november 2010

Peppernøtter

1. søndag i advent. Som den juleromantikeren jeg er så starter forberedelsene til julen i dag. Har hengt opp lys ute og starter på julekakene. Det første jeg lager er peppernøtter, og jeg lager man...

Rundstykker med en vri

Ferske rundstykker til frokost er vel det man kan kalle litt "luksus". Disse rundstykkene laget jeg litt etter innfallsmetoden og resultatet ble veldig bra. Skikkelig gode rundstykker. Når de blir ...

Saftig sjokoladekake

En deilig og saftig sjokoladekake med MASSE bær. En herlig dessert.Oppskrift:250 g kokesjokolade250 g smør4 egg200 g melis125 g hvetemelSett opvnen på180 grader.Smelt smør i en gryte. Brekk sjokola...

Caprese tårn

En ny måte å lage Caprese på. Her bygger man i høyden. På den måten måtenser retten spennende og flott ut. I tillegg til vanlig Capresehar jeg pesto og pinjekjerner sammen med tomat og mozerella. V...

Raw Food "spagetti"

Dette er en skikkelig god rett som vil overraske. Det er kun rå ingredienser og det er supersunt. Kroppen vil juble. Dette er absolutt noe man skal spise alene som et selvstendig måltid eller som e...

Thai wok

Tusen takk for TT Supermarkedi Torggata i Oslo. TT Supermarked ligger i Torggata 26. For de som ikke bor i Oslo så kan man finne noen av ingrediensene i vellassorterte butikker. Men jeg hadde nok e...

Guacomole

Guacomole, nam-nam. Denne blir jo aller best når man lager den selv. Har man en liten foodprosessor så er denne laget på et par minutter. Godt til meksikansk mat, kjøtt, salater, fisk, som dipp. T...

Tomatsalsa

Når vi skal ha taco lager jeg ofte min egen salsa. Den er så utrolig mye bedre enn de man kjøper. Min hjemmelagde tomatsalsa er også god til annen mat enn taco. Prøv den sammen med fisk, gjerne ste...

Avocadocarpaccio med reker

Denne retten er som Henning sa i går "litt 80-tall", men gjort litt mer fancy. Han har helt rett. Litt avansert form for rekecoctail. Uansett om det 80-talls så syntes jeg det er skikkelig godt. Hv...

Finnbiff

Dette er snaddermat. Passer en mørk høstkveld. Jeg syntes Finnbiff er en av de beste gryterettene jeg kan få. Problemet er at jeg alltid spiser meg for mett av dette for jeg syntes det er så godt. ...

Rimmis' makroner

Noe av det beste vi kan få i Paris erFranske Makroner. Tidligere kjøpte vi med oss disse hjem i mengder for de er jo bare sååååååå gode. Men nå har jeg endelig funnet ut hvordan jeg lager dem, og d...

Villsvinstek

Villsvinstek er ikke dagligkost. Faktum er at jeg aldri har laget det før, men jeg har spistvillsvin flere ganger i Italia, nærmere bestemt i Piemonte. Vi spiste en villsvinstek som hadde marinert ...

Hjemmelaget ravioli

Hjemmelaget pasta er ikke så fryktelig vanskelig. Og til ravioli behøver man heller ikke en pastamaskin. Man kan kjvele ut deigen. Trikset med å få til pasta er å ha en god deig som har blitt eltet...

Middagsalat

Prøver å starte uken med sunn mat. Denne helgen ble det ostefondue og det er jo kraftig kost både for magen og med kalorier. Men du så godt.En middagsalat må ha nok mat i seg til at man ikke blir s...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits