september 2010

Søtpotetsalat

Det går i RawFood inspirerte retter om dagen. Det som er fantastisk er at jeg merker på kroppen at jeg spiser sunn mat om dagen. Masse energi og jeg er i godt humør. Denne retten er ikke helt rawfo...

Mangogrøt

Mangogrøt, eller fruktgrøt, høres kanskje ikke så fristende ut, men det er supergodt. Dette er den nye slageren hjemme hos oss og det er en perfekt erstatning for søtsaker når man blir ekstra fysen...

Gåseleverpate

Her kan man bruke gåselever eller kyllinglever. For mange er det en barriere å lage egen pate eller leverpostei, men det er veldig enkelt nå når man har foodprosessor. Jeg laget denne på 5 minutter...

Saus til gåselever

En skikkelig god og lettlaget saus til gåselver er en blanding av finhakket sjalotteløk og finhakket tørket aprikos. Det er viktig å ha noe søtt til gåselever og denne blandingen er kjempegod. Og t...

Bakt torsk med parmesansaus og kantareller

Torsk er en av de beste fiskene jeg kan få. Nå på høsten smaker det ekstra godt med litt kraftig mat, og til denne torskeretten har jeg laget en parmesansaus og stekte kantareller. Nå kan man jo fi...

Kyllingrullade med squashspagetti

En god kyllingrullade er et nydelig alternativ til vanlig kyllingbryst. Det kan fylles med det man har tilgjengelig og denne gangen ble mine rullader fylt med parmesan, urter og grillet paprika. Et...

Knekkebrød

Jeg har vel aldri trodd jeg skulle lage mitt eget knekkebrød, men etter å ha smakt "Krølle's" hjemmelagde knekkebrød så var det ingen vei utenom. Det var bare så utrolig godt og det er kjempelett å...

"Cashewnøttsmøreost"

Inspirert av RawFood trenden så har jeg laget en "smøreost" hvor basisen er cahewnøtter. Den smaker kjempegodt, og her kan man spise med god samvittighet. Det ble en slager hos min eldste datter me...

Åpen lasagna

Dette er en vinner. Så utrolig godt. Det er ikke så vanskelig å lage, men man må ha god pasta. Det er ikke så lett å få tak i ferske lasagnaplater, men jeg har funnet noen veldig gode på Centra. El...

Biff Stroganof

Biff Stroganof er en deilig høst eller vinter rett. Masse smak og kjempegodt. Jeg lager den ofte dagen etter at vi har hatt kjøttfondue for det blir alltid kjøtt til overs. Kjøttet er da kjempegodt...

Linsesalat med fetaost

Inspirert av trenden Raw Food laget jeg en grønn linsesalat med fetaost til lunsj i dag. Ikke bare var det godt men det er jo utrolig sunt også. Det som er så fantastisk når man spiser denne typen ...

Jordbærsuppe

Jordbærsuppe kan kanskje høres litt kjedelig ut. Hos meg kom det et sukk hos noen av familiemedlemmene da jeg sa at dagens dessert er jordbærsuppe. Men de skulle ha visst. For det er kjempegodt. Og...

Kamskjellmousse i en eple/skalldyrsuppe

Dette er en helt nydelig forrett. Skikkelig festmat og den imponerer garantert. Det er mange spennende smaker og bare nam-nam. Jeg syntes ofte kamskjell kan bli litt ensformig så denne oppskriften ...

Fransk sjokoladekake

Fransk sjokoladekake er min yndlingssjokoladekake. Den inneholder ikke mel og er saftig og god. Den er ikke for mektig og god sammen med friske bær eller med en appelsinsaus (se oppskrift nederst i...

Pizza - italian way

Hva skal vi ha til middag i dag? Vi sitter i bilen etter en langweekend på familiegården i Skjåk. Det har vært potethelg (høsting av poteter) og mye arbeid og husmannskost, forøvrig utrolig godt. S...

Løksalat

Her er en deilig salat som er godt tilbehør til det meste. Jeg hadde det sammen med hjemmelagde karbonader og det passer kjempegodt. Det er helt sikkert også godt sammen med grillet eller stekt kjø...

Skalldyrpai

En deilig pai som passer en solrik ettermiddag. Dette er sommer/sen-sommer mat. Her kan man bruke de skalldyrene man ønsker og liker. Selv har jeg valgt blåskjell, reker og krepsehaler. Det er nest...

Kyllingsalat

Her er nok et sunt alternativ til middag. En deilig kyllingsalat med MASSE godt i. Har vært på Zumba trening og trenger en god og sunn middag nå. Egentlig er jg så sliten at jeg nesten bare kunne h...

Grønnsaksuppe - utenom det vanlige

Dette er en Ayuvedisk suppe. Den er full av næringsstoffer og veldig god.Ayurveda er sannsynligvis ett av verdens eldste medisinske system som fortsatt er levende. Navnet betyr «kunnskap om livet» ...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits