august 2011

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco er en nydelig italiensk gryterett med kalveknoke. Denne surrer i en deilig saus i mange timer og smaken blir himmelsk. Her m man vre tlmodig og la kjttet surre lenge nok, minst 2 timer...

Pai med spinat og parmesan

En deilig pai som er lett lage, og som smaker skikkelig godt. Jeg hadde lyst p noe godt til middag i dag og pai er alltid godt.N spiser begge jentene dette ogs. Endelig har de forsttt at pai ...

Kveitefilet med oksehalesaus

Kombinasjonenen kveitefilet og oksehalesaus er utrolig bra. Det hres kanskje rart ut blande kjttsmak med fisk, men det er noen smaker som gr veldig godt sammen. Man kan f.eks. rulle en breifla...

Sashimi med dipp saus

Av og til fr jeg s utrolig lyst p sushi eller sashimi. Det m vre noe kroppen trenger, tenker jeg, for jeg virkelig M ha det. Hvis jeg ikke har noe i huset som kanbrukes somrvarer til sush...

Meksikansk speilegg

Da jeg studerte i Denver, USA, spiste vi ofte frokost ute i helgene. Da var en av mine favoritter meksikansk speilegg, ogs kaldt Houevos Rancheros. Det er enkelt fortalt speilegg p tortilla med e...

Karbonade med kapers, lk og rdbet

Karbonade tartar kan man ogs kalle denne retten. Det er en varm tartar, kan man nesten si. Her er det en oppskrift p to store karbonader for jeg har ikke noe srlig tilbehr annet enn en grnn sa...

Asparges med butterdeig

Dette er en enkel, men utrolig god forrett. Perfekt servere i selskap for den er s enkel lage, ser veldig braut og smaker enn bedre. Jeg syntes hvit asparges er bedre enn grnn, iallefall nr...

Ravioli med ricotta og parmesanfyll

N er jeg tilbake i det "italienske hjrnet" og da bledet hjemmelaget ravioli p menyen. Det er virkelig ikke vanskelig lage fersk pasta, og har man ikke pastamaskin holder det kjevle deigen sk...

Ovnsbakte br

Dette er en dessert som er fantastisk god. N som det er s mye gode br er det bare frotse i dem. Denne oppskriften er veldig enkel, og man fr masse igjen for liten innsats. Brene, eller frukte...

Syltet SALMA laks

Dette er skikkelig deilig sommermat. Jeg er fortsatt i humr til til "ekte" norsk mat, selv om jeg elsker maten i Italia. Jeg kommer tilbake til sommerens opplevelser litt senere. Syltet laks var ...

Omelett

Hver morgen i Italia laget jeg omelett til frokost. Eggene er jo s utrolig gode og man kan fylle med masse godt. Og en liten deilig frisk salat ved siden var en kick-start p dagen. Denne oppskrif...

Kremet fiskesuppe

Etter mange deilige uker i Italia, med utrolig mye god mat og vin, s meldte behovet for norsk mat seg veldig hos meg. Jeg fikk s utrolig lyst p hjemmelaget norsk fiskesuppe. Men for all del, Ita...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits