" traverne mine, fruktpai og sjokoladekake. I tillegg l...

Gresk salat med skjørost

Nå som jeg er i det karbofattige hjørnet prøver jeg å finne alternativer til det jeg har brukt tidligere. Som f.eks. fetaost i gresk salat. Og da har jeg funnet ut at Skjørost er et supert alternat...

Hyllebærgele

Dette er en dessert for voksne for jeg har hvitvin i geleen. En utrolig deilig og frisk dessert som jeg laget til oss i går. Man kan selvfølelig droppe hvitvinen, men da blir den ikke like god. Og ...

Hummus

Hummus, eller kikertpuree, er skikkelig godt. Det kan man ha sammen med kjøtt og fisk, og den er supergod med grillet kylling. Det er også godt å ha hummus i pitabrød sammen med tzatsiki, gresk sal...

Pavlova

17. mai desserten er for meg Pavlova med masse røde og blå bær. Det er jo fantastisk godt, og ikke spesielt mektig. Men sunt er det ikke. Noen ganger er det skikkelig deilig å ikke bry seg om sunnh...

Rekeforrett

Denne forretten skal jeg lage mye av fremover. Det var et eksperiment, og det ble veldig vellykket. Og denne er sunn! Skikkelig god samvittighet når jeg spiste denne. Og det som er så deilig er at ...

Laks med teriaki grønnsaker

Nå skal jeg prøve å spise mindre ris og poteter. Pasta elsker jeg for høyt til å kutte det ut. Så i dag laget jeg en lakserett med masse deilige grønnsaker som hadde en teriakisaus. Det ble utrolig...

Mangodessert

Det er ikke jo ikke så lenge til jeg skal ned til stranden i Italia og da tenker jeg selvfølgelig på kaloriene jeg putter i meg. Problemet er jo at jeg er så inmari glad i god mat og har så lyst på...

Eplekompott til patè

Dette er en enkel eplekompott som er et fantastisk tilbehør til alle typer pateer, eller gåselver/andelever. Jeg fikk noe tilsvarende servert på en restaurant i Paris og da var jeg solgt. Det passe...

Kyllingbryst med kaperssaus

Denne retten er utrolig god. Nøkkelen ligger i laaaang marinering. Jeg marinerte kyllingen i et helt døgn og smaken var bare ubeskrivelig god. Jeg fikk også tak i en virkelig god linguini. Det er e...

Kyllingnudler

I dag skulle jeg spise middag alene og da benyttet jeg sjansen til å lage noe med masse koriander og kokosmelk. Jeg er den eneste i familien som virkelig liker dette så da var valget enkelt. Og så ...

Hamburger på grillen

Når sommeren kommer handler jeg inn masse karbonadedeig når jeg ser at den er på tilbud. Det er for å ha dette tilgjengelig hvis jeg plutselig en dag får lyst til å lage hjemmelagde hamburgere som ...

Supersnacks

I helgen var min kjære venninne Hanne hjemme i Norge på en kort visitt fra Denver hvor hun bor. Og hun serverte en kjempegod snack før maten som jeg adopterte med en gang. Supergodt, superenkelt, o...

Tagliatelle med parmaskinke

Her er det en rett som ble til ved prinsippet "man tager hva man haver". Og det enkle er ofte det beste. Det er noe av det jeg liker aller best med italiensk mat. Smakene kommer til sin rett, og de...

Mangosalsa

Dette er en salsa som kan brukes til utrolig mange retter og passer supergodt til både fisk og kjøtt. Til grillet Salma laks er den super og til grillmat passer den også veldig godt. Jeg hadde det ...

Speilegg de lux

Jeg blir inspirert av dette deilige været og til frokost i dag ble det et speilegg som ikke er helt som vanlig. Jeg har fyllt opp kjøleskapet mitt med masse salat, deilige typer løk, friske bønner,...

Jordbær med balsamicoeddik

Dette er den enkleste desserten på denne jord. Kun jordbær og balsamicoeddik. Hvis bærene ikke er søte nok kan man drysse litt sukker over. Men det er det hele. Det er bare en ting som er veldig, d...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits