august 2010

Skalldyrfat og aioli

Skalldyr er luksus og det er deilig. Siden jeg ikke spiser s flotte skalldyr som her mer enn et par ganger i ret s fles det s utrolig deilig nr jeg kan sette med ned "frtse" i de...

Fruktdessert

Jeg elsker friske br og frukter. Man kan lage jo bruke det man fr tak i alt ettersom nr det er sesong. Sommeren er deilig nr man fr tak i frisk bringebr, nektariner, meloner...... Da er det v...

Tortilla med kylling og grnnsaker

Hverdagsmat behver ikke vre kjedelig. Heller ikke sunn mat. Et godt alternativ til en sunn og god hverdagsmiddag er tortilla fyllt med kylling og grnnsaker. En smart mte f barn til spise...

Liveche kylling med tagliatelle

Liveche kylling er s utrolig mye bedre enn vanlig kylling. Den er saftig, mye smak, og mr. Den koster litt mer, men til fest er det vel ikke noe problem spandere p seg litt ekstra, eller hvis ...

Falafel med pita og gresk salat

Jeg er i det sunne hjrnet om dagen og derfor gr det i litt lettere mat. I dag ble det Falafel med pitabrd (grovt) fylt med hummus, gresk salat og tzatsiki. ( I lenken er salaten ogs med biffsti...

Lasagna fra Montelupo

Denne lasagnaen er ett av rets beste ferieminner. Vi fikk den p en liten restaurant i Montelupo i Piemonte. Da vi skulle bestille maten fikk vi velge mellom et par retter, men da hun nevne lasagn...

Herlig kake fra Pascal

Det er ikke alltid man behver lage alt fra bunnen selv. Noen ganger gr man til en av byens beste konditorer og kjper med seg kake hjem. Vi dro til Pascal i Bygdy Alle og kjpte med oss en sjo...

Fransk lksuppe

Fransk lksuppe er bare kjempegodt. Min suppe tar litt tid lage for den m koke en stund, men det er ikke vanskelig lage. Og det blir s utrolig godt. En annen ting er jo at lk er veldig bra f...

Badeferie i Italia

De som flger min blogg har ftt med seg at jeg elsker Italia. I sommer var vi to uker ved kysten og det var som vanlig veldig deilig. Den samme leiligheten, den samme stranden, de samme menneskene...

Caprese i Italia

Jeg m bare si det igjen. Italia er paradis nr det gjelder rvarer. Etter en kort formiddag p markedet var det duket for en deilig enkel lunch med caprese. Enkelt fortalt er det fersk mozerella, ...

Rdbetsalat med feta og koriander

I gr fikk jeg et knalltips av Fanny hos Edens Have. Varm rbetsalat med feta og koriander. Det ble fantastisk godt og s er det jo kjempesunt. Jeg serverte den med grillet kyllingbryst. Mlene til...

Porsjonsbrd

Jeg fortsetter min eksperimentering med brdlaging. Datteren min nsker seg litt mer spennende matpakker til hsten og da tenkte jeg at et godt porsjonsbrd er en god start. Dette kan fylles med al...

Grindelwald og lunsj p toppen av et fjell

I Sveits opplever man f den deiligste suppen og salaten p fjelltopper som er mye hyere enn Galdhpiggen. Alt smaker s godt nr man er p tur, og sveitserne er mestre p Gulasjsuppe. De har og...

Lakseburger

Etter hver sommerferie setter jeg meg noen nye ml. Ofte er det mer trening, mindre mat, godt humr........ Denne gangen har jeg bestemt meg for at vi skal ha fisk to dager i uka. Jentene mine synt...

Piemonte - det finnes knapt noe bedre

Piemonte er Italia p sitt beste. Nydelig mat og vin, flott natur og herlige mennesker. Det er bde lett og vanskelig bli kjent i Piemonte. Det er ikke et stort omrde og det er oversiktlig. Men ...

Ravioli med tomatsaus

Italiensk mat er kjent for sin enkelhet, det er i min verden ikke negativt. Maten er basert p gode rvarer og man skal smake hva man spiser. Det er selvflgelig ikke vanskelig lage god mat nr m...

Melondessert

I sommer spiste jeg en fantastisk dessert som var SUPERENKEL lage. Dette blir den nye slageren. Kanskje ikke s barnevannlig da den inneholder en del portvin, men for oss voksne, nammmmm. Vi var ...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits