november 2010

Pepperntter

1. sndag i advent. Som den juleromantikeren jeg er s starter forberedelsene til julen i dag. Har hengt opp lys ute og starter p julekakene. Det frste jeg lager er pepperntter, og jeg lager man...

Rundstykker med en vri

Ferske rundstykker til frokost er vel det man kan kalle litt "luksus". Disse rundstykkene laget jeg litt etter innfallsmetoden og resultatet ble veldig bra. Skikkelig gode rundstykker. Nr de blir ...

Saftig sjokoladekake

En deilig og saftig sjokoladekake med MASSE br. En herlig dessert.Oppskrift:250 g kokesjokolade250 g smr4 egg200 g melis125 g hvetemelSett opvnen p180 grader.Smelt smr i en gryte. Brekk sjokola...

Caprese trn

En ny mte lage Caprese p. Her bygger man i hyden. P den mten mtenser retten spennende og flott ut. I tillegg til vanlig Capresehar jeg pesto og pinjekjerner sammen med tomat og mozerella. V...

Raw Food "spagetti"

Dette er en skikkelig god rett som vil overraske. Det er kun r ingredienser og det er supersunt. Kroppen vil juble. Dette er absolutt noe man skal spise alene som et selvstendig mltid eller som e...

Thai wok

Tusen takk for TT Supermarkedi Torggata i Oslo. TT Supermarked ligger i Torggata 26. For de som ikke bor i Oslo s kan man finne noen av ingrediensene i vellassorterte butikker. Men jeg hadde nok e...

Guacomole

Guacomole, nam-nam. Denne blir jo aller best nr man lager den selv. Har man en liten foodprosessor s er denne laget p et par minutter. Godt til meksikansk mat, kjtt, salater, fisk, som dipp. T...

Tomatsalsa

Nr vi skal ha taco lager jeg ofte min egen salsa. Den er s utrolig mye bedre enn de man kjper. Min hjemmelagde tomatsalsa er ogs god til annen mat enn taco. Prv den sammen med fisk, gjerne ste...

Avocadocarpaccio med reker

Denne retten er som Henning sa i gr "litt 80-tall", men gjort litt mer fancy. Han har helt rett. Litt avansert form for rekecoctail. Uansett om det 80-talls s syntes jeg det er skikkelig godt. Hv...

Finnbiff

Dette er snaddermat. Passer en mrk hstkveld. Jeg syntes Finnbiff er en av de beste gryterettene jeg kan f. Problemet er at jeg alltid spiser meg for mett av dette for jeg syntes det er s godt. ...

Rimmis' makroner

Noe av det beste vi kan f i Paris erFranske Makroner. Tidligere kjpte vi med oss disse hjem i mengder for de er jo bare s gode. Men n har jeg endelig funnet ut hvordan jeg lager dem, og d...

Villsvinstek

Villsvinstek er ikke dagligkost. Faktum er at jeg aldri har laget det fr, men jeg har spistvillsvin flere ganger i Italia, nrmere bestemt i Piemonte. Vi spiste en villsvinstek som hadde marinert ...

Hjemmelaget ravioli

Hjemmelaget pasta er ikke s fryktelig vanskelig. Og til ravioli behver man heller ikke en pastamaskin. Man kan kjvele ut deigen. Trikset med f til pasta er ha en god deig som har blitt eltet...

Middagsalat

Prver starte uken med sunn mat. Denne helgen ble det ostefondue og det er jo kraftig kost bde for magen og med kalorier. Men du s godt.En middagsalat m ha nok mat i seg til at man ikke blir s...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits