september 2013

Paris restaurant tips

Det er mange som spør meg om restaurant tips i Paris. Nå har jeg vært der hvert år de siste 17 årene så jeg begynner å få ganske peilig på byen. Den er jo bare helt fantastisk. Jeg har skrevet om b...

Rødbetsalat med Chevre og urter

Dette er en sikker vinner. Fantastisk godt og supersunt (kanskje minus osten). Bak hel rødbet i ovnen en times tid. Avkjøl. Fjern så skallet og del rødbeten i skiver. Legg over små biter av Chevre...

Grillet ytrefilet med soja, lime, spisskummin og grønne linser

Dette er en fantastisk god rett som også er supersunn. Denne bør prøves. Til 6 personer:600-800kg ytrefiletSaft fra 1 1/2 lime1/2 dl soyasaus1 ts malt spisskummin2 sp Olivenolje2 ts finhakket rød ...

Lefseruller med elgpølse, kremost og blåbær

Disse lefserullene går ned på høykant. Perfekt på en buffet eller som snacks. De er enkle å lage og smaker utrolig godt. De holder seg i kjøleskapet i minst en dag, så de kan lages i god tid før se...

Tortano med mozerella og parmaskinke

Tortano er et nydelig italiensk brød som er perfekt til buffeer, til supper, til pasta, ja hva man måtte ønske. Brødet er supergodt, og som all annen gjærbakst, best når det er nybakt. Det er lett ...

Grillet kyllingsalat

Dette er en knalldeilig kyllingsalat som ble til da jeg grillet kjyllingbrystene litt for mye til at de kunne kalles saftige. Så da tenkte jeg at en salat ville gjøre kyllingen litt saftigere, og j...

Sushi in a bowl (Chirashizushi)

Chirashizushi er sushiris servert i en bolle med oppklippet tang. Det er mange varianter og man kan toppe det med hva man har tilgjengelig. Selv topper jeg det med Salma, syltet ingefær, avocado, s...

Rundstykke

Disse rundstykkene er veldig gode. Jeg pleier å variere formen og da kan det jo se veldig bra ut. Til 18 rundstykker: 1 kg siktet speltmel 1 pose tørrgjær 1eggeplomme 25 g smør 1 sp honning 1-2 ts...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits