oktober 2010

Tagliatelle med grnnsaker og skinke

Denne retten krever god pasta. Fersk tagliatelle eller en god trket. Da m man opp i pris, men det er bare snn det er. Dette er en typisk italiensk pasta hvor smakene kommer godt frem. Og s tar ...

Sashimi forrett

En nydelig forrett som en superrask lage. Det som gjr denne retten er sausen. Det er en slags Ponzu saus, laget ut fra min egen fantasi. Retten ser deilig og ut og den smaker deilig. Og den er s...

Lykkelig i Paris

Jeg er ikke helt ferdig med hstens tur til Paris. Fikk jo skrevet om en utrolig deilig restaurantopplevelse rett etter at vi kom hjem, men jeg vil dele noen av de andre opplevelsene vi hadde ogs....

Curry gryte "retro style"

Da jeg var liten laget moren min av og til en currygryte som jeg syntes var skikkelig eksotisk og utrolig god. Den gangen (70-, tidlig 80 tallet)var det jo ingen indiske restauranter i byen og denn...

Lasagna Bolognese

Lasagna bolognese er noe av det beste jeg vet. Av og til blir jeg s fysen p det at jeg bare "m ha det". Det passer kjempegodt p en flott hstdag, vel det passer jo egentlig alltid, men det er j...

Melon og parmaskinke

En av de enkleste og beste forrettene jeg kan tenke meg. S enkelt, og s godt. Skinke og melon, gjerne med litt balsamico-glace over. Det er nesten ikke ndvendig forklare oppskriften en gang fo...

Elg indrefilet med plommesaus

Elg indrefilet med plommesaus er en helt r kombinasjon. Dette er skikkelig festmat. Sjelden har jeg laget en saus som har passet bedre til kjtt. Og det er ikke bare til egl denne sausen passer. A...

Asiatisk salat

Her forleden fikk jeg skikkelig lyst p noe asiatisk, men jeg hadde ikke noe godt lage et helt mltid av. Men lysten var s sterk at jeg mtte tenke kreativt. Jeg hadde litt rd rogn igjen fra he...

Croque monsieur

Croque monsieur er et varmt smrbrd med skinke og ost (gjerne gruyre), som stekes eller grilles. I blant dyppes brdet i pisket egg frst. Croque monsieur har sin opprinnelse i Frankriket som hur...

Tunfisk med nudler og grnnsaker

Det ble en deilig tunfisk middag etter en kt med Zumba trening. Nr jeg spiser middag etter trening fler jeg for spise noe sunt. Og det er bra for jeg er supersulten etter en hard kt.Denne gan...

Restauranttips Paris

Etter en deilig hstferie i Paris sitter jeg nok en gang igjen med flelsen av at denne byen kommer jeg aldri til f nok av. Det er s utrolig vakkert der, og man kan spise og drikke utrolig godt...

Sole Meuniere

Hstferien i r gikk som vanlig til Paris. En av dagene er middag p La Coupole obligatorisk. Vanligvis spiser jeg skalldyr der, men denne gangen fikk jeg lyst til prve Sole Meuniere. Det er en ...

Quesadilla

Quesadilla er en meksikansk rett for betyr "ost i tortilla". Det er en rett som passer som middag, lunsj, snacks, i matpakken, ja, nr man mtte nske. Jeg lager ogs en enklere variant til frokost...

Kamskjell med nydelig saus

Dette er en deilig forrett. Den lages raskt og den smaker helt nydelig. Jeg dikk tak i ferske kamsjell og det er jo utrolig godt. Det er ikke s vanskelig renske et kamskjell. Det viktigste er ...

pen lasagna - versjon 2

pen lasagna, som jeg har skrevet om tidligere, er bare utrolig godt og spennende. Muligheten for variere ligger kun i en egen fantasi. Denne gangen laget jeg den med noen av hstens rvarer, kan...

Spiresalat med kylling

I min utforsking av (for meg) nye rvarer kjpte jeg i dag 3 forskjellige spirer p Centra. Visste ikke helt hva jeg skulle lage, men da jeg kom hjem var jeg utrolig sulten og det var enn noen tim...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits