august 2010

Skalldyrfat og aioli

Skalldyr er luksus og det er deilig. Siden jeg ikke spiser så flotte skalldyr som her mer enn et par ganger i året så føles det så utrolig deilig når jeg kan sette med ned å "fråtse" i de...

Fruktdessert

Jeg elsker friske bær og frukter. Man kan lage jo bruke det man får tak i alt ettersom når det er sesong. Sommeren er deilig når man får tak i frisk bringebær, nektariner, meloner...... Da er det v...

Tortilla med kylling og grønnsaker

Hverdagsmat behøver ikke å være kjedelig. Heller ikke sunn mat. Et godt alternativ til en sunn og god hverdagsmiddag er tortilla fyllt med kylling og grønnsaker. En smart måte å få barn til å spise...

Liveche kylling med tagliatelle

Liveche kylling er så utrolig mye bedre enn vanlig kylling. Den er saftig, mye smak, og mør. Den koster litt mer, men til fest er det vel ikke noe problem å spandere på seg litt ekstra, eller hvis ...

Falafel med pita og gresk salat

Jeg er i det sunne hjørnet om dagen og derfor går det i litt lettere mat. I dag ble det Falafel med pitabrød (grovt) fylt med hummus, gresk salat og tzatsiki. ( I lenken er salaten også med biffsti...

Lasagna fra Montelupo

Denne lasagnaen er ett av årets beste ferieminner. Vi fikk den på en liten restaurant i Montelupo i Piemonte. Da vi skulle bestille maten fikk vi velge mellom et par retter, men da hun nevne lasagn...

Herlig kake fra Pascal

Det er ikke alltid man behøver å lage alt fra bunnen selv. Noen ganger går man til en av byens beste konditorer og kjøper med seg kake hjem. Vi dro til Pascal i Bygdøy Alle og kjøpte med oss en sjo...

Fransk løksuppe

Fransk løksuppe er bare kjempegodt. Min suppe tar litt tid å lage for den må koke en stund, men det er ikke vanskelig å lage. Og det blir så utrolig godt. En annen ting er jo at løk er veldig bra f...

Badeferie i Italia

De som følger min blogg har fått med seg at jeg elsker Italia. I sommer var vi to uker ved kysten og det var som vanlig veldig deilig. Den samme leiligheten, den samme stranden, de samme menneskene...

Caprese i Italia

Jeg må bare si det igjen. Italia er paradis når det gjelder råvarer. Etter en kort formiddag på markedet var det duket for en deilig enkel lunch med caprese. Enkelt fortalt er det fersk mozerella, ...

Rødbetsalat med feta og koriander

I går fikk jeg et knalltips av Fanny hos Edens Have. Varm røbetsalat med feta og koriander. Det ble fantastisk godt og så er det jo kjempesunt. Jeg serverte den med grillet kyllingbryst. Målene til...

Porsjonsbrød

Jeg fortsetter min eksperimentering med brødlaging. Datteren min ønsker seg litt mer spennende matpakker til høsten og da tenkte jeg at et godt porsjonsbrød er en god start. Dette kan fylles med al...

Grindelwald og lunsj på toppen av et fjell

I Sveits opplever man å få den deiligste suppen og salaten på fjelltopper som er mye høyere enn Galdhøpiggen. Alt smaker så godt når man er på tur, og sveitserne er mestre på Gulasjsuppe. De har og...

Lakseburger

Etter hver sommerferie setter jeg meg noen nye mål. Ofte er det mer trening, mindre mat, godt humør........ Denne gangen har jeg bestemt meg for at vi skal ha fisk to dager i uka. Jentene mine synt...

Piemonte - det finnes knapt noe bedre

Piemonte er Italia på sitt beste. Nydelig mat og vin, flott natur og herlige mennesker. Det er både lett og vanskelig å bli kjent i Piemonte. Det er ikke et stort område og det er oversiktlig. Men ...

Ravioli med tomatsaus

Italiensk mat er kjent for sin enkelhet, det er i min verden ikke negativt. Maten er basert på gode råvarer og man skal smake hva man spiser. Det er selvfølgelig ikke vanskelig å lage god mat når m...

Melondessert

I sommer spiste jeg en fantastisk dessert som var SUPERENKEL å lage. Dette blir den nye slageren. Kanskje ikke så barnevannlig da den inneholder en del portvin, men for oss voksne, nammmmm. Vi var ...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits