desember 2010

Gulrotsuppe

Etter mye god julemat er trangen p noe sunt ganske sterk. S i dag ble det gulrotsuppe til lunsj. Og siden jeg fortsatt er ganske forkjla s ispedde jeg suppen med hvitlk, chili og ingefr. Dett...

Rimmis-bloggen 1 r, det beste fra dette ret

i dag er Rimmis-bloggen ett r. Da jeg startet trodde jeg ikke jeg skulle holde p s mye som jeg har gjort, og jeg syntes det er kjempegy se at jeg har s mange lesere. Det inspirerer. Jeg har ...

Pai med rogn

Mfit i alle etegilder, s fikk jeg et akutt behov for noe annet enn julemat. Og n er jeg i "paihjrnet" s det ble en pai til lunsj. Dette er det jeg vil kalle en "reste-pai", men du s godt. Denn...

Nttkaramell

Har vrt storproduksjon n med marsipan og julekonfekt. Dette er jo s utrolig lett lage, men det er nok mange som syntes det virker vanskelig. Og det er jo skikkelig imponerende lage sitt eget...

Julekjttkaker

Ja, da har penicilinen begynnt virke og matlysten er s smtt tilbake. Holder litt igjen for det vvar jo deilig se kiloene rase av. Men jeg m vel innse at de kommer fort p igjen i jula.Hos os...

God frjulstid

Det blir ikke s mange oppskrifter om dagen for bronkitten herjer i huset og da er matlysten p bnn. Men jeg skal komme sterkt tilbake, det lover jeg. Og den 27. desember har Rimmis bloggen ett r...

Dagens pai

I dag var det pai som fristet. Denne gangen ble det med spinat, lk, gruyer, parmesan og cottage cheese (for sunnhetens skyld). Og hele ble spist opp. Henning sa at dette mtte vi bare spise oftere...

Sjokolade rispuffer

Rispuffer er absolutt favorittjulekaken her i huset. Jeg m lage den flere ganger for (kakesnokerne) spiser opp alt s fort jeg har laget en porsjon. Jeg husker min mor laget dette da jeg var liten...

Ruccolapesto med mandler

Denne pestoen er et utrolig bra alternativ til vanlig pesto som man fr servert p veldig mye om dagen. Man kan kanskje g litt lei. Men pesto behver ikke bare vre med basilikum. Man kan lage tr...

Tagliatelle med serranoskinke

N er det p tide med litt italiensk mat igjen. I dag hadde jeg lyst p en god pasta sammen med deilig rdvin. Har vrt p "selvutviklingskurs" hele dagen og er i skikkelig godt humor. Har funnet "...

Gryte med potetmoslokk

En deilig middag som passer n i vinterkulden. Retten er litt "retro", og jeg husker vi spiste dette da jeg var liten. Kanskje uten chili og hvitlk for det ga jo s drlig nde. N spiser jeg chil...

Mangosild

Fr jul s er det viktig spise mye god sild. Det er kun i desember at jeg lager sild, men da eksperimenterer jeg masse. Noen ganger m det kastes, men ofte blir det kjempegodt, som min mangosild....

Kransekakestenger

Verdens enkleste julekake. Kransekakestenger dyppet i sjokolade. Nam-nam. Dette greier de aller fleste. Oppskriften er enkel: 1 kransekakedeig (kjpes i butikken)3 plater kokesjokolade1/2 ts vanil...

Krumkaker

Julebaksten er i full gang og n ble favorittkaken bakt. Krumkaker er et "must" i julen. Og s lukter det s godt i huset nr man holder p lage dem. Jeg lager 60 stk, men nr julen kommer er det...

Kyllinggryte

Den siste uken har vrt utrolig hektisk p jobb og i tillegg har eldstemann vrt syk. S det har ikke blitt tid til de store kulinariske utfoldelsene. Og jeg har, for vre helt rlig, ikke hatt m...
Rimmis

Rimmis

52, Oslo

Da jeg var liten kalte jeg meg for Rimmerra, og vennene mine kaller meg derfor Rimmis. Egentlig heter jeg Ingebjrg. Jeg er en matinteressert og glad person som elsker Italia, Paris, Sveits, god vin. Jeg lager mat fra alle omrder i verden og prver stadig nye ting. Favorittretter er alt fra Italia, sushi, dim sum, og ikke minst, sveitsisk ostefondue. E-post kontakt: ingebjorg.aas@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits