juni 2010

God sommer

Nå er det snart ferie. Tar også ferie fra bloggen min da, men lover å komme sterkt tilbake med masse ferietips fra Italiakysten, Piemonte og Sveits. For ikke å snakke om masse nye oppskrifter og in...

Eggsalat

Dette er den nye frokostfavoritten hjemme hos oss. Den har erstattet tunfisksalaten. Og jeg må være enig med datteren min, Thea, at denne er god. Og bruker man Kesam og youghurt naturelle som jeg g...

Kyllingbryst med chili-lime rub

En av mine beste venninner bor i Denver, USA. Hun er ofte hjemme i Norge og et par ganger har hun hatt med et fantastisk krydder hjem til meg, Williams-Sodoma Chili-Lime Rub. Det er helt fantastisk...

Skalldyrsymfoni

Igjen må jeg takke mine kjære naboer for gode råvarer. Herlig på en dag hvor jeg ikke visste hva jeg skulle diske opp med. Litt i feriemodus og litt slapp. Da frister ikke butikken noe særlig. Og n...

Sommersalat med melon og Halloumiost

Dette er en salat/forrett som må bli sommerens store vinner. Smakene passer så UTROLIG bra sammen og det friskt, vakkert og sunt. Jeg serverte den i skalle av melonen og det gjør jo inntrykket så m...

Råstekte poteter

Min kjære nabo, Ingelin,inviterte meg over på en middag da hun nylig hadde bursdag. Dette var en spontan invitasjon og jeg hadde allerede spist. Men litt vin kunne jeg jo altids få ned. Hennes flot...

Lettstekte sommergrønnsaker

Her er en grønnsaksblanding som passer til alt av grillet kjøtt, fisk. pasta, ja det meste. Nå får man tak så utrolig deilige grønnsaker og da er det bare å bruke av disse så lenge det varer. Jeg v...

Hjertegodt urtebrød

Nå, endelig, har jeg fått den smaken og konsistensen på et brød jeg har "forsket" på et par dager. Til stor glede for hele familien, for det har smakt godt hele tiden, men jeg var liksom ikke helt ...

Kyllingfilet med nykål og asparges

En deilig sommermiddag. Marinert kyllingbryst med nykål og asparges. Jeg laget en deilig kjørvelsaus til aspargesen og nykålen forvellet jeg et par minutter og deretter stekte jeg det sammen med hv...

Hvit asparges med kjørvelsaus

Hvit asparges er en gave fra himmelen. Det er nå de er best og det er bare å hive innpå. Jeg bare elsker det. Og med en kjørvelsaus blir det bare supergodt. Det kan spises som en forrett eller tilb...

Avocado med masse rogn

Hadde en deilig forrrett i går. Krever ikke mye arbeid, og det jo noe jeg syntes er viktig når det gjelder matlaging. Det skal være godt, men enkelt. Jeg elsker rogn, i alle varianter og spesielt d...

Melon og parmaskinke

En klassisk, enkel og nydelig forrett. Spesielt om sommeren smaker denne ekstra godt. Og her trenger man ikke å være mesterkokk for å greie seg. Trikset her er gode råvarer. Parmaskinke kan man jo ...

Cannelloni fylt med ricotta og spinat

Dette er en suverent god rett. Masse gode smaker, italienske farger, lett å lage og en av mine favoritter. Jentene mine liker det også veldig godt og tar gjerne et par porsjoner. Far i huset spiser...

Kylling med parmaskinke

Jeg har laget denne retten i utallige variasjoner og med både kylling, kalv og fisk. Jeg tar det jeg har tilgjengelig og lager retten utifra dette. Denne gangen ble det kyllingbryst fylt med parmes...

Solskinnsmorgen

I det siste har jeg laget mange gode smørbrød, gjerne til frokost i helgene. Det finnes jo ingen begrensninger når det gjelder å fylle på et smørbrød. Ofte syntes jeg man lager kjedelige varianter ...

Parmaskinke fylt med mascarpone- og wasabikrem

Dette er en litt uvanlig kombinasjon, og det er en spennende smak. Det er gøy å sette sammen nye smaker. Denne forretten er veldig lett å lage. Man blander Mascarpone med ønsket mengde wasabi, avhe...

Spagetti med urte- og scampi saus

Her er en nydelig spagetti saus. Får man tak i store scampi blir dette en festrett. Jeg er så heldig at jeg har et urtebed, så jeg går bare ut i hagen og tar med meg en neve av forskjellige urter. ...

Vannmelon Gazpacho

Vannmelon Gazpacho. Dette er en herlig sommerrett. Og greit å ha i kjøleskapet hvis man blir litt "fysen" og ikke vil ha noe usunt. Tenker fortsatt på "beach 2010" selv om det k...

Dessertsymfoni

Thea og jeg ville overraske Henning og Ane med en skikkelig deilig dessert. Det gjorde vi. Vi tok kanskje litt av, men det var skikkelig gøy. Og for å være helt ærlig så var det ikke alt for mye ar...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits