august 2011

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco er en nydelig italiensk gryterett med kalveknoke. Denne surrer i en deilig saus i mange timer og smaken blir himmelsk. Her må man være tålmodig og la kjøttet surre lenge nok, minst 2 timer...

Pai med spinat og parmesan

En deilig pai som er lett å lage, og som smaker skikkelig godt. Jeg hadde lyst på noe godt til middag i dag og pai er alltid godt.Nå spiser begge jentene dette også. Endelig har de forstått at pai ...

Kveitefilet med oksehalesaus

Kombinasjonenen kveitefilet og oksehalesaus er utrolig bra. Det høres kanskje rart ut å blande kjøttsmak med fisk, men det er noen smaker som går veldig godt sammen. Man kan f.eks. rulle en breifla...

Sashimi med dipp saus

Av og til får jeg så utrolig lyst på sushi eller sashimi. Det må være noe kroppen trenger, tenker jeg, for jeg virkelig MÅÅÅÅ ha det. Hvis jeg ikke har noe i huset som kanbrukes sområvarer til sush...

Meksikansk speilegg

Da jeg studerte i Denver, USA, spiste vi ofte frokost ute i helgene. Da var en av mine favoritter meksikansk speilegg, også kaldt Houevos Rancheros. Det er enkelt fortalt speilegg på tortilla med e...

Karbonade med kapers, løk og rødbet

Karbonade tartar kan man også kalle denne retten. Det er en varm tartar, kan man nesten si. Her er det en oppskrift på to store karbonader for jeg har ikke noe særlig tilbehør annet enn en grønn sa...

Asparges med butterdeig

Dette er en enkel, men utrolig god forrett. Perfekt å servere i selskap for den er så enkel å lage, ser veldig braut og smaker ennå bedre. Jeg syntes hvit asparges er bedre enn grønn, iallefall når...

Ravioli med ricotta og parmesanfyll

Nå er jeg tilbake i det "italienske hjørnet" og da bledet hjemmelaget ravioli på menyen. Det er virkelig ikke vanskelig å lage fersk pasta, og har man ikke pastamaskin holder det å kjevle deigen sk...

Ovnsbakte bær

Dette er en dessert som er fantastisk god. Nå som det er så mye gode bær er det bareå frotse i dem. Denne oppskriften er veldig enkel, og man får masse igjen for liten innsats. Bærene, eller frukte...

Syltet SALMA laks

Dette er skikkelig deilig sommermat. Jeg er fortsatt i humør til til "ekte" norsk mat, selv om jeg elsker maten i Italia. Jeg kommer tilbake til sommerens opplevelser litt senere. Syltet laks var ...

Omelett

Hver morgen i Italia laget jeg omelett til frokost. Eggene er jo så utrolig gode og man kan fylle med masse godt. Og en liten deilig frisk salat ved siden var en kick-start på dagen. Denne oppskrif...

Kremet fiskesuppe

Etter mange deilige uker i Italia, med utrolig mye god mat og vin, så meldte behovet for norsk mat seg veldig hos meg. Jeg fikk så utrolig lyst på hjemmelaget norsk fiskesuppe. Men for all del, Ita...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits