desember 2010

Gulrotsuppe

Etter mye god julemat er trangen på noe sunt ganske sterk. Så i dag ble det gulrotsuppe til lunsj. Og siden jeg fortsatt er ganske forkjøla så ispedde jeg suppen med hvitløk, chili og ingefær. Dett...

Rimmis-bloggen 1 år, det beste fra dette året

i dag er Rimmis-bloggen ett år. Da jeg startet trodde jeg ikke jeg skulle holde på så mye som jeg har gjort, og jeg syntes det er kjempegøy å se at jeg har så mange lesere. Det inspirerer. Jeg har ...

Pai med rogn

Mfit i alle etegilder, så fikk jeg et akutt behov for noe annet enn julemat. Og nå er jeg i "paihjørnet" så det ble en pai til lunsj. Dette er det jeg vil kalle en "reste-pai", men du så godt. Denn...

Nøttkaramell

Har vært storproduksjon nå med marsipan og julekonfekt. Dette er jo så utrolig lett å lage, men det er nok mange som syntes det virker vanskelig. Og det er jo skikkelig imponerende å lage sitt eget...

Julekjøttkaker

Ja, da har penicilinen begynnt å virke og matlysten er så smått tilbake. Holder litt igjen for det vvar jo deilig å se kiloene rase av. Men jeg må vel innse at de kommer fort på igjen i jula.Hos os...

God førjulstid

Det blir ikke så mange oppskrifter om dagen for bronkitten herjer i huset og da er matlysten på bånn. Men jeg skal komme sterkt tilbake, det lover jeg. Og den 27. desember har Rimmis bloggen ett år...

Dagens pai

I dag var det pai som fristet. Denne gangen ble det med spinat, løk, gruyer, parmesan og cottage cheese (for sunnhetens skyld). Og hele ble spist opp. Henning sa at dette måtte vi bare spise oftere...

Sjokolade rispuffer

Rispuffer er absolutt favorittjulekaken her i huset. Jeg må lage den flere ganger for (kakesnokerne) spiser opp alt så fort jeg har laget en porsjon. Jeg husker min mor laget dette da jeg var liten...

Ruccolapesto med mandler

Denne pestoen er et utrolig bra alternativ til vanlig pesto som man får servert på veldig mye om dagen. Man kan kanskje gå litt lei. Men pesto behøver ikke bare være med basilikum. Man kan lage tør...

Tagliatelle med serranoskinke

Nå er det på tide med litt italiensk mat igjen. I dag hadde jeg lyst på en god pasta sammen med deilig rødvin. Har vært på "selvutviklingskurs" hele dagen og er i skikkelig godt humor. Har funnet "...

Gryte med potetmoslokk

En deilig middag som passer nå i vinterkulden. Retten er litt "retro", og jeg husker vi spiste dette da jeg var liten. Kanskje uten chili og hvitløk for det ga jo så dårlig ånde. Nå spiser jeg chil...

Mangosild

Før jul så er det viktig å spise mye god sild. Det er kun i desember at jeg lager sild, men da eksperimenterer jeg masse. Noen ganger må det kastes, men ofte blir det kjempegodt, som min mangosild....

Kransekakestenger

Verdens enkleste julekake. Kransekakestenger dyppet i sjokolade. Nam-nam. Dette greier de aller fleste. Oppskriften er enkel: 1 kransekakedeig (kjøpes i butikken)3 plater kokesjokolade1/2 ts vanil...

Krumkaker

Julebaksten er i full gang og nå ble favorittkaken bakt. Krumkaker er et "must" i julen. Og så lukter det så godt i huset når man holder på å lage dem. Jeg lager 60 stk, men når julen kommer er det...

Kyllinggryte

Den siste uken har vært utrolig hektisk på jobb og i tillegg har eldstemann vært syk. Så det har ikke blitt tid til de store kulinariske utfoldelsene. Og jeg har, for å være helt ærlig, ikke hatt m...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerøra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjørg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle områder i verden og prøver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits